Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Longines

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. Widzielibyście tego zawodnika ze zdjęcia na czymś innym niż bransoleta? Czy raczej trudne zadanie? Zastanawiam się nad paskiem Nato, w grę wchodzą odcienie zieleni, białe albo szare akcenty. A może jakiś inny kolor na przełamanie? Ktoś ma jakąś wizję? @alpaczino, ostatnio miałeś trafny zmysł estetyczny jeśli chodzi o SKX-a, może tutaj coś doradzisz 🙂

Zielona guma odpada, przymierzałem i nie chcę.

IMG_20260828_155315~2.jpg

Pierwsze z brzegu przykłady:

watch-strap-green-beige-1.jpg

CentreCtNatoCoiled_SMALL_8a55a802-7038-4c53-afa8-1d6e7913d4ba.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
37 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Siemka. Widzielibyście tego zawodnika ze zdjęcia na czymś innym niż bransoleta? Czy raczej trudne zadanie? Zastanawiam się nad paskiem Nato, w grę wchodzą odcienie zieleni, białe albo szare akcenty. A może jakiś inny kolor na przełamanie? Ktoś ma jakąś wizję? @alpaczino, ostatnio miałeś trafny zmysł estetyczny jeśli chodzi o SKX-a, może tutaj coś doradzisz 🙂

Na niczym nie nosi mi się HC tak wygodnie, jak na G10. Ewentualnie jakiś dobrej jakości tropic. Przy czym w przypadku zielonej tarczy, wydaje mi się, że lepiej postawić na jakiś ciekawy kontrast - beż, brąz, pomarańczowy albo żółty. 

image.thumb.png.aea8eba9e52d7ce55453b01bdd38cdd8.png

image.thumb.png.92cb188c113db2c341c0e650db336909.png

image.thumb.png.4a87daa8974fd0b875c4e563f225d7da.png

image.thumb.png.04cd80e8351d4ff4448ceb1e2fdfe88c.png 

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem szary, stalowoszary pasek też byłby dobry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Mirosuaw napisał(-a):

IMG_20260828_155315~2.jpg

watch-strap-green-beige-1.jpg

CentreCtNatoCoiled_SMALL_8a55a802-7038-4c53-afa8-1d6e7913d4ba.jpg

Oliwkowo zielona Erika?

Screenshot_20260828_183241_Google.jpg.2a0290e8ebd5b99a62ce6dc90c2fa9a6.jpg

Albo na taką gumę fkm go:

Screenshot_20260828_183536_Chrome.thumb.jpg.a28d6948131b9d1aa65c56bd742b4c57.jpg

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Siemka. Widzielibyście tego zawodnika ze zdjęcia na czymś innym niż bransoleta? Czy raczej trudne zadanie? Zastanawiam się nad paskiem Nato, w grę wchodzą odcienie zieleni, białe albo szare akcenty. A może jakiś inny kolor na przełamanie? Ktoś ma jakąś wizję? [mention=115426]alpaczino[/mention], ostatnio miałeś trafny zmysł estetyczny jeśli chodzi o SKX-a, może tutaj coś doradzisz

1922963443_IMG_20260828_1553152.thumb.jpg.ea9397a832c30108489d273720d463ab.jpg

watch-strap-green-beige-1.jpg.e7c7d61b861002883f12ba83892a1388.jpg
CentreCtNatoCoiled_SMALL_8a55a802-7038-4c53-afa8-1d6e7913d4ba.thumb.jpg.d0d1edee26392b1fb85fffb077383104.jpg
Na plażę założyłbym do niego białą gumę - polecam taki zestaw, bo razem z tymi białymi indeksami i wskazówkami daje zaskakująco ciekawy efekt i przyciąga (zazdrosne) spojrzenia.
Z NATO o tyle jest IMHO problem, że należy dobrze spasować zieleń tarczy z zielenią paska - różne rodzaje lub nawet niepasujące odcienie podobnej zieleni nie wyglądają razem dobrze.
Natomiast, jak już udałoby się znaleźć właściwy zestaw, to dodatkowo jeden/dwa białe paseczki będą świetnym uzupełnieniem.
Mam nadzieję, że pomagam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do zielonej tarczy i bezela ciężko coś dobrać. Ale z tą bielą to jest dobry trop. Szary też może podejść lub czarna guma może?

Pomarańczowy, czerwony itp. to będzie porażka.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z bielą moze nieźle się prezentować, np. 

Image6.png

*fotka z neta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No sam oceń - czyż nie wygląda to dobrze?
Na żywo, na nadgarstku - jeszcze lepiej.

Jest jeszcze IMHO w miarę bezpieczna opcja z białym NATO i cieniutkim/i zielonym/i paseczkiem/ami. Jak będą cieńkie, (np. jak w twoim NATO z SKX) to ich zieleń będzie mniej znacząca.
Jest to jednak mało praktyczne rozwiązanie , bo wymaga większego zachodu, ponieważ biała tkanina ma, ze zrozumiałych względów, naturalne tendencje do szybkiego brudzenia się. Można, co prawda (jak już się znajdzie właściwe i pasujące) kupić kilka pasków i odpowiednio często je wymieniać, ale to także nie jest wygodne rozwiązanie.

"AjAj" zaproponował mi coś takiego (Wykorzystałem bezczelnie Twoje zdjęcie ):
Screenshot_20260828_212913_Gallery.thumb.jpg.8c8383cda14060e07caa01f70f42130d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wrażenie, że ten HC najlepiej wygląda na bransolecie jednak 😄

Longines_HydroConquest-39mm-Verte_noir_curved.png

Longines_HydroConquest-39mm-Verte_orange_curved.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deszcz mu nie straszny 😁

20260829_110136.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy jest problem. Odświeżam kolekcję i pozbywam się czarnego Hydroconquesta, bo trochę dubluje się z równie czarną SMPC. Miał się pojawić jakiś kolor, wakacyjny vibe i zapisałem się do kolejki na butikowego Hydroconquesta 39 mm:

https://www.longines.com/pl/p/watch-hydroconquest-l3-779-4-98-6

I wszystko byłoby dobrze, czekałbym zupełnie spokojnie na zegarek, ale coś mnie podkusiło, żeby przeglądnąć katalog Longinesa. Dawno nie eksplorowałem go jakoś głębiej i z zadowoleniem, bądź smutkiem- zależy jak na to patrzeć, stwierdziłem, że mają sporo bardzo ciekawych i pięknych zegarków. Między innymi Ultra-Chron Classic

https://www.longines.com/pl/p/watch-ultra-chron-l2-937-4-72-6

HC zdaje się mieć piękne kolory i ten letni charakter. Ultra-Chron ponadczasowy desing midcentury i fajny werk, Zdaję sobie sprawę, że to zegarki z innej bajki i nawet żadnego nie widziałem jeszcze na żywo. Tylko przymierzałem HC 39mm w innym kolorze. Ale tak z kanapy, jaki byłby Wasz wybór?

Na sprzedaż: Longines Hydroconquest ; Certina DS-1 Chrono

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Marcusfff napisał(-a):

Koleżanki i Koledzy jest problem. Odświeżam kolekcję i pozbywam się czarnego Hydroconquesta, bo trochę dubluje się z równie czarną SMPC. Miał się pojawić jakiś kolor, wakacyjny vibe i zapisałem się do kolejki na butikowego Hydroconquesta 39 mm:

I wszystko byłoby dobrze, czekałbym zupełnie spokojnie na zegarek, ale coś mnie podkusiło, żeby przeglądnąć katalog Longinesa. Dawno nie eksplorowałem go jakoś głębiej i z zadowoleniem, bądź smutkiem- zależy jak na to patrzeć, stwierdziłem, że mają sporo bardzo ciekawych i pięknych zegarków. Między innymi Ultra-Chron Classic

HC zdaje się mieć piękne kolory i ten letni charakter. Ultra-Chron ponadczasowy desing midcentury i fajny werk, Zdaję sobie sprawę, że to zegarki z innej bajki i nawet żadnego nie widziałem jeszcze na żywo. Tylko przymierzałem HC 39mm w innym kolorze. Ale tak z kanapy, jaki byłby Wasz wybór?

Zamiast tego Ultra-Chrona zostałbym przy HC i wziął do tego klasycznego Mastera, ale co kto woli :) Jak się dobrze poszuka to oba da się łyknąć za kwotę sugerowaną dla UC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Marcusfff napisał(-a):

Mój problem z ultra-chronem to jest cena.

Edytowane przez blue7
droba poprawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, christ0ff napisał(-a):

IMG_20260901_082058.jpg

Krzysiu chyba ukradnę Ci projekt 😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, dsz napisał(-a):

Krzysiu chyba ukradnę Ci projekt 😇

A proszę bardzo :)

Można się nieżle pobawić w paskową grę ze Spiritem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, christ0ff napisał(-a):

A proszę bardzo :)

Można się nieżle pobawić w paskową grę ze Spiritem.

Mamy super zegarki - Spirit37 jest mega - na razie mój jedyny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi