Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
dorian g.

Co chciałbym zmienić aby poprawić funkcjonowanie forum

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.02.2024 o 04:10, ZlyNY napisał(-a):

Na tak postawione pytanie. odpowiedz może być tylko jedna  :

Zarzadzajacych. !!!!!!

Nic prostszego: wstąp do Stowarzyszenia, pojedź na walne zgromadzenie i wystartuj w wyborach na Prezesa Zarządu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Chciałbym tutaj poruszyć pewien temat, który dość mocno podniósł mi dzisiaj ciśnienie... Chodzi o poniższy temat i zamieszczoną w nim wypowiedź Moderatora:

Przypomnę, że:

Cytat

Trollowanie (ang. trolling) – antyspołeczne zachowanie charakterystyczne dla internetowych forów dyskusyjnych i mediów społecznościowych, polegające na zamieszczaniu kontrowersyjnych, napastliwych, często nieprawdziwych treści w celu zwrócenia na siebie uwagi albo sprowokowania, ośmieszenia lub obrażenia innych użytkowników. Osobę odpowiedzialną za publikowanie takich przekazów określa się jako „troll”.

Pisanie nie na temat (jak zaznacza w następnych wpisach Moderator), to nie trollowanie! Także bardzo proszę szanownego Moderatora, aby najpierw zaczął "przymyśliwać" swoje wypowiedzi, a potem pouczał innych. Bo obrażanie innych użytkowników poprzez sugerowanie że są trollami, podczas gdy chcą pomóc przetrwać forum, uważam za niedopuszczalne.

Na normalnym forum, jeśli moderacja uważa że dyskusja odbiega od tematu, zakłada nowy temat i wydziela tam posty, które według nich powinny zostać przeniesione do oddzielnego tematu.

PS.

Mój bardzo "wymowny" post na ten temat oczywiście został usunięty. I tak dobrze ze nie dostałem bana :-]

PS2. 

Myślę że jeśli ktoś chce, to ten temat wydaje się być ok do kontynuowania rozmów na temat: jak pomóc ratować forum. Skoro w tamtym temacie takie wypowiedzi są niedopuszczalne i uchodzą za trolling, to może tutaj się uda? Czy też nie wolno?

EDYCJA:

W międzyczasie został założony temat:

Edytowane przez mariusz9a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Czołem 

Z nowym rokiem chciałem się podzielić pomysłem, który już chodzi za mną dłuższą chwilę. 

Chciałbym zaproponować kilka pomysłów dotyczących Fora tematycznego który obecni nosi nazwę "Zegarki Szwajcarskie i Niemieckie" 

1. Rozdzielenie Fora tematycznego Zegarki Szwajcarskich i Niemieckich 

konstrukcja wyglądałaby tak;

1a) Fora Tematyczne -> Zegarki Szwajcarskie

1b) Fora tematyczne -> Zegarki Niemieckie.

2. Stworzenie, spisanie listy klubów zegarkowych zarówno niemieckich jak i szwajcarskich

konstrukcja wyglądałaby tak, po wejściu w Fora tematyczne  

2a) (podczepione)  Zegarki Szwajcarskie -> Lista klubów Zegarków Szwajcarskich. 

2b) (podczepione) Zegarki Niemieckie -> Lista Klubów Zegarków Niemieckich

3. Uporządkowanie i podczepienie alfabetyczne list klubów zarówno Szwajcarskich jak i Niemieckich.

3a) podczas porządkowania alfabetycznego Zmiana wszystkich nazw na "Klub Miłośników.....

- (Squale, Adriatica, Schaumburg - byłyby do zmiany nagłówka, Zeppelin z małej litery,  H. Moser CIe. Zodiak i pewnie coś się tam jeszcze znajdzie? ) 

4. Usunięcie tematów starszych niż dwa lata jeśli w założonym temacie nie ma żadnej odpowiedzi. 

Są też tematy, których nagłówki same zostały zmienione / usunięte przez zakładającego temat. 

Uzasadnienie do takiego działania. 

- Większa przejrzystość forum tematycznego,

- brak skaczących tematów "klubów" góra dół i szukanie ich na liście. 

- porządki z tematach bez odpowiedzi

Edytowane przez SPS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że uporządkowanie i podpięcie „Klubów Miłośników Zegarków ….” Yo dobry pomysł. Rozdzielenie w sumie też może być. Skoro oddzielnie są chińskie, japońskie, amerykańskie czy radzieckie to i szwajcarskie oraz niemieckie mogą być osobno. Podwieszenie tematów zrobiłbym we wszystkich działach, nie tylko w niemieckich i szwajcarskich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.01.2025 o 23:32, SPS napisał(-a):

Czołem 

Z nowym rokiem chciałem się podzielić pomysłem, który już chodzi za mną dłuższą chwilę. 

Chciałbym zaproponować kilka pomysłów dotyczących Fora tematycznego który obecni nosi nazwę "Zegarki Szwajcarskie i Niemieckie" 

1. Rozdzielenie Fora tematycznego Zegarki Szwajcarskich i Niemieckich 

konstrukcja wyglądałaby tak;

1a) Fora Tematyczne -> Zegarki Szwajcarskie

1b) Fora tematyczne -> Zegarki Niemieckie.

2. Stworzenie, spisanie listy klubów zegarkowych zarówno niemieckich jak i szwajcarskich

konstrukcja wyglądałaby tak, po wejściu w Fora tematyczne  

2a) (podczepione)  Zegarki Szwajcarskie -> Lista klubów Zegarków Szwajcarskich. 

2b) (podczepione) Zegarki Niemieckie -> Lista Klubów Zegarków Niemieckich

3. Uporządkowanie i podczepienie alfabetyczne list klubów zarówno Szwajcarskich jak i Niemieckich.

3a) podczas porządkowania alfabetycznego Zmiana wszystkich nazw na "Klub Miłośników.....

- (Squale, Adriatica, Schaumburg - byłyby do zmiany nagłówka, Zeppelin z małej litery,  H. Moser CIe. Zodiak i pewnie coś się tam jeszcze znajdzie? ) 

4. Usunięcie tematów starszych niż dwa lata jeśli w założonym temacie nie ma żadnej odpowiedzi. 

Są też tematy, których nagłówki same zostały zmienione / usunięte przez zakładającego temat. 

Uzasadnienie do takiego działania. 

- Większa przejrzystość forum tematycznego,

- brak skaczących tematów "klubów" góra dół i szukanie ich na liście. 

- porządki z tematach bez odpowiedzi

Pomysł z podczepieniem tematów jej moim zdaniem bardzo dobry, podobnie jak skasowanie dawno nieaktywnych wątków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może zamiast tradycyjnego już wyłączania tematu żarty, dało by się zrobić osobom "zasłużonym" ban na dział po godzinach 18+, żeby nie były poszkodowane osoby korzystające z tegoż działu nie łamiąc regulaminu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie można podbić oferty w dziale poszukuję na bazarku. 

Wydaję mi się to bez sensu.

Jak ktoś bardzo intensywnie poszukuję, a co za tym idzie chciałby aby jego temat był na pierwszej stronie to musi założyć kolejny

Kiedyś można było podbijać po upływie jakiegoś czasu. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 godziny temu, Enkil napisał(-a):

Może zamiast tradycyjnego już wyłączania tematu żarty, dało by się zrobić osobom "zasłużonym" ban na dział po godzinach 18+, żeby nie były poszkodowane osoby korzystające z tegoż działu nie łamiąc regulaminu??

A może niech sobie założą nowy temat "polityczne szambo" i niech się tam kopią na wzajem? Przynajmniej ja, szukający humoru i rozrywki w "żartach" nie będę musiał mimowolnie na to patrzeć :-) Bo rozumiem że chodzi znów o żałosne polityczne "memy"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi