Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Skrzyneczka wygląda świetnie z zewnątrz :D nad wnętrzem trzeba jednak troszkę popracować ;)  tak jak zauważył Roman zszywki psują efekt i o wiele lepszy będzie klej albo - i to by świetnie pasowało do zewnętrznej powłoki - ozdobne pineski tapicerskie do dostania w marketach budowlanych ;)

Gratuluję zapału :D  coś co się zrobiło własnymi łapkami, cieszy dwa razy mocniej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Serdecznie!

Ma może ktoś z Szanownych Kolegów namiar na gablotkę z all... w cenie około 499zł+przesyłka?

Dzięki za pomoc.

P.S Chodzi mi o takie gablotki:

a3esyhes.jpguqaqupy3.jpgezasyraq.jpg

Edytowane przez dublet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoją robiłem na wymiar. Za przeszkloną gablotę z 7 półkami i podświetleniem o wymiarach 90cm (pion) x 60cm (poziom), odległość między półkami 10cm; pólki szklane, front szklany, reszta w kolorze wenge, oświetlenie led, zapłaciłem 300zł plus kurier 30zł. Poniżej masz adres faceta, który zrobi co zechcesz ;)

Pan nazywa się Kowalczyk. Napisz mu maila: [email protected]

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dobrze liczę, to powinno wejść około 80-88 sztuk. Moja jest pustawa, bo nie mam tyle stojaczków, żeby wszytskie sikory umieścić. Reszta jest w walizeczkach ;)

post-60883-0-52506200-1412591027_thumb.jpeg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja ostatni wykończyłem taka skrzyneczkę na ołtarzyk :P może górne półki nie współgrają z mocowaniem zegarka ale popracuję nad nimi

post-48480-0-44028500-1414943446_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny witrażyk  :) A co powiesz tym zegarkom które się nie zmieszczą? :lol:

Mnie kiedys kolega Tajtek zaskoczył jak napisał że robi gablotkę z "dwóch desek" Znając Jego zdolności to niewiele więcej było trzeba :)

Piotr - ja zrobię z jednej :rolleyes:

Oto ona - dąb klejony 550 x 400 x 3,3mm

imag1311.jpg
Cdn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ołtarzyk godny :D jeno wydaje się troszkę za mały :D bo kolekcja będzie nieustannie rosła :D  Gratuluję pomysłu na wykorzystanie mebelka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie kiedys kolega Tajtek zaskoczył jak napisał że robi gablotkę z "dwóch desek" Znając Jego zdolności to niewiele więcej było trzeba :)

Piotr - ja zrobię z jednej :rolleyes:

Oto ona - dąb klejony 550 x 400 x 3,3mm

Romuś :D ja naliczyłem, że na tą Twoją jedną, to weszło 6 deszczułek :D  Czekam z niecierpliwością na cdn :D

Edytowane przez Tajtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romuś :D ja naliczyłem, że na tą Twoją jedną, to weszło 6 deszczułek :D  Czekam z niecierpliwością na cdn :D

Sześć ale w jednym - trzeba troszkę oszukiwać  :P

Ciąg dalszy pewnie jutro.

Taki blacik to z 5kilo dębiny - nie będzie za grube toto ?

Nie będzie. Mniejsza siostra powstaje z grubości 3,9 mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ołtarzyk godny :D jeno wydaje się troszkę za mały :D bo kolekcja będzie nieustannie rosła :D  Gratuluję pomysłu na wykorzystanie mebelka :D

Dziękuję , a zegarkom co sie nie mają gdzie podziać już wymyśliłem miejsce tylko żonie trza szkatułkę na biżuterię buchnąć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek   jaka jest głębokość szufladek w szkatule jaką robiłeś dla kolegi  " sikkens ".
Bo ja jeszcze mam na oku szkatułkę na biżuterię gdzie głębokość szufladki jest między 3 - 4 cm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek   jaka jest głębokość szufladek w szkatule jaką robiłeś dla kolegi  " sikkens ".

Bo ja jeszcze mam na oku szkatułkę na biżuterię gdzie głębokość szufladki jest między 3 - 4 cm.

Ja tej skrzyneczki nie robiłem, tylko mój kuzyn. Jeśli dobrze pamiętam to 3cm na zegarki leżakujące :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecany ciąg dalszy.

Jak juz miałem deskę to pomyślałem że potraktuję ją jak ciasto na pierogi  :D

Duży słoik i do roboty  ;)

imag1337.jpg

Trzeba się troszkę przyłozyć ale efekt jest taki. Mam nadzieję że zaczyna już być wiadomo co to będzie docelowo.
imag1339.jpg

Cdn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj kchrapek.... przeca widać - stojak na wino !

Aaaaaa. Ja się idiota tak zafiksowałem z tymi zegarkami  jakby już innych przyjemności nie było :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie - chłodnica do samochodu ;)

Może też być dekiel od studzienki - oj my stare a głupie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi