StarskiPL 10 #326 Napisano 14 Października 2013 Może kiedyś kupię Red Wing Iron Ranger ale na razie śmigam w Merrell Westward Chukka i bardzo sobię chwalę. Skóra yaka i konstrukcja pasowa (Goodyear Welted). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #327 Napisano 14 Października 2013 Panowie, buty MEINDL the best of the best lepszych nie znam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman 7 #328 Napisano 14 Października 2013 Prawdopodobnie chodziło o któregoś z japońskich makerów - Masaru Okuyama, Imai Hiroki czy Yohei Fukuda, którzy oczywiście robią buty w klasycznych fasonach taki jak powyższy, czyli oxford (typ cholewki, zamknięta przyszwa) half (niepełne zdobienie - nakładany nosek w przeciwieństwie do długiego - wingtip ) brogue (tradycyjne zdobienia). o właśnie! fasony dzieł Yohei Fukudy. Można by patrzeć cały czas. To po prostu magia.Dzięki bardzo! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Smoliński 15 #329 Napisano 14 Października 2013 Pozwolę sobie dorzucić daje zdanie, na trudne warunki, śnieg, błoto polecam produkty firm niemieckich: Hanwag, Meidl i Haix, nie będziecie rozczarowani.modele są bardzo różne, od typowo wyczynowych dla wojska policji, czy straży pożarnej. Przede wszystkim jednak doskonała jakość i trwałość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #330 Napisano 14 Października 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariusz chlastawa 589 #331 Napisano 14 Października 2013 Adidas gsg9 lub blackhawk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #332 Napisano 15 Października 2013 Przeglądnąłem sobie Allegro i wyszukałem takie buty Rieker: http://allegro.pl/klasyczne-rieker-36010-brown-trzewiki-meskie-r-43-i3602773871.html Co o nich sądzicie? Wyglądają spoko. Ktoś widział w Krakowie w jakimś sklepie buty tej marki? rainman, mam nadzieję, że nie wymieniasz często butów z powodu ich kiepskiej jakości? Tzn. rieker po 3 latach się nie rozpadną? za Riekery ręczę głową. Mają profilowaną i kilkuwarstwową podeszwę i świetną skórę i mocne szwy (!) i jak idziesz czujesz że to inna bajka :-) jedną parę Riekerów oddałem ponieważ po prostu wyszły z mody...dwie pary mam .własnie doszło do mnie że sportowe buty szybko zużywam.buty klasyczne mam różnie. Co trzy lata wchodzą tak ciekawe fasony że musiałbym miec osobne pomieszczenie żeby wszystkie buty trzymać. zastanów się nad tymi: http://allegro.pl/lekkie-trzewiki-meskie-rieker-26000-skora-r-43-i3547310421.html http://allegro.pl/botki-komfortowe-rieker-36010-02-skora-r-41-i3549924209.html albo coś od Badury , który niezłe buty tworzy. http://allegro.pl/badura-4273-trapery-meskie-r-42-butynaobcasach-i3614795900.html kto powiedział że muszą byc w kolorach jesieni zresztą coraz bardziej podobają mi się "mysie kolory" butów. Ja zachęcony Twoją wypowiedzią o tej marce poszukałem innych opinii i poczytałem o problemach z rozklejaniem i przemakaniem i o tym,że gwarancja to fikcja.Ciekawe jak to jest faktycznie ? 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starsky001 768 #333 Napisano 15 Października 2013 Pozwolę sobie dorzucić daje zdanie, na trudne warunki, śnieg, błoto polecam produkty firm niemieckich: Hanwag, Meidl i Haix, nie będziecie rozczarowani.modele są bardzo różne, od typowo wyczynowych dla wojska policji, czy straży pożarnej. Przede wszystkim jednak doskonała jakość i trwałość.MeindlNo i jakie wygodne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #334 Napisano 15 Października 2013 Bardzo eleganckich butów nie noszę. Nawet do formalnego stroju wingi. Ogólnie rzadko. Ale na co dzień jeśli miąłbym polecić coś trwałego, wygodnego, sprawdzonego i nie za bajońska kasę - to polecam Salamander, Gabor (Camel Active, Bugatti) - można przy odrobinie szczęścia kupić za 300-500 zł i tańsze Hush Puppies, Panama Jack. W związku z tym nie rozumiem na dziś cen obuwia Wojas, Kazar, czy Gino Rossi - które doganiają europejską czołówkę cenowo, ale jakościowo jeszcze musza się sporo nauczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #335 Napisano 15 Października 2013 Bardzo eleganckich butów nie noszę. Nawet do formalnego stroju wingi. Ogólnie rzadko. Ale na co dzień jeśli miąłbym polecić coś trwałego, wygodnego, sprawdzonego i nie za bajońska kasę - to polecam Salamander, Gabor (Camel Active, Bugatti) - można przy odrobinie szczęścia kupić za 300-500 zł i tańsze Hush Puppies, Panama Jack. W związku z tym nie rozumiem na dziś cen obuwia Wojas, Kazar, czy Gino Rossi - które doganiają europejską czołówkę cenowo, ale jakościowo jeszcze musza się sporo nauczyć.Nie rozumiem czepiania się firmy Gino Rossi. Mam 5 par butów tej marki. Część kupiona w normalnym sklepie, część w outlecie. Wszystkie są z dobrej jakościowo skóry, nic się nie przeciera, nie odkleja i nie pęka. Nigdy nie miałem najmniejszego problemu z jakością tej marki. GR kupuję od zawsze i będę nadal kupował.To nabytek z początku tego roku: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #336 Napisano 15 Października 2013 Nie chodzi mi o to, że jakość jet "zła". Bardziej o to, że cenowo polscy producenci zaczęli dobijać do dobrych marek europejskich, a jakość jeszcze nie. GR to nie to co np Salamander - a ceny niejednokrotnie tak. Tak jeśli chodzi o obuwie męskie jak i damskie. Składowa ceny poza marżami to surowiec, praca i marka. Pracę mamy tańszą, marka - lokalna - nawet jeśli surowiec zbliżony (odczucie organoleptyczne tego niestety nie potwierdza) i nawet jak odszczekam jakość (choć szycie tych na fotce dalekie od ideału) to ceny są wg mnie na tyle wygórowane, że wolę obuwie wspomnianych przeze mnie wyżej marek. I tylko tyle. Chyba nie czepiam się - tu dzielimy się subiektywnymi opiniami..... a ja mam taką jak napisałem bo nosiłem, lub noszę buty wszystkich marek jakie wymieniłem. A te GR fajny kolor mają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #337 Napisano 15 Października 2013 Adrian, to jest tylko przykładowa fotka, nie mój konkretny egzemplarz. Dodam, że buciwo kosztowało 239zł, więc to 1/3 takich najtańszych Salamandrów Nie jest to nie wiadomo co, ale skóra z zewnątrz i w środku, podeszwa przyszywana. W tej cenie nie znalazłem konkurencji na rynku gdy szukałem butów na co dzień do pracy.Co do lokalności marki to podeszwy w GR nie są "nasze". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #338 Napisano 15 Października 2013 Podeszwy wielu producentów zamawia w makaronii . Ten producent dodatkowo "kojarząco" się nazwał. Ja z buciorami tak mam, że te do codziennej tyry staram się mieć dobre na tyle na ile mogę sobie pozwolić. Te 239 to pewnie Factory, bo jak oglądałem w "normalnym" sklepie to 4 stówki jak nic. A Salamandry czy Camele niemal na przeciw sklepu GR w Factory można kupić od 3 stówek. Spróbuj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #339 Napisano 15 Października 2013 Te akurat z allegro.pl Ten sam model, ale w innych kolorach stał na półce w normalnym sklepie GR za 339zł albo 399zł, nie pamiętam.W Factory często kupuję GR, bo mam tam z "buta" Byłem też w tamtejszym Salamandrze, ale nic ciekawego nie mieli. Camel dla mnie kompletnie odpada. To co oferują we Wrocławiu mija się mocno z moim gustem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #340 Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Te akurat z allegro.pl Ten sam model, ale w innych kolorach stał na półce w normalnym sklepie GR za 339zł albo 399zł, nie pamiętam.W Factory często kupuję GR, bo mam tam z "buta" Byłem też w tamtejszym Salamandrze, ale nic ciekawego nie mieli. Camel dla mnie kompletnie odpada. To co oferują we Wrocławiu mija się mocno z moim gustem Kiedyś też byłem klientem GR, Kazara.Teraz tam nawet nie wchodzę. Butów GR, Kazar, do butów np. Barker, Markowski, Meermin itd. po prostu nie można porównać.Skóra, fason, wygoda, wygląd, wytrzymałość - zupełnie inna bajka. Edytowane 15 Października 2013 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #341 Napisano 15 Października 2013 Ja klientem Kazara nigdy nie byłem, bo ich produkty to dla mnie szajs. Żona miała trzy pary. Dno.Co do GR - nie porównuję do Barkera, ale to porównanie jest dla mnie bez sensu. Barker to buty, których ceny oscylują w okolicach 1000zł, a model który mi się podoba kosztuje ponad 1300zł. To już nie ta liga. Jeszcze mnie na takie nie stać, a już na pewno nie do pracy Poza tym za te pieniądze (okolice 1500zł) to już chyba można w Warszawie na miarę zrobić obuwie. Chyba, że się mylę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rainman 7 #342 Napisano 15 Października 2013 Ja zachęcony Twoją wypowiedzią o tej marce poszukałem innych opinii i poczytałem o problemach z rozklejaniem i przemakaniem i o tym,że gwarancja to fikcja.Ciekawe jak to jest faktycznie ?mogę opowiedziec tylko o sobie. nigdy nie reklamowałem. oczywiscie zdarzają się wypadki nawet butom za 600zł (poczytaj jakie ludzie mieli problemy z butami innych marek).buty to często loteria trochę tak jak z zegarkami,telefonami. niby ten sam model a tu cos odpadnie albo się rozklei. powtarzam że osobiście nie miałem z nimi kłopotu nie oznacza to że nikt nie miał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarkos30 1 #343 Napisano 15 Października 2013 Ja klientem Kazara nigdy nie byłem, bo ich produkty to dla mnie szajs. Żona miała trzy pary. Dno.Co do GR - nie porównuję do Barkera, ale to porównanie jest dla mnie bez sensu. Barker to buty, których ceny oscylują w okolicach 1000zł, a model który mi się podoba kosztuje ponad 1300zł. To już nie ta liga. Jeszcze mnie na takie nie stać, a już na pewno nie do pracy Poza tym za te pieniądze (okolice 1500zł) to już chyba można w Warszawie na miarę zrobić obuwie. Chyba, że się mylę. Niestety , mylisz się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #344 Napisano 15 Października 2013 Niestety , mylisz się No, i wszystko jasne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24414 #345 Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Jash się nie mylił zbytnio bo do niedawna można było u Wielądka zamówić buty w tej cenie, ale ostatnio zamknął zakład: http://m.warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,106541,14380051,Slynny_szewc_z_Marszalkowskiej_zamyka_warsztat__WIDEO_.html Nie tak dawno buty u TJ kosztowały ok. 1800zł, ale ostatnio poszły w górę (a zamówień i tak masa). Edytowane 15 Października 2013 przez eye_lip 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #346 Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Buty Markowskiego znajdziesz na przecenach w okolicach 100euro. Barkera można znaleźć na ebayu za 80 funtów itd. Chodzi o nowe buty bez defektów. Edytowane 15 Października 2013 przez Remy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #347 Napisano 15 Października 2013 Buty Markowskiego znajdziesz na przecenach w okolicach 100euro. Barkera można znaleźć na ebayu za 80 funtów itd. Chodzi o nowe buty bez defektów.Najdroższe buty na jakie sobie pozwoliłem kosztowały 599zł. Mają 6 lat i są w stanie bardzo dobrym. Nie mniej to był zakup w sklepie stacjonarnym, którego dziś już nie ma.Tak więc Markowski i Barker z przeceny do przełknięcia, ale nie przez neta z zagranicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cudny 0 #348 Napisano 15 Października 2013 Mikołaj, gdybym chciał słuchać opinii ludzi w internecie to bym żadnych butów nie kupił, bo na temat każdej pary butów jakieś negatywne opinie się znajdzie. Poza tym jeden buty katuje, drugi szanuje. Ja swoje riekery już zamówiłem i czekam na paczkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MUrsus 4 #349 Napisano 15 Października 2013 (edytowane) Mnie ostatnio nawiedzają takie ... Edytowane 15 Października 2013 przez MUrsus 0 Dowcip jest bronią, ale nie należy karać za nielegalne posiadanie dowcipu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 304 #350 Napisano 16 Października 2013 Mnie ostatnio nawiedzają takie ... Proponuję przeczytać:http://mrvintage.pl/2012/12/dlaczego-polskie-buty-sa-brzydkie.html Co z tymi butami nie tak:-zawinięte czubki,-skóra cienka jak papier,-skóra na obcasie. Po co? Po to żeby schodziła? Będzie szybko łapać wilgoć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach