Dorian06 43908 #5351 Napisano 23 Sierpnia 2021 Takiego miedzy innymi mierzyłem widząc się z Karolem. Niesamowity zegar. 5 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5352 Napisano 23 Sierpnia 2021 @Dorian06 I jak wrazenia? Mi zawsze na fotkach Octo Finissimo sie bardzo podoba, na reku juz taki troche nalesnik z racji rozmiaru i grubosci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43908 #5353 Napisano 23 Sierpnia 2021 Nalesnik jest. To wynika z wymiarów. Jednak wrażenie robi kosmiczne. Czy kupiłbym❓ Oczywiście, że tak. Ale jako któryś tam zegarek. Tu ostatnie zdjęcie jakie mam 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8542 #5354 Napisano 23 Sierpnia 2021 Stalowy Octo sprawia wrażenie solidniejszego. No i razi mocno słabe spasowanie endlinków w tej cenie - są spore luzy i nawet na zdjęciu wyżej widać spore szpary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5355 Napisano 28 Sierpnia 2021 Dzisiaj był owocny dzień jeżeli chodzi o przymiarki. Będąc w Warszawie udało mi się wrzucic na nadgarstek kilka modeli. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu TapatalkaI cz. 2 Gdyby ktoś chciał to Zentith Chronomaster Sport widoczny na zdjęciu do kupienia od ręki w Galerii Mokotów. Tapatalk strasznie kastruje zdjecia 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robol1 248 #5356 Napisano 29 Sierpnia 2021 Ale się namierzyłeś.Musieli Cię mieć dosyć w butiku.Wzieleś którego?Gs ciekawie wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5357 Napisano 29 Sierpnia 2021 Pojechalem z zamiarem przymiarki i kupna innego modelu, ktorego akurat nie mieli, takze tym razem tylko przymiarki, ale ze akurat bylo pusto a ja bylem w milym towarzystwie to wywiazaly sie fajne rozmowy na tematy zegarkowe. A GS faktycznie ladny. Tarcza wymiata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43908 #5358 Napisano 29 Sierpnia 2021 Tank fajniejszy od Reverso❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5359 Napisano 29 Sierpnia 2021 Akurat ten Must XL ze zdjęcia uważam że nie. Zdecydowanie za duży. Tarcza ładna z centralnym giloszowaniem, ale mając do wyboru te dwa zdecydowanie wybrałbym Reverso. Gdyby mieli wersje Large do przymiarki to przypuszczam, że odpowiedź mogłaby być inna. Zaskoczył mnie za to Santos-Dumont (na zdjeciu wersja Large) - na żywo bardzo mi sie spodobał. Super wykonana koperta i świetnie leży.A drugie zaskoczenie to Ballon Bleu. Zdecydowanie nietuzinkowy zegarek. Super to soczewkowate szkło wygląda na żywo i obie wersje mógłbym nosić (ba zdjęciach wersja 35mm i 40mm). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartoss 117 #5360 Napisano 29 Sierpnia 2021 Na czerwono. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5361 Napisano 29 Sierpnia 2021 6 godzin temu, Osy123 napisał(-a): Pojechalem z zamiarem przymiarki i kupna innego modelu, ktorego akurat nie mieli, takze tym razem tylko przymiarki, ale ze akurat bylo pusto a ja bylem w milym towarzystwie to wywiazaly sie fajne rozmowy na tematy zegarkowe. A GS faktycznie ladny. Tarcza wymiata. Co chciałeś kupić jeśli to nie tajemnica? Reverso Medium sadzać po tym, jak leży? Santos Dumont bomba, tank - za duży. Baume w tej cenie z tym mechanizmem - mniam. Chyba wrócili do krzemowego włosa znów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 89241 #5362 Napisano 29 Sierpnia 2021 8 godzin temu, Osy123 napisał(-a): Pojechalem z zamiarem przymiarki i kupna innego modelu, ktorego akurat nie mieli, takze tym razem tylko przymiarki, ale ze akurat bylo pusto a ja bylem w milym towarzystwie to wywiazaly sie fajne rozmowy na tematy zegarkowe. A GS faktycznie ladny. Tarcza wymiata. Ręka do Pama stworzona, Cartiery na zdjęciach wyglądają jak pożyczone od młodszej siostry 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5363 Napisano 29 Sierpnia 2021 Co chciałeś kupić jeśli to nie tajemnica? Reverso Medium sadzać po tym, jak leży? Santos Dumont bomba, tank - za duży. Baume w tej cenie z tym mechanizmem - mniam. Chyba wrócili do krzemowego włosa znów. To prawda. Baume bardzo fajny w tej cenie. Tarcza z gradientem jest super a przy tym fajny romiar i dobrze leży (tylko bransa zbyt biżuteryjna IMO).Pojechalem z zamiarem przymierzenia nowej Pashy Chrono bo IMO jest świetna i mialem plan kupić nowego Musta SolarBeat w klasycznym rozmiarze (ale bylem też przygotowany na totalne pójście po bandzie gdyby Pasha mnie zmiażdżyła ). Niestety nie mieli ani Pashy ani interesującego mnie Tanka, więc zbieramy dalej i kupować będę przy innej okazji. Ręka do Pama stworzona, Cartiery na zdjęciach wyglądają jak pożyczone od młodszej siostry Być może, choć ostatnio na codzień noszę Pashe 35mm i jest idealnie więc na 47 byłoby mi się ciężko przestawić. Choć Radek z drucianymi uchami leżał akceptowalnie (zdjęcia troche przekłamują), ale na razoe jednak pozostanę chyba przy maluszkach. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5364 Napisano 29 Sierpnia 2021 Nowego Tanka Solar Beat sam chcę przymierzyć, wydaje się dość casualowy i może mi w głowie namieszać (nastawiony jestem na Santosa). Wrzucaj fotki jak ci się uda przymierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5365 Napisano 29 Sierpnia 2021 Nowego Tanka Solar Beat sam chcę przymierzyć, wydaje się dość casualowy i może mi w głowie namieszać (nastawiony jestem na Santosa). Wrzucaj fotki jak ci się uda przymierzyć Pewnie prędko się to nie stanie, gdyż do Wawy mam >300km, ale jak coś to wrzucę. Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 783 #5366 Napisano 29 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Osy123 napisał(-a): To prawda. Baume bardzo fajny w tej cenie. Tarcza z gradientem jest super a przy tym fajny romiar i dobrze leży (tylko bransa zbyt biżuteryjna IMO). z ciekawości jak wygląda cena w Polsce, w porównaniu do tej z chrono24 (czyli ok 10 000 zł za wersję COSC, w UE)? Na Baume chyba jakiś rabat też można dostać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5367 Napisano 29 Sierpnia 2021 Z metki tyle. Rabat mozna dostać i mysle że jak dobrze pogadać to całkiem niezly (z tego co wywnioskowalem po rozmowie ze sprzedawca), ale o konkrety nie pytałem, bo mierzylem go tak z ciekawości. Ale fajny zegar z fajnym i ladnym werkiem z dluga rezerwą. A wiecie może jak z gwarancją? Bo w sumie inne marki z grupy Richemont (IWC, Cartier, Panerai i Jaeger) dają po rejestracji 8 lat gwarancji. Ciekawe czy na B&M tez by tak było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5368 Napisano 29 Sierpnia 2021 Na Baumatic’a po rejestracji jest dodatkowy rok gwarancji: dający w sumie 36 miesięcy: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5369 Napisano 29 Sierpnia 2021 W sumie ten Brajtek też fajny i dobrze leży na nadgarstku. Mechanizm super zrobili z rattrapante (przez to niestety jest gruby) ale dziala bardzo fajnie. Fajnie to pracuje razem jak jedna wskazowka sekundowa sie zatrzymuje, a druga biegnie dalej. Szkoda tylko, ze nie ma w pistacji z ta funkcja.Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 783 #5370 Napisano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Moim zdaniem, Baumatic to dobra alternatywa w kategorii EDC do 8000-10 000 zł. Duży przeskok technologiczny względem popularnych 2824/ sw-200, czy 2892/ sw-300, które dominują w tej półce cenowej. Choć na zaś byłby dylemat, czy nie pójść w alternatywy poważniejszych marek, z in-house typu zenith, cartier itp, dokładając kolejne 30-50%... Np. za 12-14 000 zł realnie wyrwie się coś takiego: Na minus dla mnie to, że trochę zbyt elegancki oraz, że marka tak ślamazarnie rozbudowuje kolekcję z użyciem tego ciekawego mechanizmu. Oris cal. 400 - technicznie coś podobnego, później zaczął, a już chyba więcej modeli można kupić z tym mechanizmem. BTW, czy jest u nas ten model Cartiera (Clé de Cartier)? Praktycznie nie widzę o nim żadnych postów na naszym forum, co o nim myślicie?: Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez StaryWilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5371 Napisano 29 Sierpnia 2021 Jest. Zdjecie nadgarstka kolegi, ktory miał okazje obcować z tym modelem. Ja na żywo nie widziałem. W GM wczoraj nie mieli (bo zwrocilem uwage). Z okrągłych byl tylko Ballon Bleu i Ronde de Cartier. Do mnie Clé de Cartier jakos nie przemawia. Ksztalt koperty mi sie nie podoba (o ile z boku wygląda IMO dobrze, o tyle z góry mi nie lezy, kojarzy mi sie ze stara Omega z kamertonem), dlatego nigdy nie byl w kregu moich zainteresowań (za to Ballon Bleu wyglada na zywo baaardzo ciekawie). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5372 Napisano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) Cle wyglada jak elegancki Seiko żółw a najlepsza w nim jest koronka. Dla mnie pasek / bransoleta są ciut za wąskie w stosunku do koperty. Koniec końców to jednak bardzo ciekawy zegarek jak ktoś szuka eleganta. Co do Baumatic’a: Baumatic BM13-1975A vs. IWC Cal. 32110 vs. OPXXXIV (teraz P.900) Wszystko jeden pies by Val Fleurier Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27356 #5373 Napisano 29 Sierpnia 2021 Cle jest niezły na żywo, niedługo wrzucę jakiś filmik z nim na YT. 3 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osy123 3588 #5374 Napisano 29 Sierpnia 2021 Cle jest niezły na żywo, niedługo wrzucę jakiś filmik z nim na YT. If You say so. Czekam zatem co ciekawego przedstawisz. Moze sie przekonam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8371 #5375 Napisano 29 Sierpnia 2021 Ta koperta oraz koronka i system jej chowania są dla mnie świetne. Czekam na filmik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach