Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Degustatorr Noir

Klub Miłośników Zegarków ETERNA

Rekomendowane odpowiedzi

Jak kupujesz zegarek za ok. 3000zł i gwarancja Cię nie interesuje to coś jest nie tak.

Mam kilkanaście zegarków i tylko jeden ma gwarancję. Przestań pisać nieprawdę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupujesz zegarek za ok. 3000zł i gwarancja Cię nie interesuje to coś jest nie tak. Liczysz cenę zakupu i dostawy, a opłaty celne gdzie się podziały ? wybacz, ale to nie jest logiczne rozumowanie.

Nie dla każdego gwarancja jest najważniejszym argumentem .

Ostateczna cena może przekonać do zakupu bez gwarancji ( lub utrudnionej jej realizacji ).

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilkanaście zegarków i tylko jeden ma gwarancję. Przestań pisać nieprawdę.

Co Twoim zdaniem jest nieprawdą ? to, że lepiej kupić zegarek z gwarancją w UE przykładowo za 3500zł zamiast bez gwarancji za 3200zł z USA w Jomashop ? Cena takiej Eterny w PL to przykładowo 6600zł.

Której części mojej wypowiedzi Istvan nie rozumiesz ??? To że masz pełno zegarków bez gwarancji ma nas przekonać ?

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle trafiłeś. Ja nie uczestniczę w forumowych przepychankach. Naucz się normalnie wypowiadać, a chętnie odpowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Twoim zdaniem jest nieprawdą ? to, że lepiej kupić zegarek z gwarancją w UE przykładowo za 3500zł zamiast bez gwarancji za 3200zł z USA w Jomashop ? Cena takiej Eterny w PL to przykładowo 6600zł.

Której części mojej wypowiedzi Istvan nie rozumiesz ??? To że masz pełno zegarków bez gwarancji ma nas przekonać ?

To że masz zegarek z Europy o niczym nie świadczy uwierz piszę z własnego doświadczenia, żeby w ogóle w Polsce np Dolinski który jest AD Eterny chciał z Tobą rozmawiać i przyjąć na gwarancję zegarek z UE musisz mieć także zakupioną u AD a nie jak to w 80% przypadków nawet w UE u pośredników z pieczątkami wydmuszkami......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko w skrócie streściłem fakty. Kolego Istvan każdy robi co uważa, a ja wyraziłem swoją prywatną opinię, którą nazwałeś nieprawdą. Masz odmienne zdanie to Twoja sprawa i tyle. Jak na razie nie mam złych doświadczeń z polskimi serwisami i mam nadzieję, że tak zostanie. W moim przekonaniu istnieje jakaś kalkulacja ryzyka oparta o zdrowy rozsądek.

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że masz zegarek z Europy o niczym nie świadczy uwierz piszę z własnego doświadczenia, żeby w ogóle w Polsce np Dolinski który jest AD Eterny chciał z Tobą rozmawiać i przyjąć na gwarancję zegarek z UE musisz mieć także zakupioną u AD a nie jak to w 80% przypadków nawet w UE u pośredników z pieczątkami wydmuszkami......

w razie czego zawsze zostaje odesłanie zegarka do sprzedawcy w Niemczech. sporo taniej, bez zabawy z UC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

w razie czego zawsze zostaje odesłanie zegarka do sprzedawcy w Niemczech. sporo taniej, bez zabawy z UC.

To naturalne, że każdy z nas może mieć różne preferencje i poglądy lezące u genezy podejmowanych wyborów. Dla mnie  wysyłka gwarancyjna nawet do Wrocławia, byłaby bezsensowną upierdliwością, nie mówiąc już o "ukrytej opcji niemieckiej"  ;) po prostu poszedłbym na ul. Piękną i tyle, bo szybciej i prościej. Mam jednak głębokie przekonanie, że zarówno moja Legacy z USA, jak i kupiona w przyszłości od Ciebie Eterna KonTiki 4H  nie będą wymagały jakichkolwiek napraw gwarancyjnych, gdyż są zbudowane na znakomitych szwajcarskich werkach w oparciu o wieloletnią tradycję, precyzję i włożone w ich tworzenie czułe helweckie serce  :D  :rolleyes:  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To naturalne, że każdy z nas może mieć różne preferencje i poglądy lezące u genezy podejmowanych wyborów. Dla mnie wysyłka gwarancyjna nawet do Wrocławia, byłaby bezsensowną upierdliwością, nie mówiąc już o "ukrytej opcji niemieckiej" ;) po prostu poszedłbym na ul. Piękną i tyle, bo szybciej i prościej. Mam jednak głębokie przekonanie, że zarówno moja Legacy z USA, jak i kupiona w przyszłości od Ciebie Eterna KonTiki 4H nie będą wymagały jakichkolwiek napraw gwarancyjnych, gdyż są zbudowane na znakomitych szwajcarskich werkach w oparciu o wieloletnią tradycję, precyzję i włożone w ich tworzenie czułe helweckie serce :D:rolleyes:;)

Brawo Ty

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wreszcie i moja KonTiki dotarła i wywołała uśmiech na twarzy. Zamieszczam zdjęcia Etki, na razie zrobione moim LG g4 :)

post-94831-0-36328300-1484146183_thumb.jpg

post-94831-0-05406200-1484146219_thumb.jpg

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Specjalnie dla osób ze sceptycznym podejściem do gwarancji przy zakupie z dystrybucji Europejskiej, zamieszczam foto ze wskazaniem gwaranta  :)

post-94831-0-66483500-1484146901_thumb.jpg

post-94831-0-73504000-1484146968_thumb.jpg

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o niczym nie świadczy zwykły papierek z wypisanymi AD na świecie , już Ci napisałem wyżej ważne przez kogo masz i czy prawidłowo podbitą KRZYSIO heh ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

Wreszcie i moja KonTiki dotarła i wywołała uśmiech na twarzy. Zamieszczam zdjęcia Etki, na razie zrobione moim LG g4 :)

Gratuluje zegarka, ale jako prawdziwy "Polak i katolik"  ;) muszę, po prostu muszę dodać, że już rozumiem Twą nerwową postawę w dyskusji, też bym się wkurzył, jakbym tak przepłacił .... :D  :P  ;)

Edytowane przez urko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To o niczym nie świadczy zwykły papierek z wypisanymi AD na świecie , już Ci napisałem wyżej ważne przez kogo masz i czy prawidłowo podbitą KRZYSIO heh ;)

Życie zweryfikuje :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Życie zweryfikuje :)

Oby nie. Nic fajnego słać zegar do serwisu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje zegarka, ale jako prawdziwy "Polak i katolik"  ;) muszę, po prostu muszę dodać, że już rozumiem Twą nerwową postawę w dyskusji, też bym się wkurzył, jakbym tak przepłacił .... :D  :P  ;)

Muszę Cię rozczarować - miałem farta i zapłaciłem tyle co w ofercie z USA :)

Jeśli chodzi o gwarancję, to jest wystawiona prawidłowo, opisana i podbita przez dystrybutora.

Przy okazji pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników marki ( tych z USA też. )

Edytowane przez KRZYSIO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

Jeśli chodzi o gwarancję, to jest wystawiona prawidłowo, opisana i podbita przez dystrybutora.

Krzysztof, na starzejącą się Europę, to wybrakowane odrzuty z eksportu trafiają  ;) a tak serio i kończąc off top raz jeszcze gratki i życzenia bezawaryjności. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie o co się przegadywać każdy kupuje gdzie chce z gwarancją lub bez co to za różnica nikt za nikogo odpowiedzialności nie bierze cieszyć sie z zakupów i nosić z dumą bo to fajne zegary sąe962754542f273497976e405a9632fec.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy okazji pozdrawiam serdecznie wszystkich użytkowników marki ( tych z USA też. )

Oficjalnych AD na dany kraj masz na stronie Eterny reszta to wydmuszki.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość urko12

Panowie o co się przegadywać każdy kupuje gdzie chce z gwarancją lub bez co to za różnica nikt za nikogo odpowiedzialności nie bierze cieszyć sie z zakupów i nosić z dumą bo to fajne zegary są

Oba świetne, ale ten z lewej bardziej w mój gust, w wersji 4H muszę go mieć.

Edytowane przez urko12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie dajcie juz spokój z szukaniem problemow na sile. Świetne Eterny - wszystkie i względem cen w Polsce nikt nie moze chyba sie czuć pokrzywdzony :-)

Przypominam, ze te z Europejskiego eksportu robią odchylke 1s/ doba jak moja heh

Klub Eterny ładnie rośnie w sile - tak trzymać.

KRZYSIO gratuluje niech cieszy.

piotrek39 piękny zestaw - rewelacja !

Edytowane przez Michal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam Eterna i Breitling to moje ulubione firmy a KonTiki na bransolecie bardzo wygodna nosi się świetniepolecam obydwa modele

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysio - fajna Ci wyszła ta Eterna ;) mam nadzieję, że gwarancja nie będzie potrzebna, ale w razie czego łatwiej wysłać do Niemiec niż USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie śmigać, nie ma to tamto - fajna jest :) Solidny filar w mojej kolekcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi