Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Oryginał ma kopertę z różowego złota, wskazówki również. To ze zdjęcia wygląda jak odpustowe badziewie.

Wielkie dzięki. Faktycznie. Ten oryginał jest trochę bardziej różowy. Przyznam szczerze, że - chociaż po podpowiedzi jest to bardziej, niż oczywiste - bez wiedzy na co i jak patrzeć, trudno się połapać. Różnice w kolorze zrzuciłem po prostu na karb jakości zdjęcia. No nic, nie zaśmiecam wątku, dzięki raz jeszcze. 

Edytowane przez szalap

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny Day Date bez datownika. Klasyka gatunku :-)

Bo to zabytkowy. Datę wymyślono później niż napis ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki. Faktycznie. Ten oryginał jest trochę bardziej różowy. Przyznam szczerze, że - chociaż po podpowiedzi jest to bardziej, niż oczywiste - bez wiedzy na co i jak patrzeć, trudno się połapać. Różnice w kolorze zrzuciłem po prostu na karb jakości zdjęcia. No nic, nie zaśmiecam wątku, dzięki raz jeszcze.

Naprawdę ciężko było ci odróżnić to gówno od oryginału

wiec musisz więcej pooglądać zdjęć oryginałów bo to od razu widać nawet nie trzeba się specjalnie przyglądać ,już sama cena sugeruje ze to podróbka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawdę ciężko było ci odróżnić to gówno od oryginału

wiec musisz więcej pooglądać zdjęć oryginałów bo to od razu widać nawet nie trzeba się specjalnie przyglądać ,już sama cena sugeruje ze to podróbka

zazwyczaj od razu widać...czasami nie wiem jak ludzie mogą o niektóre fejki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I do tego jest na tyle uprzejmy, aby przedstawić się z imienia i nazwiska :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Co Cię w nim kusi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość qhen

W tym 1 Kajdan z nie pełnych ogniw. he he

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ZlyNY

Nie jestem expertem ale  wydaje mi sie ze oryginal. Wyglada identycznie jak moj .  Ma bardzo glebokie cyfry  na ceramice. Podrobki maja duzo plytsze.Troszke slabe zdjecia ale wydaje mi sie  ze literki  laserowane  na wewnetrznej stronie lunety sa "pelne" w podrobkach  sa to tylko obrysy . Niemniej  na podstawie samych zdjec  nie  zdecydowal bym sie kupic tak drogiego zegarka. 

:) .

Potraktuj moja wypowiedz nie jako ocene  ale tylko jako poglad. 

Edytowane przez ZlyNY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie fake. Inna czcionka - zera są zbyt okrągłe, brak przerwy między 300 i m.

m116610ln-0001.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zera są takie jakie powinny być. A porównywanie z renderem ze strony jest średnio miarodajne.. detale tarczy potrafią się różnić w zależności od serii, roku itp.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... Sugerowałem się filmikiem Can You Spot a Fake Rolex? | Watchfinder & Co. i jeśli sam producent miesza do tego stopnia, praktycznie całkowicie zmieniając czcionkę na tarczy, to przy lepszej jakości podróbkach lada moment nie da się powiedzieć nic choćby w ułamku pewnego bez otwierania zegarka.

844908707c8bb6afdf52c210b97ca2d3.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprostszy sposób porównania to wskazówki - oryginalne są z białego złota i mają inny kolor niż stalowe, mają obły profil, podczas gdy nawet świetne fejki mają słabe wskazówki.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakość wypełnienia bezela, jego kolor, wygląd perły sugeruje że jest oryginalny (bezel - bo zegarek może mieć go podmienionego ;) )

Na zdjęciach widać też oryginalne folie na kopercie, Chińczycy przeważnie oklejają podróbki (nawet te lepszej jakości) w mniej dokładny sposób, co znów sugeruje że zegarek ori.

Na tarczy też nie widzę nic niepokojącego - przynajmniej na zdjęciach tej jakości nic nie widać. Wewnętrzna grawerka też wygląda ok. Szkoda że wskazówka zasłania datownik.

Mimo wszystko, brak oznak podróbki, po tych zdjęciach, daje tylko zielone światło do dalszego sprawdzania, a nie kupowania na podstawie zdjęć :)

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi