Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Misiek

Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Breitling już był w Bondzie w "Operacji Piorun". A w nowym zapewne zmienia... na nowego Seamastera :(

no tak pewnie zmieni bo poprzedni uległ ... co znowu zniesmaczy nowego Q :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Omega ma umowę zarówno z producentami Bonda jak i samym Brosnanem. Jak widac w Day another day występuje poza Diverem równiez stoper Omegi. Sam Brosnan reklamuje różne modele - wczesniej była to Aqua Terra a teraz Railaster (ale zawsze Seamastery). Co do Breitlinga to zaprezentowałem go już kiedyś:

orologo2_07.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak powoli robi sie nowy wątek: zegarki Bonda :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek
no tak powoli robi sie nowy wątek: zegarki Bonda :(

A swoją drogą wiecie może, w jakich innych filmach można było oglądać Breitlingi? Poza tym ciekaw jestem, czy były elementem jakiejś kampanii reklamowej, a może ktoś ze znanych ludzi był do Breitlinga przywiązany? Pomóżcie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak! kampanii było kilka - do Uhren Magazin nr. 10 z 2004 roku był dodatek : "120 lat breitlinga" ... i tam można znaleźć wiele informacji !

... ale pewnie jako fan marki dawno już ten numer masz.

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek
tak! kampanii było kilka - do Uhren Magazin nr. 10 z 2004 roku był dodatek : "120 lat breitlinga" ... i tam można znaleźć wiele informacji !

... ale pewnie jako fan marki dawno już ten numer masz.

piotrek

Mam, mam, ale chodzi mi o jakieś niestandardowe użycie zegarków Breitlinga, może ktoś coś wypatrzył, szczerze powiem, że sam nigdy nie dopatrzyłem się niczego, co kojarzy się z Breitlingiem. Choć np. jest limitowana seria zegarków dla pilotów z akademii Top Gun, a nie widać ich na filmie o tym tytule. Tom Cruise musi używać Timex-a!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Ale posucha... Trudno się tu przebić z Breitlingiem. Swoją drogą, w bieżących dyskusjach i tak bierze udział pewnie nie więcej niż 20 klubowiczów, z czego każdy jest przywiązany do swojej ulubionej marki. Trudno będzie prowadzić temat dedykowany jednej marce. Umarły nam juz po drodze ze trzy, cztery... Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nosicielami zegarków marki Breitling są jeszcze Bruce Willis i Kurt Russel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Nooo, od razu lepiej się czuję. Dzienx, Panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

No to Breitling trzeci raz, tym razem Avenger Seawolf, na rower i do wody. Jak zwykle Haffner, jak zwykle 30% taniej niż katalog, jak zwykle 1000 dni gwarancji, jak zwykle... Zajefajnie! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle gratulujemy !! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winszuję szczęśliwemu człowiekowi i swoim zwyczajem załączam nietypowego Breitlinga z 2003 r. wykonanego na 100-lecie lotnictwa - astronomiczny repetier wykonany w limitowanej do 4 sztuk serii. Raz jeszcze serdeczne gratulacje!!! :-)

breitling20031if.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączam się do gratulacji :(

Brawo :!:

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegareczek!

Ja również gratuluję :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Dzięki, dzięki, to było moje marzenie, tercet Breitlinga Navitimer 1952 QP, Navitimer Olympus i Avenger Seawolf. Może jeszcze kiedyś Emergency Mission, ale chwilę muszę odsapnąć, a może właściwie dam odsapnąć mojej żonie (jakiś Cartier Tank American?) :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

avengerseawolf7oh.jpg

olympus1qh.jpg

navitimer1952qp3fq.jpg

Oto moja Trójca Święta! Od teraz jestem użytkownikiem trzech "automatów" Pana Breitlinga, a dzięki sklepowi Ornament nie muszę ich sam "bujać", bo robi to za mnie automat. Brzmi, jak reklama, ale rzeczywiście ułatwiło mi to życie, jeden na ręku, dwa na watchwinderze! Dziękujemy Ci S.C. Johnson! A tak naprawdę, na chwilę kończę wariactwo zakupów zegarków. Mogę się delektować spełnionymi marzeniami. Życzę wszystkim spełnienia marzeń, bo to miłe, choć już czuję, że będzie za jakiś czas korcić do zmiany kolekcji... Jakiś Patek może...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ładne cacko... :( (cacka ?) a propos lubie ludzi którzy mają marzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy punkt do kolekcji: Breitling (for Bentley) "Mulliner Tourbillon". Tylko ta cena: od 131.000 euro:

breitling2005mulli1qh.th.jpg

Piękny spód z drewnianą, czeczotową obwolutą na pierścieniu (analogia z designem Bentley'a):

breitling2005mul9tf.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Piękny, wreszcie jakiś turbillon z widocznym mechanizmem. Pytanie tylko, czy kupić Breitlinga for Bentley, czy może samego Bentleya? Retoryczne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Jestem wielkim fanem Breitlinga i wielkości jego kopert, ale, generalnie, Breitling for Bentley to nawet dla mnie przesada, niewiele osób ma takie ręcę (łapy?)... ale i tak jest ładny... i kosztuje swoje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym powiedział tak: jest bardzo piękny, a cena... no cóż jest - niestety - adekwatna do jego estetyki 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.