Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wocio19

Robert Kubica - klub kibica :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Jest onboardzik załogi która jechała za Robertem. Widać, że zakręt był raczej szybki (4/5-kowy moim zdaniem).

Jeśli tak jak widać Robert zachaczył zewnętrzna stronę to uderzenie musiało być duże (samochód jest bardzo blisko pierwszych śladów otarcia o barierkę).

Oby Roberto odzyskał pełną sprawność, mam nadzieje, ze jak najszybciej :)

jeszcze jedna załoga zaraz po wypadku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście to był szybki OS.

Dobry zegarek nie jest zły!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu
610x.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masakra - powyższe zdjęcie mówi samo za siebie - tak pechowe wypadki trafiają się raz na 10 lat... w Polsce chyba od Bublewicza takiego dzwonu nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym zdjęciu to można mówić o cudzie, że ktoś nie zginął.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy była gdzieś już jakaś nagranie z kamery pokładowej Roberta?

Jeszcze nie widziałem, ale z jednej strony to dobrze że jej nie pokazują.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy była gdzieś już jakaś nagranie z kamery pokładowej Roberta?

Jeśli istnieje to raczej jest w prokuraturze, bo jest śledztwo.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli istnieje to raczej jest w prokuraturze, bo jest śledztwo.

a dlaczego miałaby nie istnieć?

Ps. Wątpię żeby to nagranie było ogólnodostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję że jej nie ujawnią, inaczej to już widzę na Onecie itp. komentarze tysięcy specjalistów od rajdowej jazdy ;)

Jeszcze wrócę do tej kwestii dłoni którą poruszyłem wcześniej, oczywiście bez celu dołowania, ale świadczy to o ważności ich sprawności w F1: http://www.f1zone.pl/news/5057/santander_ubezpieczyl_kciuki_alonso_na_10_milionow.html

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

1) Ujawnią na 100%, kwestia czasu

2) Na onecie to akurat jest nieustający festiwal wylewania gówna na Roberta i obrażania go w najprymitywniejszy sposób. Mam już dość mieszkania w tym kraju, gdzie margines rozepchnął się łokciami i zajmuje 90% wolnej przestrzeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2) Na onecie to akurat jest nieustający festiwal wylewania gówna na Roberta i obrażania go w najprymitywniejszy sposób. Mam już dość mieszkania w tym kraju, gdzie margines rozepchnął się łokciami i zajmuje 90% wolnej przestrzeni.

Przestań czytać onet, ja już dawno to zrobiłem i jestem zdrowszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mamy obecnie tzw. "wolność słowa". Byle G może wypowiedzieć się na temat, o którym nie ma pojęcia i jest na to społeczne przyzwolenie. Kiedyś za coś takiego dostałoby się w papę i gębą na kłódkę.

Wracając do wypadku: Wiele szczęścia miał Robert. Nie ma co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze wrócę do tej kwestii dłoni którą poruszyłem wcześniej, oczywiście bez celu dołowania, ale świadczy to o ważności ich sprawności w F1: http://www.f1zone.pl/news/5057/santander_ubezpieczyl_kciuki_alonso_na_10_milionow.html

To marketing Santandera. Alonso dostał od nich sporą sumkę, a ubezpieczenie "nietypowej" części ciała sprawi, że informacja ta będzie przewijać się w mediach jako ciekawostka. Stara praktyka.

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. Niemniej jednak ubezpieczają istotne dla życia zawodowego części: Alonso palce, Jenni Lopez pupcia, Rocco S. pewnie coś innego itd. ;)

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Rocco S. pewnie coś innego itd. ;)

Przesadziłeś! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie margines się rozepchnął tylko większość - mamy demokrację, a w demokracji zawsze rządzi większosć. A większość ludzi nie jest zbyt inteligentna (mówiąc eufemistycznie) i dlatego jest jak jest.

Ty natomiast, uważasz się za członka tej wyróżniającej się mniejszości?

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mathu

Nie margines się rozepchnął tylko większość - mamy demokrację, a w demokracji zawsze rządzi większosć. A większość ludzi nie jest zbyt inteligentna (mówiąc eufemistycznie) i dlatego jest jak jest.

Na zachodzie takie wypowiedzi spotyka się wyłącznie na 4chanie, a to jest margines marginesu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość 00110010000010011001

Masakra, trasa bardzo niebezpieczna widac ze bylo pelnych metalowych barierek, skarpy, ludzie stojacy bardzo blisko trasy rajdu, ktos powinien za to odpowiedziec.

Robert kocha formule oraz rajdy to jest jego cale zycie i jesli dojdzie do zdrowia to on nadal bedzie sie scigal.

Naprawde smutne ;) ale najwazniejsze ze zyje :D

Ogladajac tegoroczne GP F1 bede myslami z Robertem.

Zycze mu powrotu do zdrowia B)

Przypomnial mi sie wypadek z 2009r kiedy Masa w kawalifikacjach podczas jazdy zostal uderzony sprezyna z innego bolidu i w chwile pozniej oszolomiony wypadl z duzo predkoscia uderzajac w bandy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak patrze na onboardy to u nich te barierki zaczynają się tak po prostu od słupa. Gdyby wychodziły 'z ziemi' pod kątem do pełnej wysokości i potem były juz tak montowane to samochód możliwe, że najwyzej by na nią wyjechał.

Nie ma co tutaj jednak gdybać, bo w obliczu tego co przeszło przez auto to chyba można mówić szczęściu, że nie jest gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1297337558_by_dawid960517_500.jpg

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoja drogą zobaczcie jak ta barierka wyglądała przed wypadkiem:

wcześniejszy przejazd (bardzo szybki)i widać, że to są dwie osobne niepołączone barierki.

Nic dziwnego, ze się wbiło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna trasa, ten odcinek nawet ciut za mało zaskakujący. Przypominają mi się lata '90 gdzie rajdy to nie była niedzielna szkółka jazdy. Kto pamięta i zna ten styl wie o co chodzi. Z ostatnich wieści wraca do zdrowia, przesłanki wskazują że na trasy wróci, a na tor - okaże się za jakiś rok.

(...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przypominają mi się lata '90 gdzie rajdy to nie była niedzielna szkółka jazdy. Kto pamięta i zna ten styl wie o co chodzi.

ehh... Monte Carlo to było święto ;)

Lancia Delta Integrale, Kankunen, Auriol... sto razy ciekawsze były rajdy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Colin McRae, Carlos Sainz i inni...

Rzeczywiście pechowa ta barierka. Że też Robert musiał akurat w tym miejscu przypierdzielić! Ktoś z zarządu włoskich dróg i ich wyposażenia powinien za to beknąć, bo aż prosiło się żeby połączyć barierki w całość! Normalne auto gdyby uderzyło w nią powiedzmy przy prędkości 70 km/h, to też niezłych szkód by narobiło.

Bartosz86, pozwoliłem sobie zrobić zrzut ekranu z filmiku, do którego link podałeś.

f36a25cc445a83fcmed.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.