Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

daktarin

Zdejmowanie automata na noc

Rekomendowane odpowiedzi

Zdejmuje zegarek przy czynnosciach takich jak :

- praca (ewentualnie giszok)

- sen

- mycie rąk/kąpiel

- gotowanie

- majsterkowanie w domu

- jazda na rowerze (tylko giszok)

- gra w piłke (tylko giszok)

- zabawa z psem

- siłownia (tylko giszok)

- sex

- picie większej ilości alkoholu

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nosze zegarka w domu bo jest mi zbyteczny - w prawie kazdym pomieszczeniu jest czasomierz, w sypialni elektroniczny budzik widoczny bez problemu w nocy, w living roomie - cable box pokazuje czas, w kuchni - mikrofala, kuchenka I lodowka maja zegarki, w sypialni dziecka jest zegar z Mickey Mouse, w przedpokoju zegar na scianie, zostaje tylko pokoj jadalny I lazienka, ale czasu przy jedzeniu I na kiblu nie bede mierzyl

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

;) nie bardzo rozumiem. Uważasz, że jeżeli nie zdejmuję zegarka do spania to powinienem udać się do specjalisty? He, he B) I mam do Was pytanie. Dlaczego spanie z zegarkiem jest niehigieniczne?

Moim zdaniem higienie to tu nic nie przeszkadza, jeśli się regularnie traktuję zegarek szczotką do zębów (zuzytą oczywiście) z mydlinami.

A na noc przecież nie zapinam paska tak, żeby mi reka po kwadransie zsiniała przez niedokrwienie. Sikor jest lużniej na ręce , ręka się nia ma prawa spocić, jest OK. Cały czas mowa o lekkim G-shock...

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam, że spanie w zegarku jest niehigieniczne.

Ale nie traktujcie mojego zdania zbyt poważnie, gdyż z natury jestem nad wyraz pedantyczny.

Zapomniałem dodać, że rownież sciągam zegarek przed posiedzeniem na kibelku.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdejmuje zegarek przy czynnosciach takich jak :

- praca (ewentualnie giszok)

- sen

- mycie rąk/kąpiel

- gotowanie

- majsterkowanie w domu

- jazda na rowerze (tylko giszok)

- gra w piłke (tylko giszok)

- zabawa z psem

- siłownia (tylko giszok)

- sex

- picie większej ilości alkoholu

To ja mam pytanie kiedy Ty w ogóle nosisz zegarek? ;)

Ja zdejmuję zegarek tylko jak idę spać, ale to nie z troski o zegarek, a o moją wygodę B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy kiedy nie robie tych czynności ;)

O, np teraz B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtedy kiedy nie robie tych czynności ;)

O, np teraz B)

No to ja już się nie dziwię, że Twoje zegarki nie mają rys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek noszę tylko poza domem, pierwsze co robię po przyjściu do domu to zdejmuję zegarek, a pierwswze co robię przed wyjściem to zakładam ;)

Dawno temu jak miałem plastikowego swatcha to nosiłem go non stop, ale odkąd zarysowałem moją ówczesną koleżankę zegarkiem, tak przestałem go nosić w domu, a zwłaszcza do łózka B)

Omega PO, Seiko FFF, Atlantic Worldmaster, Casio GW-M5600-1ER, Casio GW-9200-1ER, Casio TS-100, Glycine Airman SST 06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdejmuję na noc. Po części ze względów higieny/wygody/dbania o żonę ;)

po części dlatego, że.... lubię zakładać rano zegarek, to część "rytuału" jak golenie, czy wybieranie krawata B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również uważam, że spanie w zegarku jest niehigieniczne.

Ale nie traktujcie mojego zdania zbyt poważnie, gdyż z natury jestem nad wyraz pedantyczny.

Zapomniałem dodać, że rownież sciągam zegarek przed posiedzeniem na kibelku.

B):P:PB);)

jakie wyznania B)

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..ale kontynuujac, ja tez zdejmuje.

TYLKO do spania.

Bo tak mi pasuje i juz.

Zadne wzgledy "uderzeniowe" nie wchodza w gre, nie miotam sie po nocy. Zegarek mi sluzy do wskazywania godziny i nawet jesli dookola pelno jest innych indykatorow, to i tak zerkam na nadgarstek.

A w nocy, gdy juz sie poloze (wychodzi, ze tak kole 2:00 by default), to naprdawde zaden zegarek nie jest mi potrzebny, pniewaz SPIE.

I nie przeszkadac przynjamniej do 10:00 !!!

Nikt. NIC.

SPIE!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem, że na punkcie higieny mam hopla ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sen mam spokojny poza okresowym chrapaniem, co wywołuje lekką agresję mojej lepszej połówki, i raczej nie mam obaw, że przypierniczę zegarkiem w szafkę obok łóżka, a nie daj Boże w żonkę. Zwykle na noc zakładam eco-drive'a, automaty śpią na rotomacie i w nocy on też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tutaj się podpisze pod listą Carlito, pod tą pedantycznością również ;) - tak to u mnie działa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz, i tu się myliłeś ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Zdejmuje przed snem swojego automata (w innym slowa tego znaczeniu ;) ) bo w nocy nie jest mi on potrzebny tak jak telefon, komputer itp. B)

Wyjatek to np. gdy jestem po intensywnym spozyciu alkocholu lub gdy jestem bardzo zmeczony.

Organizm wtedy sie relaksuje i regeneruje. Tez mialem wczesniej takie pedantyczne podescie zeby np. zegarka nie zabrudzic, ale mi to przeszlo, zegarek jest dla mnie a nie ja dla zegarka. Ja rowniez sie zuzywam i z kazdym dniem starzeje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Gdy jestem w domu w ogóle nie noszę zegarka.

Zakładam dopiero gdy wychodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja dokładnie tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na noc zegarek sobie zdejmuje

Ręka odpocząć też potrzebuje

Więc kiedy najlepiej? Któż to wie?

Chyba najlepiej gdy śpie? C`nie?

Zegarek odkładam niedaleko

Nawet jak oczko otworzę deko

Zawsze wiem która jest godzina

O ile świeci super lumina

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ambasador

Takie rymy to Mickiewicz na trzeźwo rzucał B);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też do snu zdejmuje zegarek ;) po prostu skóra musi odpocząć, a nie pocić się z przyklejonym do niej deklem i całą resztą zegarka. Z tym odpoczynkiem dla skóry to nawet pójdę dalej i dodam, że nieraz w ciągu dnia jak skóra zaczyna mnie piec to przekładam zegarek na prawy nadgarstek.

Jednak jak sięgnę pamięcią wstecz, to w sumie był taki okres kiedy praktycznie nie zdejmowałem zegarka. Było to na studiach i z racji trybu życia (uczelnia wojskowa) nie zdejmowałem G-Shocka nawet pod prysznicem B) a o śnie juz nawet nie wspomne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rymy to Mickiewicz na trzeźwo rzucał B) B)

Oj tam zaraz.. Jak bym miał przedrzeźniać Adasia, to bym coś walnął w stylu romantycznym, typu

Zegarków nocą nosić nam nie dano

Brodząc w ciemnościach, przez zboża, w zamieci

Martwą uniosłem rękę gdy już dniało

O ja pie...lę, lumina nie świeci ;).

.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam zaraz.. Jak bym miał przedrzeźniać Adasia, to bym coś walnął w stylu romantycznym, typu

Zegarków nocą nosić nam nie dano

Brodząc w ciemnościach, przez zboża, w zamieci

Martwą uniosłem rękę gdy już dniało

O ja pie...lę, lumina nie świeci B).

.

;)B):) cool!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robię identycznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.