szwed 1069 #1001 Napisano 3 Kwietnia 2015 szwed z wielką przyjemnością zobaczę Twoją kolekcję, jak znaleźć ja na ogólnym?Została przeniesiona do galerii! I temat podpięty. Nie tylko moja kolekcja się tam znajduje tylko tez wiele innych pięknych! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1002 Napisano 5 Kwietnia 2015 a kliknąłem dziś tak z nudów.... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1003 Napisano 5 Kwietnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1004 Napisano 5 Kwietnia 2015 a kliknąłem dziś tak z nudów.... Valjoux 7765, gratuluje Piter nosa. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1005 Napisano 6 Kwietnia 2015 No Piotrek prawie jak Paul Newman Nivada Fajna Gratuluje no i ten stan piekny! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1006 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzieki faktycznie swietne nurki robili Tutaj filmik podobnejhttp://www.uhren-miquel.com/view_video.php?lang=2&TheVid=5249.flv&ArticleName=GetByID Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #1007 Napisano 7 Kwietnia 2015 Piotrek moje obżarstwo więcej się nie powtórzy;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #1008 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Mój ostatni nabytek Buttes Watch Company (BWC)W środku nietypowo cyka Landeron. Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez ArturVonHycl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #1009 Napisano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) Artur ładna panda nie jest zła a co do Nivady to zobaczymy...troche podobna do mojego obecnego Navigatora. Cos trzeba bedzie wybrać Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez sneer 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #1010 Napisano 13 Kwietnia 2015 Po miesiącach szukania w końcu udało mi się upolować wymarzonego Speedyego w godnym stanie.Dzisiaj do mnie dotarła więc szybciutko cyknąłem fotkę by jeszcze złapać promienie słoneczne Nie obyło się bez chwil dramatycznych, ale ważne że już jest bezpieczna u mnie Swietny model, wielkie gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1011 Napisano 14 Kwietnia 2015 a kliknąłem dziś tak z nudów.... Mój ostatni nabytek Buttes Watch Company (BWC)W środku nietypowo cyka Landeron. Świetne nabytki Panowie - gratuluję ! U mnie po prawie roku udało się w końcu znaleść odpowiednią, brakującą część i ożywić LANCO Chrono na cal. EB Teraz "cyka" aż miło, chrono działa idealnie, a do tego zegarek ma dużą kopertę, więc ładnie prezentuje się na ręce. NIe było łatwo o potrzebne części, bo ostatnim czasem te chronografy na kalibrach EB na zatoce są dość wysoko wycenanie, nawet uszkodzone mechanizmy trzymają cenę, więc tym bardziej cieszy, bo rok leżał u mojego Zegarmistrza Pozdrawiam, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablozpueblo 70 #1012 Napisano 14 Kwietnia 2015 Świetne Lanco Ta stylistyka bardzo mi odpowiadaGratuluję wytrwałości 0 Zegarki nie mają duszy... one ją kradną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1013 Napisano 15 Kwietnia 2015 Świetne LancoTa stylistyka bardzo mi odpowiadaGratuluję wytrwałości Dzięki Długo wyczekany - na żywo prezentuje się jeszcze lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1014 Napisano 15 Kwietnia 2015 Świetne nabytki Panowie - gratuluję ! U mnie po prawie roku udało się w końcu znaleść odpowiednią, brakującą część i ożywić LANCO Chrono na cal. EB Teraz "cyka" aż miło, chrono działa idealnie, a do tego zegarek ma dużą kopertę, więc ładnie prezentuje się na ręce. NIe było łatwo o potrzebne części, bo ostatnim czasem te chronografy na kalibrach EB na zatoce są dość wysoko wycenanie, nawet uszkodzone mechanizmy trzymają cenę, więc tym bardziej cieszy, bo rok leżał u mojego Zegarmistrza Pozdrawiam,Coraz więcej fajnych zegarków w Klubie. Świetny wygląd. Gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1015 Napisano 15 Kwietnia 2015 Ten zegarek jest ciekawy ze względu na doskonały mechanizm Martel 749 aka Universal Geneve 285,aka Zenith 146.,Chronograf z takim werkiem ocalił Hermana Goeringa przed szubienicą,Podczas procesu w Norymberdze Marszałek Rzeszy używał chronograf U G tricompax,a w nocy przed egzekucją podarował go porucznikowi Jackowi "Tex" Wheelis w zamian za dostarczenie kremu w którym była ukryta "Suicide pill". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1016 Napisano 15 Kwietnia 2015 B. ciekawy zegarek i b. ciekawa historia 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1017 Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) http://www.omegavintage.com/omega-vintage/seamaster/seamaster-chronostop-1 Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez cook 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1018 Napisano 17 Kwietnia 2015 Cieszymy się razem z Tobą, bo sikor godny tego 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #1019 Napisano 24 Kwietnia 2015 bardzo rzadki roamer searock valjoux 7750 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1020 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Mondia ca. 69' cal. Valjoux 7736 17 Jewels Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1021 Napisano 25 Kwietnia 2015 Ciekawa tarcza, świetnie wyglądający mechanizm, Gratuluję. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #1022 Napisano 25 Kwietnia 2015 Grzegorz cieszy mnie Twoje zadowolenie;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1023 Napisano 28 Kwietnia 2015 Ten zegarek jest ciekawy ze względu na doskonały mechanizm Martel 749 aka Universal Geneve 285,aka Zenith 146.,Chronograf z takim werkiem ocalił Hermana Goeringa przed szubienicą,Podczas procesu w Norymberdze Marszałek Rzeszy używał chronograf U G tricompax,a w nocy przed egzekucją podarował go porucznikowi Jackowi "Tex" Wheelis w zamian za dostarczenie kremu w którym była ukryta "Suicide pill". B. ciekawy zegarek i b. ciekawa historia https://youtu.be/LD3jFg8CoJE?list=RDmO1zHFtUDoo 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #1024 Napisano 29 Kwietnia 2015 Trudno jednoznacznie powiedzieć ,która wersja jest prawdziwa.Ja swoja wiedzę opieram na dwóch książkach: pierwsza- John K.Lattimer "Hitler's Fatal Sickness and other Secrects of the Nazi Leaders",druga- Ben Swearingen "The Mystery of Hermann Goering's Suicide".,W obydwu źródłach powtarza się wersja z chronorafem UG,zresztą Doktor John K. Lattimer odkupił od wdowy po Ltn,"Tex" Wheelisie ten zegarek i miał go przez wiele lat w swojej kolekcji (razem z penisem Napoleona).Nie wiem na jakich źródłach oparł swoja opowieść Redaktor Wołoszański,ale już na samym początku materiału jest nieścisłość. Facet przedstawiony przez redaktora Wołoszańskiego jako "porucznik James Wheelis", w dokumentach miał wpisane imiona imiona Jack George. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #1025 Napisano 29 Kwietnia 2015 Link podalem jako rozszerzenie ciekawej historii ktorą przedstawileś.To tylko inscenizacja historyczna.... Czy byl to zegarek ,papierosnica ,a moze jedno i drugie , i jeszcze informacje o ukryciu niezliczonych skarbow nazisty -trudno ocenić.Moze kiedys się dowiemy.... Pozdrawiam. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach