SLAWEK 01 88957 #5678 Posted June 20, 2025 Czyżbym tylko ja tu został 🤔 7 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 9172 #5679 Posted June 20, 2025 Ostatni czy nie - wrzucaj fotki bo to zacny zegar. 1 Share this post Link to post Share on other sites
M.Mike 1932 #5680 Posted June 20, 2025 Czyżbym tylko ja tu został Są inni, sa. Tylko zegarek na nadgarstek coś się dopchać nie może 1 Share this post Link to post Share on other sites
SLAWEK 01 88957 #5681 Posted June 20, 2025 14 minut temu, M.Mike napisał(-a): Są inni, sa. Tylko zegarek na nadgarstek coś się dopchać nie może No to trzeba zmienić kolejkę nadgarstkową 😉 0 Share this post Link to post Share on other sites
ledr 5558 #5682 Posted June 20, 2025 Są jeszcze ostatnie okazy, u mnie Kon Tiki ma dożywocie😀 6 Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner! Share this post Link to post Share on other sites
SLAWEK 01 88957 #5683 Posted June 20, 2025 15 minut temu, ledr napisał(-a): Są jeszcze ostatnie okazy, u mnie Kon Tiki ma dożywocie😀 U mnie również dożywocie.....z kilku powodów w tym osobisty 😒 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 44363 #5684 Posted July 13, 2025 U mnie nie ma dożywocia. Powiem więcej. Jest na wylocie. Skoro jeszcze jest to dziś założył. 7 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
SLAWEK 01 88957 #5685 Posted July 20, 2025 (edited) Edited July 20, 2025 by SLAWEK 01 6 Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5686 Posted July 20, 2025 Dawno nie wietrzona... 9 Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5687 Posted July 21, 2025 Skoro w końcu wskoczyła na nadgarstek... 6 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93528 #5688 Posted July 21, 2025 9 godzin temu, tts napisał(-a): Skoro w końcu wskoczyła na nadgarstek... Pokazuj pokazuj. Ekstra się prezentuje z tym paskiem 😀 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
deepex 481 #5689 Posted July 21, 2025 Zgadzam sie, super zestaw! 2 Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5690 Posted July 21, 2025 40 minutes ago, kornel91 said: Pokazuj pokazuj. Ekstra się prezentuje z tym paskiem 😀 23 minutes ago, deepex said: Zgadzam sie, super zestaw! Dank! Laury za dobór należą się Koledze @PistolPete. Niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy i zapewne po tym sezonie, jak nie uda się go reanimować, trzeba będzie wymienić, a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. ;) Swoją drogą, to uświadamia mi jak ten czas szybko leci i jak ta Eterna zasiedziała się u mnie. On 6/20/2025 at 8:25 PM, ledr said: Są jeszcze ostatnie okazy, u mnie Kon Tiki ma dożywocie😀 Ja to rozumiem, bo to świetny zegarek jest. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93528 #5691 Posted July 21, 2025 3 minuty temu, tts napisał(-a): Dank! Laury za dobór należą się Koledze @PistolPete. Niestety wszystko co dobre kiedyś się kończy i zapewne po tym sezonie, jak nie uda się go reanimować, trzeba będzie wymienić, a jak wiadomo lepsze jest wrogiem dobrego. Swoją drogą, to uświadamia mi jak ten czas szybko leci i jak ta Eterna zasiedziała się u mnie. Ja to rozumiem, bo to świetny zegarek jest. Jak to nie uda się reanimować wytłumacz?? 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5692 Posted July 21, 2025 4 minutes ago, kornel91 said: Jak to nie uda się reanimować wytłumacz?? Oj! Chodziło o pasek... pewnie standardowe czyszczenie mydłem glicerynowym, podklejenie bo i klej zaczyna puszczać i zobaczymy. Zegarek ma się dobrze, choć po tylu latach pojawiło się pierwsze małe przebarwienie na lumie na godzinie dwunastej. W zeszłym roku przeszedł pierwszy w jego życiu pełny serwis. Mimo, że odchyłki i amplituda były poprawne, co by wskazywało na procedurę: "nie tykać!", po otwarciu smary się dosłownie wysypały. Suma sumarum: „To New Adventures!” i gramy dalej. 2 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93528 #5693 Posted July 21, 2025 3 minuty temu, tts napisał(-a): Oj! Chodziło o pasek... pewnie standardowe czyszczenie mydłem glicerynowym, podklejenie bo i klej zaczyna puszczać i zobaczymy. Zegarek ma się dobrze, choć po tylu latach pojawiło się pierwsze małe przebarwienie na lumie na godzinie dwunastej. W zeszłym roku przeszedł pierwszy w jego życiu pełny serwis. Mimo, że odchyłki i amplituda były poprawne, co by wskazywało na procedurę: "nie tykać!", po otwarciu smary się dosłownie wysypały. Suma sumarum: „To New Adventures!” i gramy dalej. A no to pasek pewnie chłopaki z forum wydziergają. Ten jest świetny ale pewnie da się podobny zrobić 😀 ja w ciągu kilka miesięcy do Sinna chyba z 5 zrobiłem 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5694 Posted July 21, 2025 7 minutes ago, kornel91 said: A no to pasek pewnie chłopaki z forum wydziergają. Ten jest świetny ale pewnie da się podobny zrobić 😀 ja w ciągu kilka miesięcy do Sinna chyba z 5 zrobiłem 😀 O nie! Jeden mi w zupełności wystarczy. Co więcej, w myśl zasady, że lepsze jest wrogiem dobrego, najlepiej taki sam. 🤠 2 Share this post Link to post Share on other sites
ledr 5558 #5695 Posted July 21, 2025 Godzinę temu, tts napisał(-a): O nie! Jeden mi w zupełności wystarczy. Co więcej, w myśl zasady, że lepsze jest wrogiem dobrego, najlepiej taki sam. 🤠 Dobrze pamiętam, że to ten pasek z Watchgecko? Oni jeszcze w Unii wtedy byli... Teraz to nawet jak się taki sam znajdzie, to koszty wysyłki i opłaty wyjdą dwa razy takie:-( Ale solidarnie trzymamy te Kon Tiki😆 2 Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner! Share this post Link to post Share on other sites
tts 5648 #5696 Posted July 21, 2025 Just now, ledr said: Dobrze pamiętam, że to ten pasek z Watchgecko? Oni jeszcze w Unii wtedy byli... Teraz to nawet jak się taki sam znajdzie, to koszty wysyłki i opłaty wyjdą dwa razy takie:-( Ale solidarnie trzymamy te Kon Tiki😆 To Herzog Vintage Horse. Co do Watchgecko, to co prawda dawno nie kupowałem, ale jak widzę, używają zewnętrznego mechanizmu koszyka, więc ceny już uwzględniają nasz VAT. Niestety pozostają koszty przesyłki więc warto zrobić większe zakupy. Cóż innego zrobić z tymi Eternami, jak mają taką historię? 1 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13149 #5697 Posted July 22, 2025 Wracam do klubu po latach 11 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93528 #5698 Posted July 22, 2025 3 godziny temu, tommly napisał(-a): Wracam do klubu po latach Gratulacje Tomek Ze dwa tygodnie pocieszy 😁 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
tommly 13149 #5699 Posted July 22, 2025 8 godzin temu, kornel91 napisał(-a): Gratulacje Tomek Ze dwa tygodnie pocieszy 😁 Eee raczej dłużej, na razie wyprz zakończona. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 44363 #5700 Posted July 23, 2025 W dniu 22.07.2025 o 16:54, tommly napisał(-a): Wracam do klubu po latach Graty. 13 godzin temu, tommly napisał(-a): Eee raczej dłużej, na razie wyprz zakończona. Czas start. 🤣🤣🤣 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites