Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość xylog

ODZNAKA KLUBOWA - ANKIETA

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość xylog

Trochę to trwało, ale możemy z kolega Marcinkowski, dzięki pomocy kolegi vcore, przedstawić do wyboru 4 propozycje Odznaki klubowej.

Oto one:

Nr 1 znaczek01.jpg

Nr 2 znaczek02.jpg

Nr 3 znaczek03.jpg

Nr 4 znaczek04.jpg

Prosimy o głosowanie do niedzieli 04.12 do godziny 21.30

A teraz trochę o możliwościach wykonania, cenach i ilościach.

Odznaka jest 2-częściowa, trzymająca się ubrania dzięki magnesowi neodymowemu. Dzięki temu nie niszczy ubrania.

UWAGA - niewskazana dla osób z rozrusznikiem serca !!!

Kiedyś już był taki pomysł, TUTAJ jest trochę dyskusji nad nim.

Projekt będzie realizowany przez kolegę Marcinkowski, po kosztach, czyli bez marży.

Odznakę można wykonać ze srebra lub stopu ZnAl.

Wstępna wycena odznaki:

- ze srebra ok. 38 zł przy 100 zamówionych sztukach

- ze stopu ZnAl ok. 11 zł przy zamówionych 300 sztukach.

W skład podanej ceny wchodzi pudełko "jak od pierścionka zaręczynowego", kto to ma za sobą to wie o co chodzi :lol:

Czyli głosujemy do niedzieli, prosimy również o uwagi do projektów, jak również liczymy na wstępne deklaracje co do zainteresowania wariantem srebro / ZnAl.

Dla zdecydowanych istnieje możliwość, przy wykorzystaniu tej samej matrycy, wykonania odznak ze złota. Szczegóły takiego zamówienia proszę uzgadniać z Marcinem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zbierze się większa liczba chętnych to ceny ZNACZNIE spadną. Największy koszt to koszt matrycy. Jeżeli będzie już gotowa matryca odznaki klubowej wtedy można wielokrotnie dorabiać znaczków już bez kosztów jej wykonania. Poza tym tak jak napisano wyżej :(

Osobiście głosuję na 1 :lol:

P.S. Pokombinujemy jeszcze nad zmniejszeniem kosztów o 3 -6 zł :)

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wybieram numer 2 - proste bez napisów , bo ktoś zza granicy i tak nie skuma o co chodzi.

Ja się piszę wstępnie na wersję ze srebra ... myślałem że będzie droższa :lol::(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie wersja nr 1.

Proponuję jednak pokombinować z innym rozmieszczeniem nazwy Klubu lub zastosowanie samego skrótu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zagłosowałem na projekt nr 2.

Jestem zainteresowany wersją ze srebra.

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka moim zdaniem najlepsza.

Rozwinięcie pełnej nazwy Klubu jest istotne. Zainteresowanym obcokrajowcom można przetłumaczyć co jest napisane na obwodce :)

,,Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec? (George Carlin)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedynka moim zdaniem najlepsza.

Rozwinięcie pełnej nazwy Klubu jest istotne. Zainteresowanym obcokrajowcom można przetłumaczyć co jest napisane na obwodce :)

Eee ... nie chce mi się :) Pomyślą że Masoneria jakaś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Chętnie wersja nr 1.Proponuję jednak pokombinować z innym rozmieszczeniem nazwy Klubu lub zastosowanie samego skrótu.

Chętnie, ale może podpowiedz jak byś to widział. Możemy spróbować inne wersje rozmieszczenia. Jeśli nie na forum, to może na PW pomysły :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej przemawia do mnie odznaka nr 1.

Nie kłóć się z idiotami - sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie nr. 1.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 ...i sreberko proszę :)

Ps. jakby mi temat zginał to na PW w sprawie finalizacji.

Tempus fugit - ... zegarek manet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie, ale może podpowiedz jak byś to widział. Możemy spróbować inne wersje rozmieszczenia. Jeśli nie na forum, to może na PW pomysły :)

problem polega na tym, że nie mam zdolności graficznych :)

A może zacząć nazwę tak: (przed górnym uchem na dewizkę) - Klub Miłośników, (po uchu) - reszta; bądź samo KMZiZ na dole?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosuję na pierwszy wzór.

pozdrawiam, Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglądają jak magnesy na lodówkę. :) sorry

Nie można zorbić czegoś w odwrotnych kolorach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

problem polega na tym, że nie mam zdolności graficznych :) A może zacząć nazwę tak: (przed górnym uchem na dewizkę) - Klub Miłośników, (po uchu) - reszta; bądź samo KMZiZ na dole?

Tu o pomysły chodzi a nie o zdolności.

Myśleliśmy i o takim rozmieszczaniu: Klub Miłośników O Zegarów i Zegarków. Ale żeby zmieścić Zegarów i Zegarków między kółkiem i wystającą wskazówka musielibyśmy znacznie zmniejszyć czcionkę. I to chyba byłoby niefajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu o pomysły chodzi a nie o zdolności.

Myśleliśmy i o takim rozmieszczaniu: Klub Miłośników O Zegarów i Zegarków. Ale żeby zmieścić Zegarów i Zegarków między kółkiem i wystającą wskazówka musielibyśmy znacznie zmniejszyć czcionkę. I to chyba byłoby niefajne.

Też racja. To może tak: Klub Miłośników O Zegarów i na dole Zegarków; albo samo KMZiZ na dole.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.

jedynka też może być, również z innym rozmieszczeniem pełnej nazwy jak i samego skrótu

oczywiście wersja srebrna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglądają jak magnesy na lodówkę. :) sorry

Nie można zorbić czegoś w odwrotnych kolorach?

Odpowiadając na Wasze pytania:

1. Średnica ok 18,5 mm

grubość bez magnesu ok 1,5 mm

z magnesem 8,2 mm

2. Z doświadczenia WIEM że w odwrotnej tonacji czcionki nie będzie widać. Takie rozwiązanie jest najlepsze.

3. Pamiętajcie że projekty to tylko wizualizacja komputerowa, nie można sensownie ukazać finalnego projektu za pomocą komputera.

Na zdjęciu poniżej lewy i prawy znaczek wykonano ze srebra, środkowy natomiast ze ZnAl. Prawda że jest różnica? Nasz logotyp finalnie

będzie wyglądał podobnie jak ten z lewej.

img_2800.JPG

Tylna część wygląda tak:

img_0603.JPG

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.