Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Ja  kupilem Hirsch George z czerwona nicia i pasuje super. Dodam ze mam KOntiki date z czarna z bialymi indeksami . Dodam zdj jak bede mial chwile 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja  kupilem Hirsch George z czerwona nicia i pasuje super. Dodam ze mam KOntiki date z czarna z bialymi indeksami . Dodam zdj jak bede mial chwile 

Wrzuć koniecznie to zdjęcie, bo jestem ciekaw kompozycji. Będę szukał jakiegoś fajnego pacha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kilka zdjec ktore obiecalem dodac. Eterna Kontiki Date plus pasek Hirsch George z czerwon nicia 22mm

Kolejne zdjecie

post-89001-0-39638800-1483887208_thumb.jpg

post-89001-0-20987200-1483887287_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem bezguściem, ale ta czerwona nitka tu do niczego nie pasuje. Czarna albo biała OK, ale czerwona? :blink:

No ale cóż, jeśli się Tobie podoba, to jest dobrze :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu Eterny legacy 1948 na sellicie na jomashop. Ktoś brał EL z tego sklepu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z pewnością kogoś znajdziesz. przebitka cenowa godna bowiem rozważania:-)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jomashop jest OK jeśli chodzi o sprzedaż, w przypadku gwarancji już niestety nie :(  Dobrze policz sobie koszty pośrednie UC i przewoźnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jomashop jest OK jeśli chodzi o sprzedaż, w przypadku gwarancji już niestety nie :( Dobrze policz sobie koszty pośrednie UC i przewoźnik.

Eterna Stoi teraz po 499 dolcow + 100 dolcow ship. Do tego VAT + kilka % cło wiec max to 3300 w polskich złotych. Całkiem całkiem biorąc pod uwagę ceny w Polsce.

Co do gwarancji to moim zdaniem zakup z us traktuje jak zakup bez gwarancji. Przy cenie 2-3 razy niższej niż w Polsce moim zdaniem warto podjąć takie ryzyko.

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto, bo jak Kolega wyżej mówi, za podobne pieniądze lub odrobinę większe można załatwić z dystrybucji UE i będziesz miał gwarancję :)

Twój wybór - zrobisz jak uważasz. Ja dla kilku stówek przy cenie kilku tysięcy bym nie kombinował, ale to moje zdanie.

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie warto, bo jak Kolega wyżej mówi, za podobne pieniądze lub odrobinę większe można załatwić z dystrybucji UE i będziesz miał gwarancję :)

Twój wybór - zrobisz jak uważasz. Ja dla kilku stówek przy cenie kilku tysięcy bym nie kombinował, ale to moje zdanie.

Jasne jeśli jest taka możliwość to wiadomo ze lepiej kupić z gwarancją niż bez. Ja osobiście do takiego źródła dostępu nie mam.

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tylko o tym nie wiesz - napisz do Kolegi - 4 posty wyżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz tylko o tym nie wiesz - napisz do Kolegi - 4 posty wyżej :)

Akurat z kolega Sokolow jesteśmy już po słowie :]

pozdrawiam

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może jestem bezguściem, ale ta czerwona nitka tu do niczego nie pasuje. Czarna albo biała OK, ale czerwona? :blink:

No ale cóż, jeśli się Tobie podoba, to jest dobrze :).

Kazdy ma swoj gust. Mi sie pasek spodobal bo jest czarny i ma ta czerwona nitke. W moim Kontiki sekundnik ma wlasnie taki kolor( czerwony )  i stwierdzilem ze bedzie mial taki swoj akcent. Powiem jeszcze ze pasek wydaje sie niebanalny i sportowy. Mi odpowiada. Na zywo wyglada lepiej

Edytowane przez Leon1981

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy ma swoj gust. Mi sie pasek spodobal bo jest czarny i ma ta czerwona nitke. W moim Kontiki sekundnik ma wlasnie taki kolor( czerwony )  i stwierdzilem ze bedzie mial taki swoj akcent. Powiem jeszcze ze pasek wydaje sie niebanalny i sportowy. Mi odpowiada. Na zywo wyglada lepiej

Znam doskonale ten pasek i kilka innych HP też miałem w łapkach :). Sam posiadam kilka.

O gustach się nie dyskutuje, co napisałem w poprzednim poście. Wyraziłem też swoje SUBIEKTYWNE zdanie i tej wersji się trzymam :).

Moim zdaniem nie pasi i już a pasek tak czy inaczej fajny :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy odrobinie cierpliwości można niewiele drożej mieć Eternę z UE

Tak z ciekawości, jakie sklepy internetowe z UE mają Eterny w dobrych cenach? Gorąco rozmyślam nad jakimś 1948 Legacy Date, ale ceny u polskich dystrybutorów skutecznie studzą mój zapał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsze, że jesteś zadowolony i tego się trzymaj :) Pasek jest naprawdę zacny i może się podobać. Ja nie gustuję w paskach przeszywanych, wolę raczej jednolite,  ale ten mi się podoba :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości, jakie sklepy internetowe z UE mają Eterny w dobrych cenach? Gorąco rozmyślam nad jakimś 1948 Legacy Date, ale ceny u polskich dystrybutorów skutecznie studzą mój zapał.

raczej żaden sklep nie ma tak dobrych cen regularnych - przynajmniej ja nie znam. trzeba po prostu polować na okazje. ostatnie 2-3 miesiące był fajny wysyp, teraz trochę mniej tego jest, ale przy odrobinie cierpliwości można coś upolować. Edytowane przez sokolow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

Eterna Stoi teraz po 499 dolcow + 100 dolcow ship. Do tego VAT + kilka % cło wiec max to 3300 w polskich złotych. Całkiem całkiem biorąc pod uwagę ceny w Polsce.

Przed "świętami o charakterze rodzinnym" cena za LEGACY, na kajdanie, z brązową tarczą wynosiła 449 $, a ship do W-wy 49 $ w tej cenie uznałem, że gwarancja mnie nie interesuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupujesz zegarek za ok. 3000zł i gwarancja Cię nie interesuje to coś jest nie tak. Liczysz cenę zakupu i dostawy, a opłaty celne gdzie się podziały ? wybacz, ale to nie jest logiczne rozumowanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

Jak kupujesz zegarek za ok. 3000zł i gwarancja Cię nie interesuje to coś jest nie tak. Liczysz cenę zakupu i dostawy, a opłaty celne gdzie się podziały ? wybacz, ale to nie jest logiczne rozumowanie.

Opłaty celne i VAT wyniosły 530 zł, nadal więc twierdzę, że w cenie około 2600 zł, którą zapłaciłem za zegarek, gwarancja mnie nie interesuje. Na potencjalną i wielce wątpliwą naprawę w okresie gwarancyjnym z całą pewnością nie wydam 1000, czy nawet 500 zł. A dopiero tego rzędu wydatek uzasdniałby zakup od któregoś z zaprzyjaźnionych użytkowników forum, czego w przyszłości oczywiście nie wykluczam.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi