Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Misiek

Breitling

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Misiek

To ciekawe... już ponad 2000 wyświetleń tematu Breitling, a zaledwie 74 odpowiedzi... Zastanwiam się kto to przegląda? Tylko 3,5% przeglądających ma coś do powiedzenia... A i w innych tematach podobnie, słabnie to forum, a przez to rzadziej wchodzę i przegapiam piwo o 20:00, szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeglądają to w większosci te same osoby które odpowiadają (wyświetlenie liczy zwyczajne odświeżenie tematu a nie wejścia nowych osó:lol:. Co do mniejszego ruchu to tak już jest że nie śledzimy wszystkich informacji na temat każdej marki, więc nie mozemy się zawsze wypowiadać, ale przeciez temat jest otwarty i myśle ze z przyjemnością zobaczymy tu jakieś ciekawostki czy nowe opinie na temat Breitlinga, ale chyba lepiej to robić z głową niż zapychac ten wątek na siłę. Myślę, że to samo tyczy się innych wątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy oba te Breitlingi przypominają mi suwaki logarytmiczne, suwmiarki i mikrometry :shock: Pełno kreseczek i męcz się Panie z odczytami i innymi bajerami!! :wink:

Ja również nie jestem zwolennikiem zegarków z dużą ilością informacji na kopercie i cyferblacie (napisy, kreseczki itp.), ale nie da się ukryć, że wygląd tych zegarków jest wyjątkowy. Moją uwagę zwróciły ciężkawe Breitlingi przeznaczone do nurkowania oraz wskaźnik numeru tygodnia w roku - uważam, że naprawdę przydatna rzecz.

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Paradoksalnie wskaźnik tygodnia przydaje się w biznesie, który opiera się na dostawach towarów w konkretnym tygodniu. Jeśli zamawiasz auto, to w większości przypadków (np. kiedy ś w Oplu) podadzą ci, że będzie w 45 tygodniu. Spotkałem się z tym także w innych biznesach, ja traktuję to w moim Navitimerze jako element wyróżniający ten zegarke spośród innych marek. Breitling jest w zasadzie prostym suwakiem logarytmicznym, taka jest funkcja Navitimerów, daje możliwość kalkulowania prędkości wznoszenia, długości lotu do celu, zużycia paliwa, tudzież pozwala łatwo przeliczać mile na kilometry i na odwrót.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działa :)

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Działa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

___post-0-0-05272500-1330472672.jpg

breitling24pu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i teraz dobrze :)

Dzięki :)

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Misiek

Mniam!

Uwielbiam takie zegarki, dla czegoś takiego warto było kiedyś zejść z drzewa! Dzięki Ci, Panie, za dar ludzi, którzy potrafią nie tylko wkręcić żarówkę, ale zrobić jeszcze coś takiego! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś dla Miśka: w najnowszym "ArmbandUhren" (Nr 4/05) na ss. 70-83 jest spory, ciekawy portret firmy Breitling.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak! Jest też ciekawy materiał o jubileuszu AHCI :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem Breitlinga, który mi się podoba: Montbrillant. Zapisuję się w kolejkę :wink: Stalowy z jasną tarczą i brązowym paskiem-proszę przesłać na adres ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra... częściowo mój chytry plan zaczął się spełniać - chodzi o sprzedaż kwarców w celu zakupu jednego automata ;)

Mój typ to duży zegrek (najlepiej mający jakieś pokrewieństwo z lotnictwem), fi 42, czarna tarcza, pasek, bez zbędnych pierdół (mam zegarek z chrono i w życiu go nie używałem. Wolę kalsycznie - ruszająca się, normalna wskazówka sekundnika, nie przeładowany).

Oglądałem m.in. Certinę z serii DS Pilot - bardzo ładna trójkąt na godz. 12, czarny pasek, czarna tarcza, automat, fi 42. Podobny do IWC Mark XV, Fortisa.

Przejrzałem ofertę Tissota, TG (za drooogi!), kilku innych firm. No i wpadłem na stronę Breitlinga. AUUUUĆ! To wejście było mocne ! Moje ulubione samoloty z napędem tłokowym !!! (jestem wirtualnym pilotem wojskowym :) ) A jak zobaczyłem prawdopodobnie Spitfire na dachu HQ Breitlinga dosłownie ocipiałem. Cóż z tego, kiedy modele są przeładowane ? Szukałem i szukałem, aż w końcu znalazłem - oczywiście model Wings automatic z czarnym paskiem i czarną tarczą http://www.breitling.com/en/models/windrid...ings_automatic/ koniec... to jest koniec. To jest TEN zegarek, który chciałbym mieć na ręku. Jednak dwa pytania :

1. Jaka jest jego średnica ? Naprawdę fi 42 świetnie mi pasuje.

2. Cena.

pozdrawiam,

Peacemaker.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grzesiek - prawidłowo, ja najpierw byłem uczulony, ale przeszedłem do wprost przeciwnego gwałtownego uczucia ;)

Piotr - nie przejmuj się, nic straconego, i z puryzmu ludzie się leczą :twisted:

pozdrawiam,

Marcin

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby napisy/dekoracje na tych obrotowych pierścieniach były wykonane w jakiejś "płaskiej" technice to by mi bardziej leżały. Miałem kiedyś jakiś pseudozegarek z takim "rzeźbionym" pierścieniem i musiałem często to czyścić wykałaczką - miało jakiś system przyciągania brudu :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja z kolei jestem zwolennikiem prostych (w kontekście wyglądu), wręcz ascetycznych zegarków. Podobają mi się na przykład niektóre czasomierze z kolekcji Patrimony Vacheron Constantin, bo to klasyka w świetnym wydaniu. Natomiast co do Breitlinga, to myślę, że firma ta dość dobrze wpisuje się (że tak powiem) w estetykę lotniczą. Jedni taki design akceptują, inni nie.

breitling0zz.jpg

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w sobotę wieczorem na Polsacie był film pt. "Formuła" i w tym oto filmie Samuel L. Jackson nosił najprawdopodobniej (pewności nie mam bo za mało pokazywali) Breitlinga Chrono Avengera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha! Dokładnie! Zauważyłem w jednej z ostatich scen, kiedy włączył stoper - to śliczne logo ;)))

P.

Panerai Luminor PAM 112---Maurice Lacroix Pontos Day&Date---G-Shock's

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.