adam4002 14 #1026 Napisano 14 Maja 2015 aquastar deepstar valjoux 92 tarcza niestety w dość kiepskim stanie do ewentualnej częściowej renowacji no chyba że znajdę gdzieś NOS co będzie graniczyło z cudem i jeżeli by ktoś kiedyś takową tarczę znalazł proszę koniecznie o info no ale to może poczekać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #1027 Napisano 14 Maja 2015 Adam gratulacje i tak jest piękny. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturVonHycl 16 #1028 Napisano 26 Maja 2015 Co jest lepszego od jednej rzadko spotykanej Yemy na Valjoux 92?Dwie Yemy;)W tym jedna na ori pasku z krokodyla. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1029 Napisano 3 Czerwca 2015 Dzisiaj piątek... ;p 1533G 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1030 Napisano 3 Czerwca 2015 Monaco kopie dupsko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1031 Napisano 3 Czerwca 2015 (edytowane) To Monaco ma charakter. W przypadku gdyby mój rozmówca miał go na nadgarstku, trudno by mi było nie zerkać na ten zegarek. Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #1032 Napisano 5 Czerwca 2015 Czy sweterek został dokupiony do zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #1033 Napisano 5 Czerwca 2015 Czy sweterek został dokupiony do zegarka? Pewnie w secie był, zegarek gratis 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1034 Napisano 5 Czerwca 2015 Dzisiaj piątek... ;p Świetna sprawa - aż miło patrzeć na to zdjęcie, a co dopiero mieć go na nadgarstku ! Super, gratuluję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #1035 Napisano 14 Czerwca 2015 Mój. Nie naręczny ale za to chronograf pełną gębą i w ciągłym użyciu. Wygląda całkiem jak Lemania caliber 1710 na mechanizmie 19''' z sygnaturami "Tissot" ale nic w tym dziwnego ponieważ w 1932 roku Lemania zostaje włączona do SSIH. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #1036 Napisano 14 Czerwca 2015 Piękny! Moje gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
armia7 1 #1037 Napisano 14 Czerwca 2015 Witam,wchodzilem tutaj czesto anonimowo moze sie tak przywitam,pewnie niektorzy mnie skojarza z innych grup,Witam wszystkich forumowiczow 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #1038 Napisano 14 Czerwca 2015 (edytowane) Mój. Nie naręczny ale za to chronograf pełną gębą i w ciągłym użyciu.Wygląda całkiem jak Lemania caliber 1710 na mechanizmie 19''' z sygnaturami "Tissot" ale nic w tym dziwnego ponieważ w 1932 roku Lemania zostaje włączona do SSIH.Nie tylko wygląda, ale i jest to mechanizm Lemani, a werki Lemani stosowały w swoich zegarkach również firmy o renomie dużo wyższej niż Tissot. Edytowane 14 Czerwca 2015 przez Piotr Ratyński 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #1039 Napisano 14 Czerwca 2015 Nie tylko wygląda, ale i jest to mechanizm Lemani, a werki Lemani stosowały w swoich zegarkach również firmy o renomie dużo wyższej niż Tissot. Dokładnie tak. Cóż. Fajnie by było mieć sygnatury Omegi ale i tak jest świetny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg 3 #1040 Napisano 14 Czerwca 2015 Nie tylko wygląda, ale i jest to mechanizm Lemani, a werki Lemani stosowały w swoich zegarkach również firmy o renomie dużo wyższej niż Tissot.Zgadza się, choć warto dodać, że w okresie, z którego pochodzi ten zegarek Tissot jednak miał pozycję (zasłużenie!) znacznie wyższą niż obecnie. 0 zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pg 3 #1041 Napisano 14 Czerwca 2015 Mój ostatni nabytek Buttes Watch Company (BWC)W środku nietypowo cyka Landeron.Dlaczego "nietypowo"? -mam 2 chronografy BWC (różne) i w obu jest Landeron 248. Co najwyżej nieco nietypowe jest w tych chronografach to, że totalizator mierzy nie zwykle spotykane 30 min, a "piłkarskie" 45 min. 0 zegarek> 1.000 $ =podatek od snobizmu;-)Noszone m.in.GP,IWC,Zenith,SeikoGQ,GP,Movado,Omega,Longines,Eterna,Vulcain,Rado,Wittnauer,Bulova,Hamilton,Cyma,Doxa,Gruen,Tissot,Helvetia,Onsa, itd.,Polacy,Niemcy,sowieci itd..>200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1042 Napisano 15 Czerwca 2015 No w końcu po wielu latach mogę spokojnie pokazać moonwatcha na vintage. 145.022 z roku 1970, jeszcze pre-moon, na deklu jeszcze tylko konik, bransoleta czekała na niego w szufladzie ze dwa lata Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Mateusz Dąbrowski #1043 Napisano 15 Czerwca 2015 Gratuluję!Jak porównanie ze współczesnym, skoro już masz taką okazję? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #1044 Napisano 15 Czerwca 2015 rozmiar - taki sam, choć lekko więcej miejsca w uszach - do nowego nie mogłem włożyć maskownic bransolety starego typu bo bym porysował uszy, tu weszły jak w masło. Tarcza - widać chyba na zdjęciach - bardziej przestrzenna - totalizatory bardziej wgłębione, "schodek" na brzegu tarczy bardzo wyraźny. Duża sekunda starego typu - zresztą w tym samym roku wprowadzono już taką, jak we współczesnych - więc fajnie że tu jeszcze stara. napis Omega ciut mniejszy, drugie "R" w speedmaster z długim ogonkiem. No i ogniwa bransolety od strony koperty wreszcie nie wychodzą poza nadgarstek. Trochę czuć, że to wiekowo ojciec tego młodziaka, ale trzyma się krzepko (tak jak ja )Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Caliber 89 1 #1045 Napisano 15 Czerwca 2015 Dołączam się do gratulacji miałem okazję widzieć w sobotę jeszcze na pasku, a tu już w pełnej krasie ! Piękna rzecz, jeszcze raz gratuluję! pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1046 Napisano 15 Czerwca 2015 Gratuluję. Świetna jest ta przestrzenna tarcza. A ja dalej szukam swojego moonwatcha. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gniewko 115 #1047 Napisano 16 Czerwca 2015 Gratulacje. Omegi tamtych lat są jedyne w swoim rodzaju i warto takie cacka mieć w kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamwoj 348 #1048 Napisano 21 Czerwca 2015 Klasyka i piękno.Nic dodać , nic ująć.Gratulacje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam4002 14 #1049 Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) nowy nabytek jeszcze przed spa bardzo rzadka Yema Yachtingraf valjoux 7733 Edytowane 26 Czerwca 2015 przez adam4002 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #1050 Napisano 26 Czerwca 2015 Przednia Yemka 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach