Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

Mam też i łyżkę dziegciu do miodu.

Otrzymałem informację od Steinharta, o raczej niecenzuralnych mailach pod ich adresem :(:blink:

Żenada i wstyd... szkoda słów. Moim zdaniem powinno się ujawnić i napiętnować takich gagatków.

Dziś otrzymałem fakture od Steinharta. Tak w ramach informacji.

Dzięki za doprowadzenie tego projektu do końca (mam nadzieję, że to już koniec ;)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piłem do ciebie, a nie do Sumo. :rolleyes:

Wyluzuj Burns, nie jest to pierwszy zegarek, który kupiłem i szybko sprzedaję, po co mamy się nawzajem męczyć?

to Ty wyluzuj - przecież wziąłem to w cudzysłów i wstawiłem buźki - przecież mnie znasz, wiesz, że to żarty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czarny wyszedl ladniejszy...prócz dekla.....jednak w wersji bez pvd dekiel wygląda o niebiosa lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się podoba wersja srebrna ,a w niej: bransoleta i bym nosił tyko bransoletą do góry . :blink:

Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od 11:40 mam go u siebie. Pierwsze wrażenie - ładny kawałek klocka, jeszcze bliżej nie oglądałem. Nie pamiętam wątku o koronkach, ale zapasowej nie znalazłem.

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14:20 przesyłka odebrana. Wieczorem fotki. Pozdrawiam i również dziękuję za wytrwałość w realizacji projektu!

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14:20 przesyłka odebrana. Wieczorem fotki. Pozdrawiam i również dziękuję za wytrwałość w realizacji projektu!

Już wieczór :)

Panowie posiadacze - uprasza się Was o fotki i pierwsze spostrzeżenia.

Pozdrawiam Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem i ja rachunek.

Co ciekawe, nosi datę 16.06.2012 :D

Ale nic to. Opłacone. Czekam...

Z doświadczenia Szanownych Kolegów: jaki jest kontakt / procedura z kurierami FedEx, jeśli akurat w "tym szczęśliwym dniu" nie ma człeka pod adresem wysyłki?

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z doświadczenia Szanownych Kolegów: jaki jest kontakt / procedura z kurierami FedEx, jeśli akurat w "tym szczęśliwym dniu" nie ma człeka pod adresem wysyłki?

Do mnie kurier zadzwonił, że za pół godziny będzie. Nie było mnie w domu, ale umówiłem się z nim kilka godzin później w innej części miasta ;)

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wieczór :)

Panowie posiadacze - uprasza się Was o fotki i pierwsze spostrzeżenia.

Pozdrawiam Roman

W związku z burzami i gradem nad moim miastem gaszę depresję. Może ktoś miał (ma) do czynienie z likwidacją szkód ubezpieczeniowych? Mój trzymiesięczny Accord jest zmasakrowany gradem! Zresztą żoninie auto również ucierpiało! Godzić się na szpachlę czy jednak wnioskować o nowe - nawet sądownie? Oba auta nowe!

Co do zegarka -przepraszam- czarny wodnik jest "niezły" :). Na bransolecie waży trochę- ale myślę , że żona utrzyma :). Nawet nie boję się o jej pacjentów (stomatologicznych). Panerai na stali wytrzymał to i ten się nada :). Bezel miło terkocze, ogólne wrażenie pozytywne. Jakaś niedoróbka na zapięciu bransolety nie jest w stanie zepsuć ogólnego wrażenia.

Zegarek nie wydaje się być wielki-leży ładnie na moim nadgarstku- średniej wielkości. Koronka-niebieska jest prześliczna. Na mój gust- delikatna. Ale to jest TOOL WATCH! Rysy nadadzą mu tylko charakteru! PVD-bransoleta jest matowa, zegarek raczej nie! Jest pewien dysonans ale akceptowalny. Całość przesyłki - jak w Panerai!

Obiecuję zdjęcia jutro! Nawet rano! Pozwólcie mi się jednak pogrążyć w smutku z powodu zniszczeń :(.

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem szpecem od ubezpieczeń (mogę dopytać znajomego jak chcesz),ale ja na szpachlę bym się nie godził. Niech wymyślają co mogą zaprpopnować w końcu płacisz niemałe ubezpiecznie! (jeśli masz OC,AC,NW)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piszesz, że oba samochody nowe. Jeśli masz pakiet dealerski z opcja naprawy na nowych oryginalnych częściach w autoryzowanym serwisie, to spokojnie zgłoś szkodę, poczekaj na oględziny i kosztorys. Potem udaj się do swojego ASO z kosztorysem. Zapewne wszystkie uszkodzone blachy zostaną wymienione na nowe elementy. Nikt się nie będzie bawił w szpachle :)

Szkody całkowitej na pewno nie orzekną, więc pozostaje naprawa, ale tak jak piszę powyżej będzie to wymiana całych nowych elementów.

Zdjęcia wodnika mus zapodać :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie kurier zadzwonił, że za pół godziny będzie. Nie było mnie w domu, ale umówiłem się z nim kilka godzin później w innej części miasta ;)

na to liczę.

dzięki za uspokojenie :)

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubezpieczyciel, raczej będzie chciał załatwić to szpachlą :( no chyba że szkoda całkowita... i wtedy przy nowym aucie masz zwrot 100% wartości (tak przynajmniej w dealerskich z reguły jest). W gorszym wariancie w zasadzie dopiero tuż przed sądem najczęściej dochodzi do jakiejś ugody... Generalnie pamiętaj jeszcze o utracie wartości.. nieważne jak Ci go naprawią. Współczuję i powodzenia.

btw. gratuluje wytrwałym wodników ;)

Przemo;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiana elementów może i tak ;) ale wymiana dachu? Zdecydowanie sąd bo wypłacić nie wypłacą.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pesymiści :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za ciepłe słowa. Jeśli zaproponują szpachlę - pójdę do sądu! Za wszelką pomoc podziękuję :).

Co do zdjęć- dzisiejsze będą trochę " na odczepnego" ze względu na nastrój. Ale wezmę do pracy i postaram się o lepsze fotki! Jednak już teraz mogę z zdecydowanie powiedzieć , że Aquarius to świetny projekt, dobrze przeprowadzony do mety. Zegarek jeden z 66 - jeden z 33 jest warty pożądania. PVD będzie zdecydowanym faworytem na " ryneczku". Jeśli kiedykolwiek tam się pojawi! Moja parka będzie dumnie nosiła się na nadgarstkach moim i ...żony czy córki jak dorośnie ?

Cieszę się , że je mam!

Żałuję trochę , że nie ma znaczka KMZiZ - wart tego!

Jak pisze kolega z forum " tylko te pośladki ' - lol

@rtur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego skromnego doświadczenia wiem że nowy samochód oddajesz do naprawy w serwisie a on(serwis) wystawia rachunek firmie ubezpieczającej. Natomiast problemem może być to czy powstała szkoda była objęta ubezpieczeniem. Doczytaj czy Twoja polisa uwzględnia zdarzenia typu gradobicie.

Współczuję Roman

Edit

Przepraszam za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy już nie raz przerabiali powodzie, grad i inne żywioły

co niby mają zrobić z takim uszkodzeniem

wspawać nowy dach na zakładki, co będzie wytrzymalsze niż oryginał ale już nigdy oryginałem nie będzie

mogą dać na to nawet kilka lat gwarancji

a Ty jak nie lubisz poprawiać fabryki - nie pozostaje Ci nic innego jak go sprzedać.

sąd, nowy samochód - na jakiej podstawie?

jak masz taki pakiet ubezpieczenia za gruba kasę to sąd i przepychanki Ci niepotrzebne - dostaniesz z automatu, ale taki pakiet najpierw trzeba mieć!

wracamy jednak do Aquariusa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość "standardowych" polis AC uwzględnia gradobicie jednak nie wyobrażam sobie by w 3 miesięcznym samochodzie wspawali Ci nowy dach ;)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa lata temu znajomy z Pomorza miał uszkodzony roczny samochód w wyniku gradobicia, kilkanaście wgnieceń na całym samochodzie. Nie było mowy o szkodzie całkowitej Wiem, że zakończyło się naprawą samochodu. Robiła to firma taka jak np.http://usuwanie-wgniecen.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość "standardowych" polis AC uwzględnia gradobicie jednak nie wyobrażam sobie by w 3 miesięcznym samochodzie wspawali Ci nowy dach ;)

to bolesne, nie pozostaje nic innego jak współczuć

ale skoro forum o zegarkach to myślisz, że jak Rolex/Panarai za 30k pierdyknie w futrynę lub pęknie teleskop to dostajesz nowy...

odszkodowanie to jedno - a wyniku niego szpachel czy wspawanie dachu - nad tym można polemizować i wymagać

łącznie z technologią, którą przytacza @Pablos

szkody całkowitej nie będzie

w przypadku nowego samochodu, żeby wymiana na nowy - raczej znacząca wada konstrukcyjna

nie ma co gdybać - nie znamy podejścia dealer i ubezpieczyciela...

należy poczekać, aż autor zasięgnie języka

ja to czarno widzę - obym się mylił

"jest technologią, z której chętnie korzystają firmy ubezpieczeniowe oraz salony samochodowe. Po gradobiciu w wielkich aglomeracjach miejskich straty liczone są w milionach, a oszczędności z naprawy przy użyciu systemu PDR mogą w pojedynczych przypadkach sięgać nawet 70 procent. Najważniejsze ze podczas tej naprawy pozostaje oryginalny lakier i nie ma nawet grama masy szpachlowej, co nie jest bez znaczenia przy późniejszej sprzedaży auta"

czyli zrobić tak, żeby następny jeleń się nie poznał

tak jak zacząłem tak skończę - takie samochody nadal można kupić po okazyjnej cenie z Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dotarła 30 DLC wczoraj, wygląda lepiej niż na fotkach i nieźle układa się na na ręce. Jeśli mam uwagi to tylko do wskazówek i koronki która nie dochodzi do koperty.

Podziękowania dla wszystkich którzy brali odział w projekcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie dotarła 30 DLC wczoraj, wygląda lepiej niż na fotkach i nieźle układa się na na ręce. Jeśli mam uwagi to tylko do wskazówek i koronki która nie dochodzi do koperty.

Podziękowania dla wszystkich którzy brali odział w projekcie.

...Ale koronka "zakręca się" prawidłowo?

Daj proszę zdjęcia - także tej odstającej koronki, jeśli uda Ci się uchwycić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Moosehead - Ty kulo-szpiegulo powinieneś pamiętać najlepiej, że ten sam problem zgłaszany był w niemieckiej limitacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.