Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
carlito1

Przymierzałem dzisiaj/ostatnio...

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mogę się doczekać przymiarki nowego Seventies (na gumie), pokazanego na tegorocznym Basel... Może się to okazać strzałem w dziesiątkę. Lubię klimat lekko vintage połączony ze współczesną stylistyką. Myśle, że guma w tym zegarku nada mu sportowego charakteru i będzie to naprawde super wyglądało :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z okazji wakacji we Włoszech mam możliwość trochę pooglądać zegarów i dziś wpadł mi w ręce AP RO 15400 z czarną tarczą. Nie powalił mnie wcale, koperta moim zdaniem za duża vs bransoleta. Mechanizm wygląda słabo w towarzystwie aluminiowego czy stalowego grubego pierścienia. RO 15300 bije go na łeb w moim odczuciu, wcześniejszy model ma zachowane proporcje. Bransoleta w AP rzeczywiście piękna, lekka i perfekcyjnie wykonana. Pomimo, że Blancpain FF ma 45mm a RO 41mm ten drugi wyglądał na mojej ręce na zdecydowanie większy. Ale to żadna nowina jeśli chodzi o AP.

Oglądałem nowego Rolka YM2, bez szału a już na pewno nie za taką kasę za to Explorer 2 z białą tarczą super!

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To oczywiście nie moja ręka ale mam nadzieje ze juz niedługo. Narazie leży i wola weź mnie weź. Qrcze jak nie zdążę sprzedać californi to się chyba wsciekne

4y3ydy6u.jpg

Sent from my Z10 using Tapatalk 2

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezu ile ten zegarek ma mm? Olbrzym :D.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest jakiś duży, ale tak właśnie wyglądają chińczycy z Panerai na ręku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irku, dla Ciebie wszystko jest małe przy takim nadgarstku :D.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Irku, gdybyś nie zdążył go kupić i mógłbyś go przywieść do pl to mógłbym go łyknąć. Daj znać jak coś.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle Michal ze jednak zostanie u mnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jakby co... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-27475-1370281177,4771_thumb.jpg

post-27475-1370281193,8031_thumb.jpg

post-27475-1370281207,8293_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wrażenia po przymiarkach Hublota?[Ja stawiam na trzeciego]

Edytowane przez 13lesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się żaden z tych nie podoba. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie wrażenia po przymiarkach Hublota?[Ja stawiam na trzeciego]

Moim zdaniem porównanie tych zegarków z AP mija się zupełnie z celem, AP jakościowo zdecydowanie wyżej. Natomiast jutro skrobne pare słów na temat Romain Jerome, bo tutaj naprawdę te zegarki zrobiły na mnie pozytywne wrażenie, a zwłaszcza jeden model :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubię Hubloty :) ,może nie do końca te modele ale :)

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne są, ale po dłuższym obcowaniu z tymi zegarkami stwierdziłem, że nie są warte swojej ceny. Nawet sprzedawca obiektywnie przyznał, że to nie tam sam poziom wykonania co Audemars Piguet. Oczywiscie mówię o tych mniej skomplikowanych modelach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poszukiwaniu jakiegoś fajnego sportowego zegarka natrafiłem na sklep Romain Jerome. Przed przymiarką byłem sceptycznie nastawiony do tych zegarków, gdyż ich stylistyka nigdy wcześniej nie powodowała u mnie zwiększonego bicia serca ;) Nie będę już wspominał o wszystkich modelach, które sobie przymierzyłem, bo nie mam zbytnio na to czasu, ale dwa słowa warto napisać na temat jednego z tych zegarków, który kiedy go założyłem, to oczy mi się zaświeciły i pomyślałem - biore go :D Po chwili jednek wziąłem pare glębszych oddechów i zacząłem myśleć racjonalnie, troche zniechęciła mnie powłoka PVD, nie ufam tego typu materiałowi, wolałbym zdecydowanie ceramikę. Niemniej jednak design tego zegarka i to jak leżał na moim nadgarstku, to można określić jednym, krótkim, ale jakże treściwym słowem ŁAŁ :) Prześwietny zegarek!!! Niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć jak leżał na moim nadgarstku i denerwował mnie jakiś fircyk o połowe mniejszy ode mnie, który stał mi prawie że nad głową jak cień i pilnował żebym przypadkiem nie uciekł z zegarkiem ze sklepu. Strasznie mnie coś takiego denerwuje, widać kultura jeszcze tam nie dotarła.

Zdjęcie zegarka o którym wspomniałem :

post-27475-0-32148300-1370421141_thumb.jpg

Moon Invader Black Metal Chronograph.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i brawo.

Ten jest świetny a nie te obrzydliwe Hubloty.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Welcome to the Dark Side :-) Fajny klimat jak na sportowy zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie pozwolono mi zrobić zdjęć jak leżał na moim nadgarstku i denerwował mnie jakiś fircyk o połowe mniejszy ode mnie, który stał mi prawie że nad głową jak cień i pilnował żebym przypadkiem nie uciekł z zegarkiem ze sklepu. Strasznie mnie coś takiego denerwuje, widać kultura jeszcze tam nie dotarła.

Też miałem taką sytuację, tyle że w sklepie YES w Arkadii w Wwie. Nóż się aż w kieszeni otwiera...

Co do zegarka który pokazałeś to naprawdę Wow. Świetnie wygląda na tej fotce, o wiele lepiej niż Hubloty które pokazałeś :).

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:rolleyes: RJ - bombowy !

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach te Portugalczyki :wub: . Ten z wiecznym kalendarzem skradł moje serducho :D.

post-49157-0-82410400-1370544713_thumb.jpg

post-49157-0-94730000-1370544730_thumb.jpg

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kronikarskiego obowiązku.

Jeden z niewielu egzemplarzy GP Tourbillon Three Bridges w platynie:

gptourtranslther_03.jpg

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@eye_lip, czyżbyś przymierzał go w Hermitage Boutique? ;)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zważywszy, że to egzemplarz z lat 90, raczej wątpliwe...

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi