Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

JAK PRZECHOWUJECIE ZEGARKI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważyłem że ta Amfibia się do mnie uśmiecha...B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem że ta Amfibia się do mnie uśmiecha...wink.gif

Hej,

Ja zamist tutaj to zamiescilem bez sensu nowy temat:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/43843-pomysl-na-skrzynke/page__p__487877__fromsearch__1&?do=findComment&comment=487877

skrzynka juz pomalowana i polakierowana , schnie,

macie jakis pomysl na grawerunek??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko zegarków sztuk 8,więc póki co leżą sobie grzecznie wszystkie na specjalnej półeczce przymocowanej do ściany...Myślałem o jakimś zmyślnym pudełeczku,ale te które pojawiają się na ALLE trochę drogie są... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tylko zegarków sztuk 8,więc póki co leżą sobie grzecznie wszystkie na specjalnej półeczce przymocowanej do ściany...Myślałem o jakimś zmyślnym pudełeczku,ale te które pojawiają się na ALLE trochę drogie są... ;)

a może tutaj coś znajdziesz?

w rossmanie widziałem podobne (z 4 przegródkami) po jakieś 15 zł

wyłożyć czymś środek i jakoś dałoby radę trzymać tam zegarki : )

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Canis-rzeczywiście dobry pomysł z tymi pudełeczkami na początek przechowywania zegarków...Duży wybór,niska cena. Można wybrać coś ciekawego.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko z tymi pudełkami jest jeden podstawowy problem trzeba umieć szyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie trzeba umieć szyć, wystarczy wyłożyć czymś delikatnym w środku. A po za tym od czego są koleżanki ;)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... A po za tym od czego są koleżanki ;)

dobrze prawisz!

albo można pójść na herbatkę do babci i poprosić o przysługę : )

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja swoje pudełeczko robie już chyba 6 miesiąc...:/ ale muszę się zebrać w sobie i ruszyć dalej z robotą, czyli właśnie: mama, babcia i w pierwszej kolejności sklep z materiałami:)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elegancko, naprawdę fajnie to wygląda Bartku. Jak za 14 złociszy to miód malina. Nawet ta szara gąbka się komponuje. Naprawdę fajnie, gratuluję

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to właśnie mi chodziło : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie kupiłem jedno na próbę...ale chyba będzie jeszcze trzeba dokupić :blink: Bo faktycznie całkiem ładnie to wygląda i nie trzeba już nawet nic kombinować (poza docięciem "poduszek" z otuliny rzecz jasna :blink: )

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy kto ile ma zegarków :blink:. Dla mnie by starczyły 2 takie pudełeczka

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No na "ruski" mi 2 starczą :blink: Kilka innych zegarków ma swoje pudełka, a to trzecie trzeba na zapas kupić :blink:

Pozdrawiam,

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Cześć! Chciałem Wam zaprezentować swój pomysł na przechowywanie zegarków (z paskami). Jest bardzo łatwy do zrealizowania, ponieważ potrzeba jedynie drewnianej skrzynki po jakimś alkoholu, dwóch "rur" po ręcznikach jednorazowych i kawalek tapety lub jakiegoś kolorowego papieru. Poniżej zamieszczam zdjęcia:

z cienką folią:

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495511872241782994

bez "szybki"

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495511876742439218

pozostałe zegarki przechowuję w oryginalnym pudełeczku, a pozostałe (kieszonkowe i bez pasków) w pudełkach po pierścionkach, koralikach itp.

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495511881701457890

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495515080731530146

zegarki w pudełkach po pierścionkach:

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495515087358359570

w pudełkach oryginalnych

http://picasaweb.google.com/WojtekTmk/Zegarki#5495515097977402450

Co sądzicie o takim sposobie przechowywania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Szczerze? Tylko gablota. Zegarki powinny stać jeden obok drugiego, każdy widoczny i wyeksponowany. Zainwestować w to co prawda trzeba trochę pieniędzy (nie dużo) i pracy i zmajstrować sobie porządną gablotę, w której zegarki będą na prawdę widoczne. I to 24 godziny na dobę. Nie ma co ich ukrywać po pudełkach, wydaje mi się, że kolekcjonowanie radzieckich sikorów, to żaden wstyd B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim skromnym zdaniem mimo wszystko nie powinny byc wystawione na swiatlo sloneczne z czasem moze dojsc do jakichs zmian na tarczach, chyba ze sa jakies gablotki zatrzymujace szkodliwe promieniowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...wydaje mi się, że kolekcjonowanie radzieckich sikorów, to żaden wstyd :)

Ja zacząłem od szwajcarów :) a teraz jakoś patrzę, że w pudełku coraz więcej CCCP B)

...moim skromnym zdaniem mimo wszystko nie powinny byc wystawione na swiatlo sloneczne ...

moje skarby tez w pudełku zamykanym. Tak na wszelki wypadek przeciw odbarwieniom. Fosforki i tak już już nie świecą w staruszkach.

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po wielu przymiarkach do różnych form przechowywania łoczy znalazłem swoje optimum:

w szufladce mieszczą się 24 zegarki, dodatkowo w dużych szufladach planuję zainstalować jakieś poduszeczki i trzymać tam zegarki na paskach/bransoletach, które noszę na co dzień. Czyli łącznie wejdzie tam blisko 300 zegarków

8aca64e6.jpg

20652c07.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze pomysł świetny chyba go od Ciebie spapuguję. Niestety pomysł stosunkowo kosztowny więc zakup będzie musiał poczekać na lepsze czasy jeżeli chodzi o finanse B)

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie fakt. Wcześniej kupowałem witrynki. Najpierw małą, potem za jakiś czas dużą, po pewnym czasie kolejną. Sprzedałem dwie witrynki (w kolejce czeka trzecia) i sfinansowałem ten zakup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomirek przekozak jesteś, nie widziałem jeszcze tak pojemnego boxa na zegareczki. Brakuje mi jednak jakiegoś zegarkowego akcentu na skrzyni lub nad skrzynią w formie plakatu w antyramie lub coś podobnego B)

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi