proki1971 770 #226 Napisano 15 Lutego 2013 Fajne, klasyki Adiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #227 Napisano 15 Lutego 2013 Fajnie, fajnie. Wy tu sobie adidaski... a ja w śniegu brnę Haix BW2005 (kontrakt) 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #228 Napisano 15 Lutego 2013 To chyba jakieś wojskowo-policyjne, tzw. taktyczne buciorki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #229 Napisano 15 Lutego 2013 Wojskowe buty bundeswehry , kontraktowe czyli produkowane na potrzeby wojska i według ich specyfikacji .Żaden tam taktyczny badziew dla policji i służb ochrony czego pełno na allegro , to najwyższa półka i do tego ciężko osiągalna .Sam w pracy używam niemieckie haixy dla strażaków ( nie dla szpanu taką mam pracę ) , jakość jest naprawdę super , a w porównaniu z polskimi odpowiednikami ...... cóż w zasadzie to nie ma nawet co porównywać ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #230 Napisano 15 Lutego 2013 (edytowane) sirkozi, jak je znajdę (twoje są zaje...fajne:D) to chyba z 3 pary sobie kupię . Te bordowe są świetne, fajnie wyglądają z jeansami . Na alledrogo są tylko zielone, a te niezbyt mi się podobają . Edytowane 15 Lutego 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #231 Napisano 19 Lutego 2013 Widzę,że niektórzy koledzy mają więcej butów niż moja żona 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #232 Napisano 19 Lutego 2013 Hehe. Ja osobiście lubię być dobrze ubrany, chyba jak każdy ? 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rogas2000 3 #233 Napisano 19 Lutego 2013 Hmm, chyba nie każdy, jak patrze na ulicę, nawet wśród ludzi zamożnych A jak patrze na opinie w okolicach 20 lat to według nich facet dobrze ubrany to wypisz wymaluj portret rasowej "pizdeczki", ale to juz temat na osobną dyskusje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gourmet 2 #234 Napisano 19 Lutego 2013 Nabyłem coś takiego k swiss i bardzo polecamech, mam parkę tekstylnych tenisówek K-Swiss, w tym roku świętują swoje 20-lecie, poza przetarciem wyściółki na pięcie wyglądają jak wprost ze sklepu. Mam również drugą parę, zakupioną jednocześnie, z myślą, gdy zedrę (może zetrę?) pierwszą parę będą na zastępstwo. Wygląda, że założę do trumny. 0 Bez komercyjnych www Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #235 Napisano 19 Lutego 2013 Sam w pracy używam niemieckie haixy dla strażaków ( nie dla szpanu taką mam pracę ) , jakość jest naprawdę super , a w porównaniu z polskimi odpowiednikami ...... cóż w zasadzie to nie ma nawet co porównywać ;-)To prawda. Jakość Haixów jest rewelacyjna. Problem jest w tym, że butów w tym konkretnym wzorze Bundeswehry szyje mnóstwo firm (w tym wiadomo dużo chińskich, ale również np jedna z polskich firm), ale rzeczywisty kontrakt wojskowy miało niewiele z tych firm. Pomimo że jako nowe wszystkie wyglądają mniej więcej z grubsza tak samo, to rzeczywista jakość ma bardzo duży rozrzut. Niektóre z nich mogą się rozczłapać po miesiącu noszenia. Trzeba mieć trochę wiedzy, żeby wiedzieć co kupić i nie dać się nabrać.Jeśli chodzi konkretnie o Haixy kontraktowe, to rewelka. Oczywiście nie chodzi o jakieś wyrafinowane wykończenia, bo nie o to chodzi w butach wojskowych. Chodzi o wygodę i trwałość. Buty reprezentujące starą, tradycyjną szkołę szewstwa, bez żadnych membran itp... jedyna nowoczesna technologia, to sposób połączenia podeszwy z butem. Poza tym trzy, cztery warstwy dobrej jakościowo skóry, od najtwardszej na zewnątrz, do mięciuteńkiej w środku. Superwygodne od pierwszego włożenia aż do dzisiaj. Latem noga się nie poci, zimą jest cieplutko. Już dobrze nie pamiętam, ale używam je chyba od czterech czy pięciu już lat, a one wciąż wyglądają (po wyczyszczeniu;) jakbym je przed chwilą z pudełka wyjął. Fakt że nie eksploatuje ich zbyt mocno, noszę raczej w krótkich okresach (takich jak teraz), ale skądinąd wiem że inne buty tego typu miałyby już okropne ślady używania, pęknięcia w miejscach zaginania itp.. a tutaj nic takiego nie ma. Mięciutka, licowana skórka od wewnątrz wygląda delikatnie, ale mimo wszystko nie wykazuje nawet najmniejszych tendencji do przecierania się, i o dziwo wciąż ładnie pachnie. Jednym słowem, buty taktyczne dla Taktica 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #236 Napisano 19 Lutego 2013 Hmm, chyba nie każdy, jak patrze na ulicę, nawet wśród ludzi zamożnych A jak patrze na opinie w okolicach 20 lat to według nich facet dobrze ubrany to wypisz wymaluj portret rasowej "pizdeczki", ale to juz temat na osobną dyskusje Są ludzie i ludziska . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bukszpan 8 #237 Napisano 20 Lutego 2013 Ja od jakiegoś czasu naginam w takich i też się jakoś nie chcą rozlecieć Te Adaśki Busenitz absolutna petarda! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dmn 9 #238 Napisano 20 Lutego 2013 Te bordowe Adidsa super, mają moc! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ginterek 0 #239 Napisano 20 Lutego 2013 Mam Busenitzy od premiery, trochę pośmigałem w nich jednak zdecydowałem się na ucięcie języków i to nie jest już ten sam but stracił moc teraz leżą gdzieś na dnie szafy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrek_38 19 #240 Napisano 20 Lutego 2013 Hehe. Ja osobiście lubię być dobrze ubrany, chyba jak każdy ?Jaki sport uprawiasz ? Pytam, bo nie wiem do czego sluza takie buty. Wg. mnie ani to buty w teren, ani do hali. A czytajac ze lubisz byc dobrze ubrany, wnioskuje ze nie bedziesz w nich chodzil po ulicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24413 #241 Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Andrzej, na tym forum często można poczytać o dobrze ubranych (zawsze w pierwszej osobie, to akurat nie jest przytyk w stronę kolegi Patom), lubiących "markowe ciuchy" itp. Ja np. lubię dobre markowe zegarki - Ingersoll, Stuhrling Original, Kronen und Soehne Edytowane 20 Lutego 2013 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #242 Napisano 20 Lutego 2013 Myślę Panowie, że pojęcie "dobrze ubrany" dla każdego znaczy co innego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #243 Napisano 20 Lutego 2013 (edytowane) Jaki sport uprawiasz ? Pytam, bo nie wiem do czego sluza takie buty. Wg. mnie ani to buty w teren, ani do hali. A czytajac ze lubisz byc dobrze ubrany, wnioskuje ze nie bedziesz w nich chodzil po ulicy.... Aż taki problem przeczytać post wyżej ? Mój post odnosi się do tego :"Widzę,że niektórzy koledzy mają więcej butów niż moja żona " ... Nie piszę tu konkretnie o tych Adidasach. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Patom 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #244 Napisano 20 Lutego 2013 To prawda. Jakość Haixów jest rewelacyjna. Problem jest w tym, że butów w tym konkretnym wzorze Bundeswehry szyje mnóstwo firm (w tym wiadomo dużo chińskich, ale również np jedna z polskich firm), ale rzeczywisty kontrakt wojskowy miało niewiele z tych firm. Pomimo że jako nowe wszystkie wyglądają mniej więcej z grubsza tak samo, to rzeczywista jakość ma bardzo duży rozrzut. Niektóre z nich mogą się rozczłapać po miesiącu noszenia. Trzeba mieć trochę wiedzy, żeby wiedzieć co kupić i nie dać się nabrać.Jeśli chodzi konkretnie o Haixy kontraktowe, to rewelka. Oczywiście nie chodzi o jakieś wyrafinowane wykończenia, bo nie o to chodzi w butach wojskowych. Chodzi o wygodę i trwałość. Buty reprezentujące starą, tradycyjną szkołę szewstwa, bez żadnych membran itp... jedyna nowoczesna technologia, to sposób połączenia podeszwy z butem. Poza tym trzy, cztery warstwy dobrej jakościowo skóry, od najtwardszej na zewnątrz, do mięciuteńkiej w środku. Superwygodne od pierwszego włożenia aż do dzisiaj. Latem noga się nie poci, zimą jest cieplutko. Już dobrze nie pamiętam, ale używam je chyba od czterech czy pięciu już lat, a one wciąż wyglądają (po wyczyszczeniu;) jakbym je przed chwilą z pudełka wyjął. Fakt że nie eksploatuje ich zbyt mocno, noszę raczej w krótkich okresach (takich jak teraz), ale skądinąd wiem że inne buty tego typu miałyby już okropne ślady używania, pęknięcia w miejscach zaginania itp.. a tutaj nic takiego nie ma. Mięciutka, licowana skórka od wewnątrz wygląda delikatnie, ale mimo wszystko nie wykazuje nawet najmniejszych tendencji do przecierania się, i o dziwo wciąż ładnie pachnie. Jednym słowem, buty taktyczne dla Taktica No cóż , pogratulować ;-), sam poluję na takie kontrakty jak na razie bezskutecznie.Za to ostatnio wpadły w moje posiadanie brązowe opinacze ludowego wojska polskiego nieużywane leżaki z 85r. cena była taka że nie wypadało nie wziąć..Siostra stwierdziła ze wyglądaja jak trzewiki ortopedyczne , na razie nasmarowane tłuszczem do butów schną sobie w piwnicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrek_38 19 #245 Napisano 20 Lutego 2013 ... Aż taki problem przeczytać post wyżej ? Mój post odnosi się do tego :"Widzę,że niektórzy koledzy mają więcej butów niż moja żona " ... Nie piszę tu konkretnie o tych Adidasach.Nie ma sie co bulwersowac, zapytalem z ciekawosci. Chyba troche wyzej napisales ze chcesz 3 pary podobnych adidasow. Moje pytanie nie bylo zlosliwe, tylko jakos sportowe buty nie pasowaly mi do dobrego ubioru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Patom 9 #246 Napisano 21 Lutego 2013 Nie kupiłbym 3 par takich samych, bez przesady. Chciałem powiedzieć, że po prostu bardzo mi się spodobały. . Nie bulwersuję się. Na co dzień ubieram się raczej sportowo, więc dlatego byłyby to buty na co dzień . 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natalia1706 0 #247 Napisano 21 Lutego 2013 Jestem kobietą i nie posiadam tylu butów co niektórzy "faceci" na forum O_OTe wyżej na wiosnę / jesień . Na lato krótkie . Na zimę trekkingowe Jeśli ktoś - zwłaszcza mężczyzna ma ponad 3 pary butów na rok to coś dziwnego . Można o siebie dbać ale bez przesady , żeby stroić się jak dziewczyna ? Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysiek_W 383 #248 Napisano 21 Lutego 2013 Jestem kobietą i nie posiadam tylu butów co niektórzy "faceci" na forum O_O Jeśli ktoś - zwłaszcza mężczyzna ma ponad 3 pary butów na rok to coś dziwnego . Można o siebie dbać ale bez przesady , żeby stroić się jak dziewczyna ? Pozdrawiam no dziwne... to tak jak np. mieć 100 zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
proki1971 770 #249 Napisano 21 Lutego 2013 No to widocznie jest tu dużo dziwaków A o zegarkach mozna by powiedziec to samo, przeciez wystarczyłby jeden, no ewent. dwa - jeden elegancki, drugi bardziej sportowy a więcej to już dziwactwo:) Ale przeciez bez dziwaków świat byłby nudny, nieprawdaż. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #250 Napisano 21 Lutego 2013 Jeśli ktoś - zwłaszcza mężczyzna ma ponad 3 pary butów na rok to coś dziwnego . Można o siebie dbać ale bez przesady , żeby stroić się jak dziewczyna ? PozdrawiamNo, przy kobiecie chodzącej w *trampkach* każdy facet, który nosi normalne buty może sprawiać wrażenie strojącego się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach