Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, TomcioMiki napisał(-a):

Pamiętajcie On jeździ autem, kurierka.

Od poniedziałku do piątku przez 8 godzin jeżdżę. Nie pisałem o butach górskich, ale np takich:

https://www.bergfreunde.eu/lowa-pinto-ll-lo-multisport-shoes/

Mam je już ze 4 lata. Genialna skóra: jak obedrzesz lico, to wystarczy przeciągnąć palcem i nie ma śladu. Impregnuje tylko woskiem pszczelim do rąk. Ale Salewa (po prawej) już do częstej jazdy się nie nadają.

20250914_130224.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haixy są wygodne do jazdy samochodem i na żywo to wyglądają zgrabniej niż te Salomony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczone Haixy super ale bardziej wiosna-lato - wczesna jesień. Super but, lekki, ładnie odprowadza wilgoć. System sznurowania mi odpowiada, niektórym nie. But do noszenia od razu z pudełka w odróżnieniu od Löwa Zephyr,  o których zaraz parę słów. Zima w Haixach Black Eagle, jak słaba - można ale tak poniżej -5 to tak sobie. Co prawda w ruchu i w samochodzie pewnie dadzą radę.

Löwa- na jesień - zimę chyba lepsze. Zalety wygodne po ułożeniu, dość twarda podeszwa, raczej ciężko przebić ale amortyzacja przyzwoita. Dwie wady, małe ale jednak- nie jest to but, który po wyjęciu z pudełka ładnie leży na nodze. Jakieś 2 tyg chodzenia i układania i jest ok. Tu Haix bije L na głowę. I druga- podeszwa nie jest wcale taka super no slip. Na mokrych płytkach ślizgi są.

Trudny wybór, ale problem leży gdzie indziej. W pińcet się nie mieszczą 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, loco50 napisał(-a):

pińcet się nie mieszczą

Ooo too too 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za zaangażowanie i wskazanie kierunku - pokaże com kupił jak już kupię :) 

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, Solve napisał(-a):

wskazanie kierunku :) 

Sądzę, że sprawdziły by się w Twoim profilu pracy:

Screenshot_20250915_195706_Lounge by Zalando.jpg

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie wygląda, w życiu bym nie złożył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, satanic napisał(-a):

Ale to nie wygląda, w życiu bym nie złożył.

W jaki sposób kolega pracuje, to w pierwszej kolejności ma być wygodnie i sucho w środku buta, a wygląd, cóż, ostatni aspekt.

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tu w Scarpach jest jest szmata z góry- na pewno będą piły wodę. Nie wiem czy GTX po namoknięciu buta da radę do rana wyschnąć  w takiej codziennej pracy. Ja bym celował  na zimę i mokre warunki raczej w jakieś niskie że  skóry i gtx.  Przykładowo takie (nie mam na myśli konkretnego modelu i firmy - tylko konstrukcję buta).  Chociaż  nie wiem czy w takich twardych codzienne  jeżdżenie będzie  wygodne...

aku-378063_001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest zwykły materiał. Można go jeszcze zabezpieczyć impregnatem, że woda będzie spływa jak po kaczce, a dalej będą oddychać. Twoja propozycja jest oki, tylko trzeba zaimpregnować zamasz albo kupić ze skóry licowej, ktora mniej pije wodę. Ja taką też imoregnuję. Właśnie wczoraj kupiłem taki specyfik firmy Zamberlan. Podobno jest świetny.

@Solve

Jak kupisz buty, to koniecznie zwróć uwagę, co jest pod wkładką. Jak papier, taki sprasowany, to oddaj. Najlepiej jak jest specjalna skóra lub taki materiał. Druga ważna sprawa, aby wkładka była porządna, wyjmowana i idealnie dopasowana do wnętrza buta (przykład na zdjęciu). Po przyjściu z pracy wyjmujesz ją i but powoli osuszy się przez kilka, kilkanaście godzin i będzie gotowy na drugi dzień. A najlepiej to mieć dwie pary na zmianę 🙂

20250915_212028.jpg

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi