Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Misiek

Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Frunobulax

@ Peacemaker: poszukaj w sieci zegarków Torgoen, może to nie ta liga co Breitling, ale designersko podobne, ewidentnie lotnicze, częściowo szwajcarskie :D FCenowo też raczej przystępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@ Peacemaker: poszukaj w sieci zegarków Torgoen, może to nie ta liga co Breitling, ale designersko podobne, ewidentnie lotnicze, częściowo szwajcarskie :D FCenowo też raczej przystępne.

Dziękuję za info. Oglądałem je na stronie i nawet jeden mi przypadł do gustu.

Zamówiłem jednak Certinę DS Pilot fi 42mm :D

pozdrawiam serdecznie,

Peacemaker.

p.s.

na początku 2006 roku do Bydzi przyjedzie Breitling Avenger Seawolf. Zaklepałem do oglądania, a co :twisted:

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobne do Breitlinga są także np. zegarki Hacher:

http://www.hachergmbh.de/av/tri_en.html

Np taki

wBTri0.jpg

-i inne modele.

- w środku ETA Val. 775x, ceny oscylują ok. 800 - 900 euro.

W dodatku mają dobrą opinię: "ArmbandUhren" Nr 6/2005, str. 114-116 jest ich "recenzja".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podobne do Breitlinga są także np. zegarki Hacher:

http://www.hachergmbh.de/av/tri_en.html

Np taki

wBTri0.jpg

-i inne modele.

- w środku ETA Val. 775x, ceny oscylują ok. 800 - 900 euro.

W dodatku mają dobrą opinię: "ArmbandUhren" Nr 6/2005, str. 114-116 jest ich "recenzja".

BArdzo fajne, jednak ja nie chcę mieć chronografu. Mam Roamera z chrono i strasznie wkurza mnie nieruchoma duża wskazówka :D

Dzięki za link.

pozdrawiam,

P.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Starzeję się, albo robię się dojrzalszy. Zaczynają mi się te Breitlingi podobać :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
Starzeję się, albo robię się dojrzalszy. Zaczynają mi się te Breitlingi podobać :?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A ja chcę Breitlinga cockpit

20051108120535.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie podoba mi się w tym Breitlingu ta koronka. Jakoś mi nie pasuje do ogólnie kanciastego "wydźwięku" tego zagarka. Navitimery, Avengery, Seamastery i Colty są bardziej konsekwentne.

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Wszystkich, to moj pierwszy post.

Od zawsze fascynowały mnie zegarki, ale dopiero dwa lata temu,po półwieczu życia stać mnie było na kupienie zegarka , który mogę synowi "zostawić w spadku."

Jest to Breitling Superocean (czarna tarcza,bransoleta i pasek Diver Pro).

Ma moim zdaniem bardzo czytelną tarczę, cała linia Aeromarine jest dość prosta wzorniczo i podoba mi się najbardziej.

Ps. Gdzie w internecie mogę znależć super dokładny czas?

Ukłony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzie w internecie mogę znależć super dokładny czas?

Synchronizuj zegar systemowy w komputerze z adresem 132.163.4.102

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy czas pokazywany na www Breitlinga jest dokładny? Zauważyłem, że nie pokrywa się z zegarem systemowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A czy czas pokazywany na www Breitlinga jest dokładny? Zauważyłem, że nie pokrywa się z zegarem systemowym.

Znajdz sobie jeden serwer "czasu atomowego" i tylko wg tego serwera kontroluj czas. Niestety, wskazania kilku serwerow "czasu atomowego" beda sie roznic o sekunde czy dwie, wiec mozna wpasc w obled z czasem :( .

Ale tak na serio, jesli nie jestes astronomem to po jaka cholere Ci <superdokladny> czas??? Wazne, zeby sie nie zmienial w sposob nieprzewidywalny...

Procol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi do niczego. Zaciekawiło mnie jednak, większość stron producentów zegarków pokazuje czas z zegara systemowego, a u Breitlinga jest podawany czas UTC i jest on niezależny od zegara systemowego i tu pojawia się pytanie czy jest on dokładny, może jest synchronizowany z jakimś atomowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Frunobulax

UTC w Breitlinga jest jak najbardziej uzasadnione, ale jak dokładne jest: nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli Breitling, to tylko Super Ocean i Seawolf, i mimo tego, że sa to dla wielu "zegarki bez duszy", to jednak maja cos w sobie, takie zegarki dla twardzieli

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość rend

Z tego co ogladam. Nie ma chyba marki w ktorej podobalyby mi sie wszystkie linie zegarkow.

Zwykle po jednej lini z calej gamy danej marki.

I chyba to i dobrze.

To wypadkowa talentu kultury panujacej w organizacji itd.

Czesto nie w zegarkach jest tak ze jeden model "podtrzymuje" cala firme. I pozwala nawet wyjsc z kryzysu.

Breitling jak dla mnie jest troszke przesadzony(tarcza) w Navitimerach ale jesli to wszystko ma czemus sluzyc i jest ktos kto ma potrzebe tego uzywac to zwracam honor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
sa to dla wielu "zegarki bez duszy",

czemu bez duszy?

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może źle to okresliłem, nie są delikatne, raczej powiniennem to tak ująć, duszę może posiadają, ale Herkulesa, to takie zegarki dla prawdziwego "macho"

Misiek - jak tam Twój Seawolf - pytałem w innym poście, ale generalnie jak dokładność chodu, wrażenia z uzytkowania itp? Planuje zakup Seawolf'a albo Super Ocean'a na poczatku przyszłego roku

pozdro

It's not Your music
It's not Your clothes
It's not Your favourite colour
It's Your watch that tells most about who You are!
---------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie głupie pytanie:

czy te wszystkie skale, przeliczniki ( ? ) itp. mają jakieś praktyczne zastosowanie ? tzn. czy ktoś tego kiedykolwiek użył ? Trochę trudno wyobrazić sobie sytuację w której pilot pasażerskiego odrzutowca czy nawet zwykłej motolotni kręci "gałkami" w zegarku bo akurat wysiadły mu wszystkie instrumenty pokladowe. Jest chociaż jeden udokumentowany przypadek ocalenia życia przez taki zegarek ? ( ale jestem złośliwy :wink: )

i drugie podchwytliwe pytanko: mam wrażenie że widzialem gdzieś zdjęcie tarczy B. z napisem MPH - czyli mil na godzinę. można kupić taki zegarek "wyskalowany" w systemie metrycznym ? Czy tylko w "imperialnym" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W lotnictwie obowiązuje przeważnie system "imperialny", to przeszło razem z nawigacją z żeglugi, a tam mile morskie, węzły i inne takie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie masz rację ! Nie pomyślałem o tym ! Dziękuję za podpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.