Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma fajerwerków przyciągających wzrok 15-letnich niuniek

Ma.

Od dzisiaj gimnazjalistki będą Cię prosić, żebyś im ponosił tornister. Przykro mi. Czasem tak po prostu jest.

A już zupełnie serio, to lubię czytać takie wybuchy radości :D. Jakoś tak cieszę się Twoim szczęściem. Zegarek jest piękny i nietuzinkowy. Do dziś pamiętam to uczucie, jak to było przeskoczyć z bardzo mocno sfatygowanego kwarcyka na Eternę. Wiem o czym mowa :). Niech służy i cieszy jak najdłużej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A najwięcej będzie warta ta kobieta, która będzie miała całkowicie wylane na twój zegarek...

Nie do końca się z Tobą zgodzę, o ile nie chce aby kobieta była ze mną dla zegarka (jakie to niedorzeczne), to chciałbym z nią czasem pogadać i usłyszeć "o ten fajny kochanie, kup sobie". Na dziś wkurza mnie swoją obojętnością, co jej nie pokażę to słyszę, fajny miałeś już chyba takiego (wyjaśniam pokazuje GS a ona myśli o SARBie).

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na dziś wkurza mnie swoją obojętnością, co jej nie pokażę to słyszę, fajny miałeś już chyba takiego (wyjaśniam pokazuje GS a ona myśli o SARBie).

Haha, moja z kolei zna się bardzo dobrze (siłą rzeczy znamy dość dobrze swoje pasje), ale odkąd 2 dni temu nie zauważyłem różnicy w klamerkach i palnąłem swoje "ale te buty są przecież takie same!" , tak teraz w odpowiedzi na temat zegarkowy dostaję z grubsza coś takiego jak piszesz :P.

Edytowane przez atrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noooo - wygląda, że to jedyne rozwiązanie..... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca się z Tobą zgodzę, o ile nie chce aby kobieta była ze mną dla zegarka (jakie to niedorzeczne), to chciałbym z nią czasem pogadać i usłyszeć "o ten fajny kochanie, kup sobie". Na dziś wkurza mnie swoją obojętnością, co jej nie pokażę to słyszę, fajny miałeś już chyba takiego (wyjaśniam pokazuje GS a ona myśli o SARBie).

Masz racje lepiej mieć w domu kompana choć trochę podzielającego Twoją pasje niż "obojętnego przechodnia" - ja mam :).....a jak nie to słyszałeś weź rozwód heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ulotny... weź rozwód ;)

Z zegarkami?

Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Od wczoraj jestem posiadaczem Super Kontiki 1576.41,

musze przyznac, ze jakosc wykonania zrobila na mnie wrazenie.

Jest to pierwszy zegarek tej marki, ale jestem mile zaskoczony.

Pozdrawiam

post-85006-0-89685400-1445006437_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Model bardzo dobry i coraz trudniejszy do zdobycia tym bardziej,że byli ich niewiele egzemplarzy w poszczególnych kolorach tarczy. Jak będziesz miał okazję, zrób zdjęcie werku, masz do niego certyfikat cosc? Dlaczego pytam, miałem czarną i nie do końca wszystko mi pasowało ale z drugiej strony na przełomie wieków inaczej nieco podchodzono do tematu. Choć kolor tarczy to wg. mnie najgorszy chyba masz :( ale za to sam zegar znakomity !

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Tarcza tylko tak na tym zdjeciu wyszla, zdjecie robione telefonem.

W zaleznosci od swiatla raz jest ciemna prawie czarna, a raz zielonkawa, ale nie tak jak wyszla na zdjeciu.

Fajny efekt ogolnie.

Werk to jesli dobrze pamietam to ETA, jak znajde klucz to otworze.

Zegarek zakupiony razem z paroma innymi, niestety bez certyfikatu.

Moze ma ktos pudeleczko do niego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza to ciemna zieleń bo tylko takie były w tym kolorze a werk to 2824, chodzi o rodzaj systemu antywstrząsowego i numer cosc na połmostku.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, a tak już było dobrze, prawie o niej zapomniałem... ;)

Trudno dostępny model, głównie rynek wtórny - od czasu do czasu jest jakaś oferta na WUS w okolicach 1500-2000 $...

I ślinka znowu cieknie:-(

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz po zakończeniu produkcji pojawiły się na rynku składaki najprawdopodobniej z zapasów magazynowych, jedyna różnica poza brakiem pudełka lub innego w zastępstwie, to ety 2893 bez cosc, czyli bez otworzenia zero różnicy. Gdzieś w sieci pamiętam zdjęcia i to był krótki wysyp tego modelu po skończonych wyprzedażach ze sklepów internetowych. Poza tym to bardzo udany model choć sama tarcza jest dosyć niewielka.
Jednak ma to coś w sobie jaki kilka innych kontiki :)

Zawsze można kupić prostszą wersje bez gmt

post-2678-0-35833200-1445637726_thumb.jpg

post-2678-0-91456400-1445637742_thumb.jpg

Albo jeszcze prostszą wersję :)

post-2678-0-17108900-1445637760_thumb.jpg

Tak juz poza konkursem to na tej gmt są trzy miast zaznaczone kolorem - każde innym :)

Tej prostej bylo 250 rocznie przez chyba 4 lata a prostszej 25 sztuk rocznie ale przez ile lat, tego nie wiem.

Edytowane przez STARUSZEK

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się jedna z kilku KonTIki bardzo charakternych, podoba mi się tak jak Super Kontiki 1973 niezmiennie od samego początku...

Model bez gmt fajny i wiem że jeden z kolegów forumowy posiada, jednak zdecydowanie z gmt bardziej przypada do gustu - również jeden z kolegów posiada tą wersje i jak twierdzi zegarek nie do ruszenia :(....a pamiętam czasy kiedy była dostępna za naprawdę "ludzkie pieniądze" ...ech a teraz rodzynek się zrobił :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie coś starszego dzis przybylo, ale nie na tyle stare aby nie można bylo tego używać jak dzisiejszych egzemplarzy, ma 9mm grubości 39mm średnicy bez korony 200WR i COSC na 2892 , do tego wykonanie jest perfekt i moim zdaniem dzisiejsze bambulce nawet nie mają co startować z jakością wykonania, oczywiscie jest czar lat 90 tych (kupiona w '96 za 1500 DM) ale wtedy jeszcze przykladali się do roboty co by nie gadać i oczywiscie na trycie :)

Fotki na szybko przed zrobieniem jeszcze, jestem pod wrażeniem bransolety i jej spasowania po 20 latach.

20151029_202809.jpg
20151029_202822_001.jpg

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi