Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni Klubowicze

Na przestrzeni ostatnich kilku dni zostaliście dotknięci kilkoma poważnymi awariami , skutkujacymi niemożliwością dostępu do forum bądź też znacznym utrudnieniem korzystania z niego ( drastyczne spowolnienie działania ) .

Przeważająca część problemów leży niestety po stronie home.pl i nie mamy na nie wpływu i co jest bardzo dla nas bolesne , nie bylismy w stanie umieścić komunikatu o pracach home.pl w związku z czym byliscie narażeni na czytanie irytujących informacji w rodzaju "sql database error".

Spowolnienie działania jest efektem wybrania przez nas na samym początku opcji serwerów współdzielonych a nie dedykowanych , okazuję się ,że ruch jest tak duży , że rozwiązanie nie zdaje egzaminu.

Chciałbym Was wszystkich w imieniu KMZiZ bardzo przeprosić za zaistniałe problemy , zapewniam że naszym priorytetem na najbliższy czas jest znalezienie rozwiązania eliminującego błedy , chocby miało być to rozwiązanie bardziej kosztowne ( serwer dedykowany) .

Jak tylko wybierzemy wersję , opublikujemy informację i poprosimy o Wasze opinie przed dokonaniem zmian.

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki czas sobie dajecie? U mnie otwieranie stron masakrycznie wolno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki czas sobie dajecie? U mnie otwieranie stron masakrycznie wolno

A wy, ogrood nie chcecie przypadkiem zostać sponsorem i opłacić jakiś lepszy serwer ? Śmiało, towarzysze czekają :rolleyes: !!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...że ruch jest tak duży ...

To może pisać tylko na temat i nie pisać głupot? Takie małe postanowienie noworoczne :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wy, ogrood nie chcecie przypadkiem zostać sponsorem i opłacić jakiś lepszy serwer ? Śmiało, towarzysze czekają :rolleyes: !!

Każdy użytkownik tego forum jest sponsorem, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy użytkownik tego forum jest sponsorem, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega ? :rolleyes:

Tylko, że realne swoje własne pieniądze płaca tyko niektórzy, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega? ;)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że realne swoje własne pieniądze płaca tyko niektórzy, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega? :rolleyes:

Stowarzyszenie chyba stać na porządny serwer. Jak nie to po co te reklamy na stronie głównej?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stowarzyszenie chyba stać na porządny serwer. Jak nie to po co te reklamy na stronie głównej?

Jak się zapiszesz do Stowarzyszenia, to będziesz wiedział czy stać czy nie stać, rozliczenia roczne są jawne dla członków.

Niech się Tobie nie wydaje, że zmiana serwera to tyle co pstryknąć palcami... a stary był wystarczająco dobry do niedawna.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście biorę pod uwagę zapisanie się do Stowarzyszenia (od początku jego powstania) ale w tym temacie chyba nie o tym mowa. Uważam że obecny dostawca odpowiedzialny za usługi utrzymania serwera słabo się sprawdza i nie ma co oszczędzać.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stare zegarki lubię. Starych serwerów - nie. Obecnie korzystanie z forum to ćwiczenia z cierpliwosci. Nie mam nic przeciwko zwiększeniu składki, jesli jest taka potrzeba, ale forum musi sensownie działac.

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że obecny dostawca odpowiedzialny za usługi utrzymania serwera słabo się sprawdza i nie ma co oszczędzać.

Ale kiedy wystąpiły problemy? Ja jakoś nie zauważyłem ich przed świętami, czyli całkiem niedawno.Trudno nam jak widać nadążyć za rozrostem forum, bo zmienialiśmy przecież serwer wraz z powstaniem Stowarzyszenia, ale widocznie obecny znowu już nie wystarcza. Trochę cierpliwości, a na pewno zmiany na lepsze nastąpią.

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale kiedy wystąpiły problemy? Ja jakoś nie zauważyłem ich przed świętami, czyli całkiem niedawno.

Na przykład 26 listopada, awaria trwająca ponad dobę, kolejna krótsza w nocy tydzień później.

WorldWideWatches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że realne swoje własne pieniądze płaca tyko niektórzy, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega? :rolleyes:

Też płacę realne pieniądze. Reklamy które są tu zamieszczone są z moich pieniędzy, czy to takie niezrozumiale? Ołówkiem mam naszkicować jak dziecku w podstawówce? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że realne swoje własne pieniądze płaca tyko niektórzy, chyba nie muszę Ci tłumaczyć na czym to polega? :P

A powiedz mi skąd reklamodawcy mają pieniądze? Drukują czy min. z mojej pracy? Tłumaczyc dalej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przykład 26 listopada, awaria trwająca ponad dobę, kolejna krótsza w nocy tydzień później.

Eh, chomior. Przecież widać od razu, kto tu tnie połączenia z serwerem....Załozymy bana na tego najfa i od razu się poprawi :P

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Forum muli od ponad miesiąca. Nie jestem w stanie policzyć ile było godzin w ogóle bez forum ale na pewno przydarzyły się ze 3-4 duże awarie. Na świętach przyszła fala kulminacyjna.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co już deliberować , początkiem stycznia ustalamy strategię i przenosimy się na serwer dedykowany ( aczkolwiek będzie to z dziesięc razy droższe :P

Ucinając dyskusję , nie chcemy nic od użytkowników czy członków stowarzyszenia , więc nie ma potrzeby zwiększania składek czy dodatkowych opłat.

co do statystyk jeszcze w połowie roku było 188 000 wywołań dziennie , dziś jest 240 000 , a baza waży około 1, 2G

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CBDO - jak widać po poszóstnym wpisie Darka...

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też płacę realne pieniądze. Reklamy które są tu zamieszczone są z moich pieniędzy, czy to takie niezrozumiale? Ołówkiem mam naszkicować jak dziecku w podstawówce? :P

Tak tylko, że Ty płacisz za produkt, który możesz używać, sprzedać, wyrzucić itd., a członkowie stowarzyszenia płacą pieniądze typowo przeznaczone na te i inne skupione na działalności forum cele, "czy to takie niezrozumiale? Ołówkiem mam naszkicować jak dziecku w podstawówce? :D"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też płacę realne pieniądze.

To może zdradzisz ile zapłaciłeś? Realne pieniądze to są konkretne kwoty.

Reklamy które są tu zamieszczone są z moich pieniędzy, czy to takie niezrozumiale? Ołówkiem mam naszkicować jak dziecku w podstawówce? wink.gif

A powiedz mi skąd reklamodawcy mają pieniądze? Drukują czy min. z mojej pracy? Tłumaczyc dalej?

Nooo... to się wykosztowałeeeś...

Nawet moja 5-cio letnia wnuczka wie co oznacza słowo realny, tłumaczyć dalej?

Piotr Ratyński

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do statystyk jeszcze w połowie roku było 188 000 wywołań dziennie , dziś jest 240 000 , a baza waży około 1, 2G

Musicie się liczyć, że zawsze na tego typu forum będzie gwałtowny wzrost transferu w okresach "mikołajowym" i "komunijnym", kiedy to zegarkowa "biżuteria męska" jest rozważana jako prezent, a więc ludzie poszukują informacji o potencjalnym prezencie.

Z drugiej strony, powinniście się cieszyć, bo oznacza to że powoli bo powoli, ale podnosi się w Polsce ta sławetna "świadomość zegarkowa", za którą tak bardzo tęsknicie :P

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pociechę. Amerykańskie NAWCC też od pewnego czasu muliło i "sypało się" Aktualnie jest zamknięte - w "przenosinach"....

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może zdradzisz ile zapłaciłeś? Realne pieniądze to są konkretne kwoty.

A co za różnica czy realne czy nie realne? Forum zarabia dzięki użytkownikom.

I niech ktoś mi powie że dochód z forum jest za mały żeby opłacić porządny serwer. Starczy spokojnie i jeszcze zostanie. A jeżeli jest inaczej to znaczy że jest źle zarządzane.

A wy, ogrood nie chcecie przypadkiem zostać sponsorem i opłacić jakiś lepszy serwer ? Śmiało, towarzysze czekają :P !!

A czy wy przypadkiem myślicie że ktoś tu łache robi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem dlaczego forum zostało ponownie uruchomione w takiej postaci. Nie działa wyszukiwarka nowych postów, dublowanie wpisów, brak zliczania postów. Wstyd Panowie. Już lepiej jakby było wyłączone do 03.01 i wróciło w pełnej sprawności.

A tak poza tym to home.pl uszkodziło bazę danych, która ewidentnie się wysypała?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepiej czy nie lepiej , ale niektórzy są uzależnieni od forum :P

Jest informacja ,że forum będzie przeniesione na nowy serwer i 3go powinno ruszyć już na innym technicznym rozwiazaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.