Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Mike2009

Rolex

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wielu wiadomo, chociazby z mediow i za sprawa wizyty Szanownej Pani Hilton, w Katowicach zostala oddana w rece klientow, nowa czesc

centrum handlowego Silesia City Center. Oprocz marek odziezowych z polki wyzszej i sredniej, powstal rowniez salon Kruk a w nim........ Rolex.

Tak, Rolex, zadnych innych zegarkow nie ma, a ich asortyment jest calkiem pokazny.

Przymierzalem Submarinera, rowniez zielonego (cena nieco ponad 31.000), a takze czarna Daytone - PIEKNA.

Kstati, wspomnianej Daytony nie mieli na wystawie ale jak o nia zapytalem to mi przyniosiono z sejfu.

Wnioski z wizyty:

- Rolex zyskuje przy blizszym poznaniu

- szklo szafirowe bez antyrefleksu ale wrazenie sprawia ,ze mozna wszystko z tarczy powyciagac

- swietnie wykonana bransoleta

- cudownie pracujacy bezel, bez porownania z Omega czy Breitlingiem

- zielony Submariner na liscie moich zakupow

Powiedzialem sobie ,ze Rolex to bedzie juz zegarek na cale zycie ale kupujac kiedys Festine, bedac jescze w LO - mowilem to samo.

Jako ciekawostke powiem ,ze Rolexy sa zamawiane najczesciej z wojewodztwa mazowieckiego, slaskiego i malopolskiego. Tak przynajmniej

wynika z badania rynku zrobionego przez Kruk'a. Troszke mnie to dziwi ale nie pytalem o szczegoly bo i tak bym sie pewnie nie dowiedzial.

Reasumujac, osoby pragnace zobaczyc lub nabyc Rolex'a, a zamieszkuja poludnie Polski to teraz maja GDZIE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiaaa... Szkoda, że nie ma Omegi. U Krzysia jest obecna PO, a chciałem przymierzyć nową, bo mi tu wodę z mózgu zrobiliście co poniektórzy o tej nowej, że dużo lepsza, itp. To się napaliłem na ten salon, a tu pupa. No nic, zbieram w takim razie dalej na obecną, a potem Tag i Submariner, tak jak zaplanowałem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to super ;)

Hendrix89 - nie martw sie - nowa PO tez pewnie kupisz ;);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zielony sub kosztuje w Katowicach 31k i jest na stoku?

Byłem u Kruka w Wwie i to co tam maja to żenada. Piękny duży salon i może 10 Rolexow zupełnie niechodliwych. Pan twierdzi ze tak sie sprzedają ze nie nadążają z dostawami. Zastanawiam sie jak to robią w np w Hongkongu gdzie na takiej samej przestrzeni leży 600 roleksow . Chyba kuleje w Kruku dział zakupów albo nie maja kapitału na zakup na stok

JLC Extrem World Chronograph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polska to nie Hongkong proste : )

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po wizycie w salonie zakochałem się w modelu Sea-Dweller Deepsea.

Nigdy wcześniej - z racji sporych gabarytów zegarka i malutkich mojego nadgarstka - nawet nie brałem go pod uwagę. A to błąd. Czasomierz świetnie się układa na ręce.

CH24.PL - polski portal o zegarkach luksusowych
Dołącz do CH24.PL na Instagramie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważasz, że jest za gruby? Za mną chodził od dłuższego czasu, ale nie mogę przeboleć tego napisu na pierścieniu. Do zwężanej bransolety już natomiast dorosłem :rolleyes:

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Za gruby? Może. Ale niektóre zegarki - nawet za wielkie - idealnie leżą na nadgarstku. To z pewnością jeden z nich :rolleyes:

Z zegarkami Panerai jest podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie sie tez wydawal za gruby i za wielki, ale po przyzwyczajeniu sie do SOH 46 nowy SD wydaje mi w sam raz :-)

Sprzedam Omega Speedmaster Professional 3570.50.00 z 06/2011, 10/10 na gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam, to SOH jest jednak dużo cieńszym zegarkiem.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem. Pan Jacek, świetny gość. Gadaliśmy przeszło godzinę. Wie bardzo wiele o zegarkach i potrafi to wyeksponować. Sprzedającego oceniam 10/10. Naprawdę niesamowicie przyjemnie się z człowiekiem rozmawiało. Widać było, że czuje temat i jest zakręcony na punkcie zegarków. Rolex Submariner, którego mierzyłem przypadł mi nawet bardziej do gustu niż wymarzona przeze mnie PO chrono. Nie mniej różnica w cenie jest na razie zbyt dużą barierą. Ale cóż. Życie w miejscu nie stoi :rolleyes:

Skusiłem się na wpis na blogu na temat tego salonu i wrażenia z wczorajszej wizyty. Chciałbym, żebyście jeśli możecie spojrzeli i powiedzieli, co sądzicie. Co Wam pasuje lub nie. Kiedyś pisałem dużo o polityce, ale ludzie mnie naciskali, żebym codziennie po wpisie dawał, bo ostro jechałem po Palikocie, itp, ale nie lubię pracować przymuszany i mi się skończyła chęć. Mam nadzieję, że nikogo to nie urazi, że dam swój wpis tutaj.

http://zgryzlipiorekizegarki.blogspot.com/2011/10/o-rolex-ie-w-scc-sow-kilka.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- szklo szafirowe bez antyrefleksu ale wrazenie sprawia ,ze mozna wszystko z tarczy powyciagac

Witam serdecznie wszystkich !

Antyrefleks jest podwójny, nakładany tylko na cyklop od spodu i z góry. Technologia ta stosowana jest od 2002 r. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po Waszych informacjach postanowiłem sprawdzić salon na własne oczy i obmacać jakieś Rolki : )

Muszę przyznać, że poziom obsługi na wysokim poziomie!

Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony...często w salonach spotykam się z ludźmi którzy albo niewiele o zegarkach wiedzą albo są bufonami z którymi komunikacja jest mocno utrudniona mówiąc delikatnie : )

Tutaj zostałem potraktowany tak jak trzeba. Przesympatyczna Pani oraz Pan byli niezwykle pomocni i chętni do współpracy.

Sam salon jak salon...wybór Rolexów nie za duży ale zawsze to coś i miło obczaić Rolka na żywo.

Co do samych zegarków to muszę przyznać, że generalnie jestem nimi rozczarowany...

Stary Submariner zupełnie do mnie nie przemówił. Za małe indexy godzinowe (w proporcji do całego zegarka) i brak ceramicznego bezela to dla mnie duże minusy.

SeaDweller też bez szału choć spodziewałem się większej "kobyły" na nadgarstku. Bardzo dobrze się układał na moim małym nadgarstku.

Pozytywnie zaskoczył mnie zielony Submariner z zielonym bezelem. Świetny ten kolor...wcześniej nigdy bym na zielonego nie postawił : )

Na koniec GMT2...zupełna i totalna porażka jak dla mnie. Jakoś dziwnie wszelkie proporcje zachowane.

Trochę się rozpisałem ale na 100% salon wart odwiedzenia.

Zawsze fajniej pomacać Rolexa niż być fachowcem od zdjęć  : )

Wyszedłem z salonu z jedną konkluzją...za taką kasę to dla mnie szału nie ma i mi chyba już Rolex nie robi tak jak kiedyś.

Może nie jestem obiektywny ale po inspekcji z lupą to wykonanie wskazówek w moim Seiko MarineMaster bardziej mi podchodzi niż w tych Rolkach. Nie, że coś z nimi nie tak ale są po prostu poprawnie wykończone na wysoki połysk...w Seiko matowe + polerowane krawędzie robią dużo lepszą robotę i w końcu się sam przekonałem dlaczego Seiko MarineMaster300m jest tak często porównywany na zagranicznych forach do Rolexa i Omegi PO : )

Dziękuję.

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Propo tego Seiko ciekawi mnie jak jest zamknięty??nigdy go nie widziałem na żywo a dekiel na zdjęciach wygląda jakby był wciskany?? :P to chyba niemożliwe przy tej klasie wodoszczelności...co do salonu Rolexa,wybieram się tam za dwa tygodnie z moją dziewczyną tylko po to żeby pomacać Rolexa na żywo :) z ciekawości,bo wcześniej też nie miałem okazji a i kobieta jest zaciekawiona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Seiko nie ma dekla...to jest jedna bryła. Można się do niego dostać tylko przez szkiełko.

Ciekawe jak Tobie podejdzie Rolex : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedz :) no zobaczymy sam jestem ciekawy jak to wszystko wygląda na żywo...tylko nie wiem czy góry nie wezmą emocje heh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, coś Wam napiszę. Kiedyś, bardzo dawno temu, jak pierwszy raz przymierzyłem Rolexa (był to starszy model Submarinera), to moje uczucia były bardzo mieszane, żeby nie powiedzieć, że się zawiodłem. Pomyślałem sobie - łeee? i to jest ten słynny Rolex? Spodziewałem się więcej. Dodam, że były to czasy, kiedy moim marzeniem był Breitling :) Pózniej ten Rolex nie dawał mi spokoju, ale traktowłem go że tak powiem nijak, bez fajerwerków. W między czasie poprzymierzałem inne Rolexy mając za każdym razem te same odczucia. Pózniej mój dobry świętej pamięci przyjaciel, notabene gość zakochany w Rolexach, kupił sobie wspomnianego Submarinera. Oczywiście jako że był to mój dobry kolega, to bywało, że nosiłem ten zegarek jako wabik na dziewuchy (głupie szczeniackie lata), i po jakimś czasie obcowania z tym zegarkiem, stwierdziłem, że rzeczywiście jest fantastyczny ! Swietnie wykonany, pasujący do większości ubrań, zegarek z charakterem. Dlatego manufaktura Rolex jest mi bardzo bliska i nie wybrażam sobie nie mieć zegarka marki Rolex. Pózniej paru ludzi mi troszkę obrzydziło te zegarki, wmawiając mi głupoty, że kazdy nowobogacki burak, niezanający się na zegarkach nosi Rolexa, co było totalnym debilizmem - teraz już to wiem. Do Rolexa trzeba dorosnąć, dojrzeć, i nawet kiedy pierwsze wrażenie, które często bywa złudne, okaże się porażką, to spróbować przymierzyć, pochodzić z tym zegarkiem jeszcze raz. Często to wiele wyjaśnia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu sie w pełni z Kolegą zgadzam

de gustibus .. , więc może się Rolex podobać , może nie , ale nigdy się nie zgodzę , co do jakoby "przeciętnej" jakości wykonania. NIGDY.

Tak rewelacyjnie wykonany jak np zielony sub czy GMT Master II , to zyczyłbym aby każdy zegarek był .. zarówno polerowanie czy satynowanie powierzchni , najmniejsze detale , wskazówki , mocowanie , zapięcie bransolety , tarcza , słowem wszystko , jest na bardzo wysokim poziomie . Bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, Rolex w swoim przedziale cenowym nie posiada konkurencji. Rzecz jasna mam na myśli ten typ zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, Rolex w swoim przedziale cenowym nie posiada konkurencji. Rzecz jasna mam na myśli ten typ zegarków.

niestety

Obecnie ( w starszych modelach bransoleta pozostawiała dużo do życzenia) rolex ma tylko jedną wadę ? rozpoznawalność marki, ?O! rolex?; i jak nie wyglądasz jak posiadacz oryginału ?? :)

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Rolexa trzeba dorosnąć, dojrzeć, i nawet kiedy pierwsze wrażenie, które często bywa złudne, okaże się porażką, to spróbować przymierzyć, pochodzić z tym zegarkiem jeszcze raz. Często to wiele wyjaśnia :)

To możne i ja przymierze, będąc w Katowicach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety

Obecnie ( w starszych modelach bransoleta pozostawiała dużo do życzenia) rolex ma tylko jedną wadę ? rozpoznawalność marki, ?O! rolex?; i jak nie wyglądasz jak posiadacz oryginału ?? :)

A jak wyglada posiadacz oryginalu? ;)

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po Waszych informacjach postanowiłem sprawdzić salon na własne oczy i obmacać jakieś Rolki : )

Muszę przyznać, że poziom obsługi na wysokim poziomie!

Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony...często w salonach spotykam się z ludźmi którzy albo niewiele o zegarkach wiedzą albo są bufonami z którymi komunikacja jest mocno utrudniona mówiąc delikatnie : )

Tutaj zostałem potraktowany tak jak trzeba. Przesympatyczna Pani oraz Pan byli niezwykle pomocni i chętni do współpracy.

Sam salon jak salon...wybór Rolexów nie za duży ale zawsze to coś i miło obczaić Rolka na żywo.

Co do samych zegarków to muszę przyznać, że generalnie jestem nimi rozczarowany...

Stary Submariner zupełnie do mnie nie przemówił. Za małe indexy godzinowe (w proporcji do całego zegarka) i brak ceramicznego bezela to dla mnie duże minusy.

SeaDweller też bez szału choć spodziewałem się większej "kobyły" na nadgarstku. Bardzo dobrze się układał na moim małym nadgarstku.

Pozytywnie zaskoczył mnie zielony Submariner z zielonym bezelem. Świetny ten kolor...wcześniej nigdy bym na zielonego nie postawił : )

Na koniec GMT2...zupełna i totalna porażka jak dla mnie. Jakoś dziwnie wszelkie proporcje zachowane.

Trochę się rozpisałem ale na 100% salon wart odwiedzenia.

Zawsze fajniej pomacać Rolexa niż być fachowcem od zdjęć  : )

Wyszedłem z salonu z jedną konkluzją...za taką kasę to dla mnie szału nie ma i mi chyba już Rolex nie robi tak jak kiedyś.

Może nie jestem obiektywny ale po inspekcji z lupą to wykonanie wskazówek w moim Seiko MarineMaster bardziej mi podchodzi niż w tych Rolkach. Nie, że coś z nimi nie tak ale są po prostu poprawnie wykończone na wysoki połysk...w Seiko matowe + polerowane krawędzie robią dużo lepszą robotę i w końcu się sam przekonałem dlaczego Seiko MarineMaster300m jest tak często porównywany na zagranicznych forach do Rolexa i Omegi PO : )

Dziękuję.

He he.....bardzo sprytnie odniosłeś się do wskazówek bo istotnie jest to JEDYNY element Seiko który obiektywnie może uchodzic za lepiej wykonany niż w Rolexie.....wskazówki w Seiko (bardziej w Grand Seiko niż Seiko, chociaż powiedzmy że Marinemastera też to dotyczy)są zrobione jakby z wiekszym pietyzmem, większą dokładnością. No ale wskazówki to jedno a co z resztą? Ano reszta niestety mocno odstaje od Rolexa.....tak jak powiedział Dariusz Chlastawa, Rolex jest wykonany wyjątkowo i to wyjątkowo przez duże W, poza tym to wykonanie odnosi się do całości a nie tylko do wskazówek, tarczy albo koronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojadę,zobaczę i zdam relacje :) mam nadzieję że mają tam zielonego Submarinera takiego jak Ty Carlito pokazałeś w swoim pojedynku kontra GMT...już na zdjęciach przyprawia mnie o zawrót głowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.