zasadas 5083 #801 Napisano 23 Listopada 2014 Cześć, fajny. "Rozkręcasz" się. Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
don-venditore 18 #802 Napisano 23 Listopada 2014 Sicura rewelka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #803 Napisano 24 Listopada 2014 I ja tak skromnie pochwalę się SICURĄ20141123_105955.jpg Czy ta Sicura jest na cal. EB ? Niby 17 kamieni, ale to prosty mechanizm chrono... bardzo ładne są te modele wyposażone w EB, przyciągają ciekawymi i b. ładnymi tarczami, bo jakość wykonania poszczególnych elementów zdecydowanie nie jest najwyższa ...ale o dziwo ceny są wysokie...bo wygląd mają naprawdę przyjemny dla oka. Mam piękne LANCO na cal. EB , ale leży u zegarmistrza już kilka miesięcy bo nigdzie nie mogę dostać części do zamiany... chyba pozostanie tylko zakup jakiegoś "trupka" Pozdrawiam i gratuluję nabytku. C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotr850 4 #804 Napisano 24 Listopada 2014 Skoro już został poruszony temat chronografów z mechanizmem EB, to i ja pozwolę sobie dorzucić zdjęcie tych, które posiadam.Jeden to dość świeży nabytek, drugi już pokazywałem. Zgadzam się w 100 % z tym, że jakością "nie grzeszą", jednak stylistycznie są na prawdę fajnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #805 Napisano 24 Listopada 2014 Długo już poluje na te zagarki ale zawsze jak już gdzieś trafie ich ceny zdecydowanie odbiegają od tego ile wg ,mnie są warte. Stylistyka super, ale jakość... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #806 Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) No to jeszcze w temacie "ciekawych" chronografów... ...u mnie takie rasowe Chrono ! Kaliber 24-35, chronograf, telemetr, tachometr + obrotowy bezel EB ma 17 kamieni łożyskujących - także nie ma żartów, a tu ani jednego ! Ruhla, fabryczny zestaw z 1975 roku...i to mnie skusiło. Poza tym ciekawy kawałek historii niemieckiego zegarmistrzostwa. tu ciekawa strona dla zainteresowanych: https://ostalgieruhla.wordpress.com/ruhla-chronograph-calibre-24-35/ Edytowane 26 Listopada 2014 przez Caliber 89 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #807 Napisano 26 Listopada 2014 Skoro już został poruszony temat chronografów z mechanizmem EB, to i ja pozwolę sobie dorzucić zdjęcie tych, które posiadam.Jeden to dość świeży nabytek, drugi już pokazywałem. Zgadzam się w 100 % z tym, że jakością "nie grzeszą", jednak stylistycznie są na prawdę fajnie. DSC_7274.JPG Te dwa modele SORNA są rewelacyjne wizualnie ! Właśnie to jest fenomen zegarków na kalibrach EB...i dlatego też osiągają takie ceny W sumie rynek dyktuje cenę, skoro tak je wycenia, to nie ma co dyskutować... są tyle warte, ile nabywcy są gotowi zapłacić...a ceny są faktycznie wydają się często być nieadekwatne do poziomu wykonania...ale podobnie było z LINGS 21 Prix ...swego czasu sprzedawane były za 500 zł ot fenomen... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #808 Napisano 27 Listopada 2014 Cos starszego - Pierce.Moze nie tak piekny jak poprzednie chrono, ale warto sie pochwalic bo wlasnie ukonczony.......z wielkim trudem, po jakis 5 latach (nie przeze mnie, ale jeszcze sa zdolni ludzie ktorzy podejmuje sie trudnych wyzwan ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #809 Napisano 27 Listopada 2014 Cos starszego - Pierce.Moze nie tak piekny jak poprzednie chrono, ale warto sie pochwalic bo wlasnie ukonczony.......z wielkim trudem, po jakis 5 latach (nie przeze mnie, ale jeszcze sa zdolni ludzie ktorzy podejmuje sie trudnych wyzwan ) REWELACJA ! Choć nieco podniszczona, to piękna tarcza, super układ totalizatorów chrono ! Co to za mechanizm ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #810 Napisano 27 Listopada 2014 Super zegarek, moje gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik732 6 #811 Napisano 27 Listopada 2014 Wspaniały zegarek,gratuluję wytrwałości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5083 #812 Napisano 27 Listopada 2014 Ciekawy układ totalizatorów, gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #813 Napisano 28 Listopada 2014 Mechanizm to Pierce 130 ..Manufaktura Pierdze produkowała tylko dwa typy mechanizmów chrono jednoprzyciskowy Pierce 130 i bardziej zaawansowany Pierce 134 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #814 Napisano 28 Listopada 2014 Jednego z nich ma Pierce Brosnan 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #815 Napisano 28 Listopada 2014 Chyba Pierdze Brossnan. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #816 Napisano 28 Listopada 2014 Cos starszego - Pierce.Moze nie tak piekny jak poprzednie chrono, ale warto sie pochwalic bo wlasnie ukonczony.......z wielkim trudem, po jakis 5 latach (nie przeze mnie, ale jeszcze sa zdolni ludzie ktorzy podejmuje sie trudnych wyzwan )Coś przepięknego. To jest to, na co najbardziej choruję. Gratuluje zegarka i doprowadzenia go do ładu. Wyskrobane w Tapatalk 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #817 Napisano 6 Grudnia 2014 BWC chronograph lemania niestety co do zdjęcia lepszego aparatu nie mam ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość lamhub #818 Napisano 6 Grudnia 2014 Te bwc są bardzo fajne a i lemania w środku fajna jak w omegach gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #819 Napisano 7 Grudnia 2014 Witam , jest Bol glowy moge wziac jeden natomiast do wyboru Są TRZY Po kolei 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #820 Napisano 7 Grudnia 2014 Nastepny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #821 Napisano 7 Grudnia 2014 Bucherer, zabieraj i uciekaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #822 Napisano 7 Grudnia 2014 i jeszcze jedno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #823 Napisano 7 Grudnia 2014 A po ile je rozdają? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peterson694 28 #824 Napisano 7 Grudnia 2014 Dobrze by bylo zeby rozdawali , raczej pobierają z konta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robredo 21 #825 Napisano 7 Grudnia 2014 jakie kwoty? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach