Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mateusz Dąbrowski

Jemu uznanie (gigantyczne!) za wykonanie, Tobie za zamówioną formę.
Jak za zdobieniami nie przepadam (w przeciwieństwie do Ciebie, z tego co widziałem na blogu), tak te trzewiki zawładnęły mym sercem i teraz zamiast odkładać na zegarek, odkładam na buty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy zakup.

Edytowane przez Urwerk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ten klimat, szukam biegówek w klasycznym stylu, czyli wspomniane:

1500

New-Balance-M1500NBP-Made-In-England-500

670

new-balance-670-2013-01.jpg

576

acde25fad140047a56484051ec1ddb14.jpg

Jacek, też ostatnio szukałem fajnych klasyków, min. w tym temacie znalazłem info odnośnie NB i ich wersji made in UK czy USA ale także wg mnie cena zabija.

Znalazłem tańszą alternatywę i po wypłacie zamierzam kupić Asiscy   - świetne buty, są różne wersje kolorystyczne i ludzka cena  :)

http://allegro.pl/buty-asics-colorado-eighty-five-roz-42-5-4801-i4593157864.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Byłem dziś mierzyć w Foot Lockerze również Asicsy i napiszę krótko - wykonanie dno, a cena niewiele niższa. Mierzyłem żelki trójki, te

a3266fd92b536f85a0c159fe887723ac44ab8051

oraz GT II

e05570f5a071a83606038581e8ecd11f3a98c983

Rozczarowały bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy zakup ecco w Złotej Teresie.

attachicon.gifec632054_black_02001.jpg

Mam kilka wersji ecco contoured i jestem bardzo zadowolony.

W ogóle ecco wymiata w stosunku jakość-cena, od jakiegoś czasu kupuje tylko tam buty.

Choć trzeba przyznać wzornictwo niektórych modeli z oferty jest szokujące (mam tu na myśli: szokująco brzydkie).

Widzę, że pojawiają się wśród zakupów Geox-y. Mam pytanie - czy te wywietrzniki w podeszwie na prawdę działają, czy to bardziej efekt placebo?

Mam jeden model i nie umiem tego określić, bo bardzo rzadko noszę.

Edytowane przez robertn

instagram.com/average_watch_enjoyer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś mierzyć w Foot Lockerze również Asicsy i napiszę krótko - wykonanie dno, a cena niewiele niższa. 

Rozczarowały bardzo.

Aż taka różnica? Ja na Asics nigdy nie narzekałem. Wygoda na dobrym poziomie. Ale New Balance korcą, ale brak dostępności większych rozmiarów do przymiarki mnie hamuje. No i cena modeli "made in...", ale to, jak byłbym pewny zakupu, da się obejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Asiscy są bardzo wygodne, nie podlega to wątpliwości natomiast użyte materiały sa słabe, szycie jest nierówne. Na prawdę nie ma co porównywać, bo to są dwa odległe bieguny. Ceny są koszmarne, ale w stacjonarnych sklepach są promocje. Dla przykładu model NB1500 z 599zł przeceniono na 384zł - tylko, że jest jeden ostatni, akurat mój rozmiar. Co dziwne na stronie nie ma promocji. To samo dotyczy modelu 670 - z 499zł na 349zł.

Jakość tych butów z UK i USA jest taka, że na prawdę jak się weźmie do łapy to już się nie chce nic innego. Wszystko co do tej pory miałem się chowa. Oczywiście wzory NB są trochę odjechane i trzeba lubić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd NB jest ok. Ale przymiarka w moim wypadku to pewnie tylko za granicą (taka stopa :P). Ale jak będę gdzieś widział modele "made in..." to chętnie się im przypatrzę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

W PL jest 9 stacjonarnych salonów NB, plus sklepy, które je sprzedają typu Runcolors, Ataf i inne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy znacie jakiś odpowiedni sposób wiązania sznurowadeł ("wkładania w dziurki ;)) do butów, w których przy tradycyjnym wiązaniu nie da się poluzować sznurowadeł przy ściąganiu ?

Edytowane przez Mizu80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W PL jest 9 stacjonarnych salonów NB, plus sklepy, które je sprzedają typu Runcolors, Ataf i inne.

A w ilu sklepach znajdę 47,5/US13, albo i większe? ;) W Trójmieście jakoś jeszcze się z salonem, gdzie były "made in.." nie spotkałem. :( 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Obstawiam, że taki rozmiar na zamówienie. Rozmiarówka NB jest do US15, ale nikt raczej tego do sklepu nie weźmie, bo prawdopodobieństwo zakupu małe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki problem kupić on-line w sklepie NB i odesłać jak coś nie pasuje?

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

A jaki problem kupić on-line w sklepie NB i odesłać jak coś nie pasuje?

Piotrek, nie mają takich rozmiarów, jak kolega potrzebuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Dziś takie kliknąłem, zobaczymy czy Timberlandy są tak dobre jak się o nich mówi.

timberland-euro-sprint-2.0-blk-nr-44540_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam boaty Timberlanda. Mega wytrzymałe.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Też mnie ostatnio Timberlandy zaczęły kusić, ale jak dziś byłem w sklepie to się dowiedziałem że albo będą wytrzymałe (czytaj: przeżyją zimę) albo eleganckie (no, tak do koszuli). Szukam modelu, który połączy obie te sfery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, czy któryś z Was ma doświadczenie z rozmiarówką Red Wing lub Alden i może podzielić się spostrzeżeniami? Przymierzam się do zakupu Red Wing 9014 i Alden 403, jednak nie mam szans na przymiarkę.

Jeśli możecie polecić jakiś sprawdzony sklep to również będę wdzięczny ;)

kupię doxę sub...zawsze i każdą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam Timberlandy zimowe i cały materiał w środku się poprzecierał.

Ale takie jakieś delikatne były, skóra licowa i ten materiał w środku mięciutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Panowie czy znacie firmę która robi podobne buty do tych Timberlandów? Jeśli tak to proszę o linki (cena do 600 PLN).

large_timberland_earthkeepers_chukka.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie takie zakupiłem - polecam bo to mega wygodne wycieczkowe buty. U mnie posłużą jako codzienne na jesienne słody :)

8720cacff62a6bf01b40238fba6276bb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki, czy któryś z Was ma doświadczenie z rozmiarówką Red Wing lub Alden i może podzielić się spostrzeżeniami? Przymierzam się do zakupu Red Wing 9014 i Alden 403, jednak nie mam szans na przymiarkę.

Jeśli możecie polecić jakiś sprawdzony sklep to również będę wdzięczny ;)

Red Wing Beckman jest robiony na kopycie #8,które jest o pół numeru większe od kopyta #522 (RWing Engineer) ... ,podobnie Alden Indy 403 jest na kopycie Trubalance,które jest najobszerniejszym kopytem Aldena,,Jeżeli nosisz półbuty w rozmiarze 10D to musisz zamówić 9,5D,,Sklep firmowy Aldena jest tylko jeden w mieście na 344 Madison Ave miedzy 43 i 44 St (zachodnia strona dworca Grand Central),,a firmowy Red Wing jest tylko na Queens Sunnyside,,skrzyżowanie Queens Blvd,i 47st,( niedaleko od głównej fabryki Bulova),

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:o  Fiu , fiu ...  :rolleyes:

Schaumburg Aquamatic II chrono , Citizen EcoZilla , Glycine Lcc 3k Le , Citizen Skyhawk , Temption CGK 204   ( sprzedam ew. zamiana ) , Oris ProDiver date ( zam. na chrono ) . Pam sub 243 , Fortis square chrono , Citizen Aqualand Depthmeter , OMEGA plo - prof 

i inne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi