Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lechu_wroc

Edycja limitowana STEINHART - dyskusja ogólna, sugestie.

Rekomendowane odpowiedzi

to akurat nie jest źle

dlaczego tak uważasz? Ja wolę jak przeskakuje po północy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że super jak jest idealnie w punkt, ale te 3 minuty chyba nie są wielkim problemem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem wczesniejsze "zwierzenia" ;-) niektórych z Was, w temacie nadgarstkowym.

Obawy, że mają zbyt "małe" nadgarski, i może Aquariusy będa źle na nich lezały.

Ja mam nadgarstek 21.5cm, wiec nie miałem zadnych obaw z tym tematem ;-) .

Niestety, a powinienem......

post-34922-0-28154100-1341583490_thumb.jpg

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to widok od frontu mego (owłosionego...:blink: )nadgarstka.

;-)

post-34922-0-87330500-1341584660_thumb.jpg

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo, że super jak jest idealnie w punkt, ale te 3 minuty chyba nie są wielkim problemem

Są...jeśli ktoś jest wilkołakiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"która godzina - pyta rodzina" tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jakżeż... 11.41... :rolleyes:

A jak tam na Seiko? :ph34r: jestem przekonany, że LEPIEJ :D

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Mrożek do Lema AD 1963 (sic)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej podoba mi sie wersja w stali na pasku.

DLC na branzolecie nie podoba mi sie wcale.

Zodiac Z08801.Victorinox Swiss Army 241340(orange).Tissot Chrono Pr50Navy.

Orient Elite FET0H002B .Magrette Regattare 500M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oglądam moja sztukę, oglądam dotychczasowe zdjęcia i mam wrażenie, że niebieska kropka na bezelu nie trafia dokładnie w godzinę 12. Jak jest u Was?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nie trafia u mnie również

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi,

I am probably one of the few, maybe the only one, outside of Poland to be a part of this project. Lech was very helpful when Google translate made no sense :)

I received my watch yesterday and I am very pleased. I took the picture below this morning and played around in Photoshop. Hope you like it.

Have a nice summer, all of you.

Best regards,

Morten

Norway

SteinhartAquarius25D2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi merik,

welcome on board, nice know that our project has an international dimension :)

Thanks for the picture, it shows a really robust timepiece - a toolwatch par excellance!

I can't wait for mine...

Że tak wprawdzie jest obecnie, jak jest, ale nikt nie powiedział, że tak koniecznie być musiało ani że tak zawsze być musi, ten wyścig opętańczy, w którym człowiek, który sobie siądzie i się zagapi, stał się przestępcą wobec epoki swojej, bo nie powinien ani posiedzieć na przyzbie, ani się zagapiać, ani herbatkę wypić spokojnie, tylko zaraz lecieć i coś rozwijać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość PICAD

Czarny super, ale na ostatnim zdjęciu też fajnie wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zdjęcie merika - stal 23/33 po prostu zamiata wszystko :D Rewelacja :)

Gdyby tak jeszcze bransoletę mu dodać to szczęke można zbierać z podłogi :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raport wywiadowczy:

na WUS pojawiły się zdjęcia Wodnika (czarnuszka no. 5/33 - WraQ, sam je puściłeś, czy ktoś w Twoim imieniu?).

Pierwsze komentarze są ochach i achach, trwają spekulacje, z czego zrobiona jest fantastyczna niebieska koronka (na aluminium na razie nikt nie wpadł), nie umknęły komentarzom również poślady na deklu*...

Trochę krytyki pod kątem czytelności.

Materiał poglądowy tu:

http://forums.watchuseek.com/f275/steinhart-aquarius-le-715809.html

Na niemieckim forum właściciele Tiefsee też już Aquariusa zauważyli i zaczynają się wyżywać - że brzidaaaal - czego akurat należało się spodziewać, z psychologicznego punktu widzenia :rolleyes:

Będziem raportować na bieżąco.

*Szczerze - nie rozumiem, o co ludziom chodzi z tymi pośladami. Toż jest to klasyczne wyobrażenie wodnika z zodiaku; aż tak testosteron przeszkadza w dbiorze?... Dla zestawienia ktoś pokazał dekiel limitki Black Sea, który IMHO ma wdzięk... hm... więziennej dziary.

Łoś on sniff sniff mode :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raport wywiadowczy:

na WUS pojawiły się zdjęcia Wodnika (czarnuszka no. 5/33 - WraQ, sam je puściłeś, czy ktoś w Twoim imieniu?).

Pierwsze komentarze są ochach i achach, trwają spekulacje, z czego zrobiona jest fantastyczna niebieska koronka (na aluminium na razie nikt nie wpadł), nie umknęły komentarzom również poślady na deklu*...

Trochę krytyki pod kątem czytelności.

Materiał poglądowy tu:

http://forums.watchuseek.com/f275/steinhart-aquarius-le-715809.html

Na niemieckim forum właściciele Tiefsee też już Aquariusa zauważyli i zaczynają się wyżywać - że brzidaaaal - czego akurat należało się spodziewać, z psychologicznego punktu widzenia :rolleyes:

Będziem raportować na bieżąco.

*Szczerze - nie rozumiem, o co ludziom chodzi z tymi pośladami. Toż jest to klasyczne wyobrażenie wodnika z zodiaku; aż tak testosteron przeszkadza w dbiorze?... Dla zestawienia ktoś pokazał dekiel limitki Black Sea, który IMHO ma wdzięk... hm... więziennej dziary.

Łoś on sniff sniff mode :ph34r:

Tak - to ja założyłem temat i wrzuciłem fotki...

Tak jak piszesz - podoba się, ale są też malkontenci pośladkowi :lol:

Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by day

happy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To klasyczny znak Wodnika ujmowany w tej sposób od lat (ilu nie wiemn...), także tu nic nie wymyśliliśmy nowego, tylko zaczerpnęliśmy z wzorca.

pozdrawiam, Dominik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekający na "profi" zdjęcia zostali usatysfakcjonowani przez Merika - zdjęcie miazga, wiadomo obróbka w PS wyciągnęła wszystkie smaczki - i dobrze. Merik - congratulations, first really perfect shot of Aquarius here :-)

A pośladki Wodnika zwracające uwagę - mnie się wydaje, podobnie jak Dominikowi, że konwencja jest klasyczna, nie ma w tym nic kiczowatego - w przeciwieństwie do "damy" na Black Sea ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi,

I am probably one of the few, maybe the only one, outside of Poland to be a part of this project. Lech was very helpful when Google translate made no sense :)

I received my watch yesterday and I am very pleased. I took the picture below this morning and played around in Photoshop. Hope you like it.

Best regards,

Morten

Norway

Morten, I'm glad that you enjoy our project Aquarius ;) Thanks for nice pic, please take some more and share with us ;)

Łosiu - jesteś niezawodny. Dzięki za zwiad, wiedziałem że postronni będą szukać dziury w całym i kręcić nosami na poślady i nie tylko ;) Cóż - ja tam będę nosił z dumą, czego również i Wam życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wciąż czekam... :(

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wciąż czekam... :(

Masz pecha... A jako wygrywajacy, z pierwszego miejsca na liście, to tym bardziej.

Pewnie nie dalej jak jutro dostaniesz to,na co z takim utęsknieniem czekasz :-)

A w temacie:

1. Kropka na bezelu (u mnie tez) nie trafia w dwunastą. Brakuje moze 0,25 mm ?

Ale ja tego od pierwszego rzutu oka nie zauważyłem.

2. Luminowa w nocy (in my opinion) świeci tak sobie. Odczytać godzinę daje radę,ale nie jest to natychmiastowe... Trza sie przypatrywać....Pewnie syndrom podeszłego wieku :-)

3. Próbowałem sie w nocy dopatrzeć dwu kolorów na tarczy. Niestety,tu też nie dałem rady. Dopiero jak zrobiłem swoje zdjęcie, na czas, znalazłem zielony i niebieski. Zapewne też syndrom podeszłego wieku. :-) Od czego zależy siłą światła? Od grubości warstwy, czy składu?, lub zawartości procentowej składników ?

4. Koronka przylega. Jest zauważalny prześwit,bokami, to prawda,poza osią centralna, ale minimalny. Ułamek milimetra???

5. Co mozna zrobić z tymi paskami, co są na tyle krótkie,że z ledwoscia łapią pierwsza szlufke ( i sie z niej wymykają przy pierwszej okazji) nie mówiąc o drugiej szlufce ,co w tym przypadku jest w ogóle zbędna?

(czy TYLKO ja mam taki "problem"??

Jakaś zamiana????? moze by????)

Ogólnie, mi pasuje :-)

Czekam tylko na bransolete stalowa.

Gdyby paski były z rezerwa podobną do tej w pasku gumowym i bransoletach, byłoby ok.

Mam wrażenie, że przy następnych zbiorowych zamówieniach dla uniknięcia tego problemu zbyt krótkich pasków,byłoby dobrze zbierać indywidualne namiary na długość pasków. Chyba,nie?

Ale stalowy z czarnym paskiem jest zdecydowanie OK ! :-)

--

Pozdrawiam,/ZKD/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi,

Best regards,

Morten

Norway

SteinhartAquarius25D2.jpg

Finally decent picture....., good job Morten

ROBERT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu zdjęcie po którym z ochotą i niecierpliwością czeka się na swojego Wodnika :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam do was dwa może dziwne pytania ...

1. Jak dbać o czystość zegarka ( mycie, czyszczenie ) jakieś specjalne środki czyszczące ?

2. Czy ktoś ma sposób na regulację paska bo idealnie byłoby dla mnie pomiędzy fabrycznymi otworami, gumowy pasek ma regulacje ale ma jedna zasadnicza wadę przy aktualnej pogodzie Wodnik tworzy sobie swoje naturalne środowisko ... :P

Pozdrawiam Alek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.