TeJot 113 #26 Napisano 19 Marca 2011 Winszuję ponadczasowego klasyka! Niech się dobrze nosi 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #27 Napisano 19 Marca 2011 Piękny!!! 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alfer 0 #28 Napisano 19 Marca 2011 Miodizo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAIK1972 27 #29 Napisano 20 Marca 2011 W podziękowaniu za miłe słowa dodatkowe fotki z detalami oznaczenia manufaktury Ciekawie chyba wygląda obraz ilości ruchów wskazówki sekundowej na jedną sekundę. No i dodatkowo - naręczne - memovox jako "zegar kominkowy": 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #30 Napisano 20 Marca 2011 Można się zakochać 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 217 #31 Napisano 20 Marca 2011 moim zdaniem, ciągle najładniejszy z jaegerów.szczerze gratuluję. piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stani.swiss 0 #32 Napisano 20 Marca 2011 Ale. Dowaliles. Gratuluje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #33 Napisano 20 Marca 2011 Nie chcę wprowadzać chaosu ale rzuciła mi się jedna rzecz w oczy - strzałka na tarczy alarmu - czy ona aby na pewno jest prosta? Bo ja mam wątpliwości - niemniej przy normalnym patrzeniu na zegarek raczej tego nie widać ale przy powiększeniu wydaje mi się że coś z jej końcem jest nie tak - tzn że jej jedna strona ma załamany brzeg. A to raczej nie rozkład światła bo powinno się rozłożyć równomiernie na krawędzi Niemniej nawet jeśli... to i tak kosmicznie piękny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Spinner 32 #34 Napisano 20 Marca 2011 No tez to zauważyłem ale kwasu nie chciałem robić i nie chodzi mi o Twojego posta Mariusz... 0 SPINNERSTRAPy - szukaj na Instagranie lub FB po haśle "spinnerstraps" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ASTRAL 5240 #35 Napisano 20 Marca 2011 Dołączam się do gratulacji, przepiękny zegar! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAIK1972 27 #36 Napisano 20 Marca 2011 Ale. Dowaliles. Gratuluje. Staszek, walnie do tego przyczyniłeś się Co do wskazówki budzika, to nie jestem pewien. Bez dużego powiększenia nic nie widać Nie mam obiektywu makro i kombinuję ze zwykłym spacerniakiem 24-105 i pierścieniami. Są lekkie zniekształcenia, a aberracja chromatyczna wręcz kosmiczna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #37 Napisano 20 Marca 2011 ..a aberracja chromatyczna wręcz kosmiczna Spróbowałem sobie skorygować jeden z obrazków w programie PTLens. Podobno aberracje chromatyczne najlepiej koryguje się nie na jpg-ach tylko na RAW-ach, ale to już wyższa szkoła jazdy, nie dla takiego amatora jak ja 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAIK1972 27 #38 Napisano 20 Marca 2011 Dzięki, focę w RAWach. Muszę się bliżej zapoznać z tym PTLens. To jakiś plug-in do szopa, czy odrębny soft?Będę wdzięczny za jakąś lineczkę (wiem, wiem można zagogolować, ale w niedzielne południe prostsze rozwiązania są bardziej kuszące ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #39 Napisano 20 Marca 2011 To jakiś plug-in do szopa, czy odrębny soft?Zdaje się że występuje zarówno jako wtyczki, jak i osobny programik.Ja prawdę mówiąc tak bardzo się w tym nie orientuję, bo to co mam u siebie, to jest jakaś bardzo stara wersja ściągnięta wiele lat temu, a bawię się tym bardzo rzadko. Tak że lepiej chyba jak pogoglujesz http://www.google.pl/search?q=PTLens+plugin Poza tym jest wiele różnych programów do korekcji zniekształceń optycznych. W tym również są natywne, dla konkretnych obiektywów, konkretnych firm. Np Canon "Digital Photo Professional" w najnowszych wersjach, ma dużą bazę danych do korekcji zniekształceń własnych obiektywów (w tym również aberracji). Musiałbyś coś o tym poczytać. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vinzento 1 #40 Napisano 20 Marca 2011 Moje gratulacje, aż serce szybciej bije.... piękny, po prostu piękny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrewjohn 1 #41 Napisano 20 Marca 2011 Ja równiez szczerze gratuluję zarówno wspaniałego zegarka, jak i pięknych zdjęć. Sam intersuję się troche fotografia i oglądałem Twoje zdjęcia z dużą przyjemnością. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LAIK1972 27 #42 Napisano 20 Marca 2011 Zdaje się że występuje zarówno jako wtyczki, jak i osobny programik.Ja prawdę mówiąc tak bardzo się w tym nie orientuję, bo to co mam u siebie, to jest jakaś bardzo stara wersja ściągnięta wiele lat temu, a bawię się tym bardzo rzadko. Tak że lepiej chyba jak pogoglujesz http://www.google.pl/search?q=PTLens+plugin Poza tym jest wiele różnych programów do korekcji zniekształceń optycznych. W tym również są natywne, dla konkretnych obiektywów, konkretnych firm. Np Canon "Digital Photo Professional" w najnowszych wersjach, ma dużą bazę danych do korekcji zniekształceń własnych obiektywów (w tym również aberracji). Musiałbyś coś o tym poczytać. Bardzo dziękuję za info.Ponadto wszystkim kolegom raz jeszcze kłaniam się w podzięce za opinie i gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shadow 13 #43 Napisano 20 Marca 2011 Ech... wspanialy... piekny nie moge oczu oderwać! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 46 #44 Napisano 21 Marca 2011 piekny - serdeczne gratulacje 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
w_kaczmarek 4 #45 Napisano 21 Marca 2011 Śliczny zegarek - chyba najładniejszy ze wszystkich tu w galerii. Gratuluję szczerze! Wojtek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mike 452 #46 Napisano 22 Marca 2011 Przyłączam się do gratulacji, wspaniały czasomierz ładnie przedstawiony na zdjęciach.JLC rulez! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stavros 0 #47 Napisano 22 Marca 2011 świetny zegarek i świetne zdjęcia! Gratuluje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vcore 19 #48 Napisano 22 Marca 2011 Co tam rolex? To jest dopiero zegarek-marzenie! 0 Lubię małe zegarki… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach