Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jimi Jump

Rosyjski Zegarek Forumowy - Temat Finalny / Zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że się faktycznie uda ;)

Tymczasem trzeba znaleźć (może nawet na siłę) jak najwięcej niedociągnięć, żeby wskazać MC wszelkie elementy do poprawy.

Tak sobie pomyślałem, że do tego chyba najlepiej by się nadał niezawodny kolega Burns :mellow:

EDIT:

Aaaa! Jak jest w końcu z koronką? Zakręcana czy nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekunda 1

Mi się zegarek bardzo podoba. Serdeczne dzięki za trud no i efekty. Od oglądania detali z lupka są IMO zegarki z innej półki cenowej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przeciwnikiem kolejnych ankiet w tym temacie, nr 4 powinien zadowolić większość bo praktycznie taki został wybrany. Inaczej zaraz ktoś wymyśli np. "śmigiełko" i zacznie się od nowa impreza.

Dokładnie, a nie mamy zbytnio czasu, aby znowu to wałkować w ankietach.

Wydaje mi się, że sekunda nr 4 jest jak w oficjalnym projekcie i tego się trzymajmy...

Ale poczekam jeszcze co inni mają do powiedzenia ;)

Od oglądania detali z lupka są IMO zegarki z innej półki cenowej

W tym wypadku chodziło zrobienie zbliżeń na szczegóły naszego projektu, a właściwie conceptu :mellow:

Żeby inni też mogli go zobaczyć z bliska. Tylko ja i Jimi w tej chwili możemy go sobie potrzymać w ręce.

A jak miałam to pokazać na forum? Tylko jako zdjęcia makro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ponownych oględzinach:

1. wskazówka sekundy 4 lub 5 (choć bardziej skłaniam się do 4)

2. zakładam że nadruk tarczy sekundnika zostanie poprawiony bo ten wygląda kiepsko.

3. zapewnienia o zwiększeniu głębokości nadruku tarczy głównej mnie uspakajają i jestem przekonany że będzie OK.

4. mam mieszane uczucia co do indeksów rzymskich, u mnie również wyglądają na bardziej bordowe niż czerwone i w rezultacie są jakieś takie przygaszone w porównaniu do kolorów szachownicy.

5. koronaka cuuuudo

6. Jestem mile rozczarowny, po drobnych poprawka będzie super.

dziękuję za zdjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecia sa zdecydowanie zbyt dobre, trzeba bylo trzasnac telefonem i wszystkim by sie podobalo. :mellow: Zadnych kuzwa ankiet bo na kolejna gwiazdke mam inne plany na prezent. Podpisuje sie pod tym co pisze Ewas.

Dj Samera i Jimmi macie sikora w reku wiecie jak to wyglada wiec decydujcie, nawet najlepsza fota nie odda 100 procent realnego wygladu, ja mam do Was pelne zaufanie ze nie dacie spier... 2lat swojej drogi przez męke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super wygląda ten prototyp! Jestem za sekundą 3, 4 lub 5 (bez różnicy ale żeby zachować ten kształt, który współgra z pozostałymi wskazówkami).

Co do koloru oznaczeń rzymskich, to kolor czerwony na czarnym tle zawsze będzie wyglądał odrobinę inaczej (będzie mniej żywy), niż obok białego (jak na szachownicy) - moim zdaniem poprostu złudzenie optyczne.

Poprawić należy grubość cyfr (zwiększyć ilość nadruków) i będzie dobrze. Można ewentualnie zastanowić się, czy głębokość graweru na dekielku jest wystarczająca, ale to już musicie sami stwierdzić.

Jimi mam pytanko, czy coś wymyśliłeś z zapięciami motylkowymi? Dobrze by było zamówić wcześniej, żebyś mógł wysłać zainteresowanym jedną paczką, wraz z paskiem od Pattiniego i zegarkiem. :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje skromne zdanie jest takie:

1. wskazówka sekundy 4

2. super wzroku już nie mam, ale nadruk sekundnika musi być poprawiony, szczególnie indeksy 5-cio sekundowe

3. u mnie również indeksy rzymskie są jakieś bardziej bordowe niż czerwone - ale w realu prawie ich nie będę widział:mellow:

4. szafir jest płaski czy wypukły?

5. ta koronka sie nie urwie ?;)

6. generalnie jestem pod wrażeniem

PS

Jimi i DjSamerA - róbcie swoje, żadnych ankiet proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest super i zdjęcia są super, same brawa i gratulacje. Jeśli chodzi o sekundnik skłaniam się do woli większości, choć osobiście wybrałbym 5. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie Jimi: Jak w końcu jest z wodoszczelnością? MC wspominało o 10 atm, a na dekielku jest nadal 3 atm. Trzeba to szybko wyjaśnić, żeby było zgodnie z rzeczywistością. Koronka już "nasza", czy dali zakrencaną do prototypu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy, IMO jest bardzo świetnie.

Tak sobie właśnie wyobrażałem ten zegar z wizualizacji.

Ankiet juz żadnych nie róbmy, niech kto chce wypowie się do dzisiaj a dwójka Pilotów projektu Pilot niech zdecyduje. I lecimy dalej do lotniska im. Wilekiego Finału ;). Bo zakładam że nie wszyscy zbiornik paliwa cierpliwości mamy taki sam :mellow:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hola!

Wybieram wskazówkę nr 5

Pozdro4all

S.

p.s.

Do Jimi Jump'a - czy oni mają takie zapięcie PVD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,wskazówka sekundowa z conceptu jest tragiczna i nijak nie pasuje do minuty i godz., moim zdaniem w grę wchodzi jedynie #4.

Nadruk na sekundniku do poprawy -wszyscy liczymy że będzie lepszy.

Co do koloru indeksów rzymskich (bordowy jest czy czerwony?) to nie zabieram głosu-uważam że tylko na żywo można je w miarę obiektywnie ocenić ,choć rzeczywiście na fotkach wygląda na ciemniejszy od tego na szachownicy.

Mam nadzieję że dekiel w wersji PVD będzie równie powalający ja ten tutaj w stali .

Poza tym SUPER NIESPODZIANKA -myślałem że obejrzymy tylko tarczę a tu proszę Całkiem Fajny Sikor.

Gratuluję Jimi i Dj oraz wszystkim którzy konstruktywnie przyczynili się do powstania tego pilota. A teraz czekam na mój egzemplarz.

Jimi PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wally zapewniam Cię, że zrobimy wszystko, aby było jak należy.

Aha i muszę coś wyjaśnić - my nie prowadzimy projektu z szachownicą 2 lata - (tak jak to niektórzy twierdzą).

Tak na dobrą sprawę kto inny założył temat z myślą zrobienia zegarka z szachownicą - nie wszyscy o tym wiedzą.

Dopiero w marcu 2011 Jimi i Ja oficjalnie przejęliśmy temat/projekt, aby ciągnąć go do przodu.

Międzyczasie powstawały ankiety, omawialiśmy projekt wszyscy wspólnie i to mi się podobało!

Bo każdy mógł wyrazić swoje zdanie i poprzez ankiety wyłaniały się kolejne etapy tworzenia projektu od ogółu do szczegółu.

Zwyczajnie przejęliśmy ten temat, bo osoba, która oficjalnie miała chęć prowadzić to do końca, nie miała czasu, ani siły (nie dziwie się, my też ledwo nadążamy - w końcu to nasz pierwszy projekt tu na KMZiZ) dlatego zostaliśmy poproszeni o pomoc.

Jimi zajął się szukaniem producenta/wykonawcy jak już znalazł trzymał z nimi kontakt, a ja pomagałam jako grafik ;)

Zdaje sobie sprawę, że wiele osób nie miało ochoty wertować wszystkiego od początku jak wyglądał etap powstawania projektu.

Za to większość z nas pamięta to i wiedzą o czym mówię...

Wydaje mi się, że warto o tym tutaj wspomnieć, bo chyba nikt nie czuje się pokrzywdzony? Nie czuje obciskającej smyczy czy łańcucha?

Że projekt powstał tylko z wizji mojej i Jimiego? Wolę zapytać i mieć pewność, że nikt i nic do nas nie ma..., bo mam jakieś przeczucie, że są osoby, które bez większego uzasadnienia - źle nam życzą :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za iqsebcio - w czarnej wersji czy zapięcie w PVD jest przewidziane i czy denko jest również w PVD? Jeżeli tak - jak będzie wygladał grawer - czarne w czarnym, czy srebrne w czarnym?

Bez komercyjnych www :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiliście kawał naprawdę dobrej roboty i tu należą się Wam zasłużone wielkie brawa!clap.gifthumbsup.gif

Każdy z chętnych uczestników projektu, miał możliwość wyboru czy zegarek odpowiada jego wyobrażeniu zegarka - pilota, czy nie.hmmm.gif

Każdy mógł swobodnie wyrazić swoje zdanie i sugestie co do wyglądu finalnego.afro.gif

Znając życie wiemy że nie można zadowolić każdego na 120%, zawsze znajdzie się ktoś, komu tak naprawdę niby wszystko odpowiada, ale jakaś drzazga w piętę ukłujeshocked.gif.

Wypowiadam się tu sam za siebie i życzę Tobie DjSamerA i Tobie JimiJump jak najlepiej- tak trzymać! (i nie puszczaćbiggrin.gif)

Pozdrawiam serdeczniebiggrin.gif

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bogdancz za miłe słowa i wyrozumiałość ;)

Doceniam to :mellow:

Padły pytania dot. PVD hmm... W tej chwili nie wiem jak będzie wyglądał dekiel w wersji PVD, Jimi miał się kontaktować w tej sprawie do MC.

Jeśli chodzi o sam zegarek i jego wykonanie. Nie martwcie się na zapas, tarczę zrobili na szybko. Oficjalnie obiecali poprawić w naszych zegarkach indeksy na bardziej wyraziste i bardziej czytelne. A to jak farbę położyli, też bym się nie przejmowała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sekunda nr 5 i bedzie dobrze :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Woow... Prototyp robi wrażenie. Coraz bardziej żałuję, że nie jestem na zaszczytnej liście przyszłych posiadaczy zegarka.

Jeśli mogę wypowiedzieć się w kwestii rzymskich indeksów - imo indeksy mają takie same nasycenie jak czerwień na szachownicy.

Wrażenie, że są ciemniejsze - to złudzenie optyczne, spowodowane faktem, iż czerń pochłania światło, a biel odbija.

DjSamerA i Jimi - gratuluję. Kawał dobrej roboty. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

indeksy mają takie same nasycenie jak czerwień na szachownicy.

Wrażenie, że są ciemniejsze - to złudzenie optyczne, spowodowane faktem, iż czerń pochłania światło, a biel odbija.

Dokładnie, trzeba się też z tym liczyć, bo to niestety może być złudzenie optyczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc. Ustalilismy juz kiedys,ze sekunda ma być czerwona bez lumy, wiec po co teraz te dywagacje. Niepotrzebnie w ogole pokazywaliscie zdjęcia tych innych wskazówek Tak patrze na ten koncept i zaczyna mi sie podobac taka stonowana subtarcza. Nie rywalizuje o pierszenstwo z szachownicą. Jimi, chyba juz kiedys zwracałes uwage ,ze czcionka minutowych indeksów ma byc inna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż ciężko uwierzyć, że już zbliżamy się do finału ;)

Jimi, DjSamerA chylę czoło, zegarek jest genialny ! Doskonała robota B)

Ale...sekunda założona obecnie...kucze po prostu nie pasuje. Całkowicie oderwana od projektu IMO.

Podobnie jak większość z nas raczej skłaniałbym się do numeru 4 ewentualnie 5.

Trzymam kciuki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajne wrazenie - oprocz sekundnika. Zdecydowanie bardziej pasuje mi taki jak byl w projekcie - caly czerwony.

Jimi - ile masz cm nadgarstka?

Hutnik Nowa Huta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie o to też chciałem zapytać.. o obwód nadgarstka ;)

Jimi jak wrażenia po całodziennym obcowaniu z naszym MC ? B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jimi wrócił do domciu i od progu zapytałam się go o kilka rzeczy...

Już mówię:

Koronka nie będzie zakręcana.

Dekiel w wersji PVD zegarka również będzie w PVD ;)

Obwód nadgarstka Jimiego: 19 cm

I mój: 16 cm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@DjSamerA Czyli podsumowując, jakie ostateczne uwagi wysyłacie MC w sprawie proofa ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.