Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Kolego john.doe. Czy Ty musisz mnie prowokować? ja zbankrutuję :-)

Jest i on! Wkrótce więcej fotek, jak odwaga pozwoli, to może filmik. Boje się go rozpakować, tyle na niego czekałem.

post-70090-0-26864100-1515606591_thumb.jpg

Edytowane przez albiNOS 01

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że się polubią...

post-70090-0-75544200-1515619088_thumb.jpg

post-70090-0-67599900-1515619134_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zegarek. Niech się nosi.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Zegarek super. Miałem i bardzo sobie chwalę, bo uważam, że to spójny i bardzo dobrze zrealizowany projekt. A już kolorystyka Bahama Yellow wymiata! Niestety, zegarek okazał się dla mnie za duży, bo to jednak kawał żelaza :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, za miłe słowa. W moim przypadku Circle to absolutne minimum, zegarek o milimetr mniejszy byłby już za mały. Mam starego poljota telewizorka, ale nie do noszenia, za mały. Za to Akropolis jest w sam raz, nie za duży, nie za mały. Zapinam go jak każdy zegarek na ostatnią ,,największą" dziurkę. Fajnie też nawet, że to manual. Nie trzeba się martwić o jego zatrzymanie, rotowanie dokręcanie. Po prostu się nakręca ,,przy rezerwie". Ale puki co lampka rezerwy jeszcze nie zabłysła ;-)

Ps, ze znajomych, każdy kto się choć odrobinę interesuje zegarkami jest w lekkim szoku, tak dobre robi wrażenie na żywo. A tylna grawerka... do tej pory nie mogę uwierzyć, że się dało. Ten miniaturowy fiacior wygląda jakby miał się zaraz stamtąd wyrwać.

No cóż, zrobię rok przerwy i może za 4 lata uzbieram na Syrenę.

Edytowane przez albiNOS 01

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przedpłata na garfisha ruszyła, 3 kolorki do wyboru, a ciemnoszary z dwoma kolorami wskazówek - jestem ciekaw, który wam się najbardziej podoba. Ja głosuje na pomarańczowy, jak nurek to musi byc widoczny, chociaż pewnie szary z błękitnymi pasowałby do większej ilości okazji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przedpłata na garfisha ruszyła, 3 kolorki do wyboru, a ciemnoszary z dwoma kolorami wskazówek - jestem ciekaw, który wam się najbardziej podoba. Ja głosuje na pomarańczowy, jak nurek to musi byc widoczny, chociaż pewnie szary z błękitnymi pasowałby do większej ilości okazji.

A z tymi kolorami nurków, to nie koniecznie musi być pomarańczowy. Choć ładny, to ponoć do dużych głębokości światło o długości żółtego i tak nie dociera, więc żółty i tak widzimy tam jako czarne albo zbliżone do czarnego. Więc w nurasie najlepiej sprawdza się jednak czarna tarcza z białymi indeksami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowe pytanie? Ile osób z tego forum kupi garfisha i zejdzie z nim na taką głebokość że światło nie będzie docierać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowe pytanie? Ile osób z tego forum kupi garfisha i zejdzie z nim na taką głebokość że światło nie będzie docierać?

Albo kto kupi do zwykłego noszenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę duży :-). Można w tenis stołowy bez rakietki grać.

To może inne pytanie - kiedy Junak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie też dotyczy to zabrudzonych wód wódek, wod ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę namówić Darka Wilamowskiego żeby zabrał jakąś partię Garfishów na głębokość bez światła :-)

Znam co najmniej 2 osoby, które nosiły/noszą prototyp Garfisha na codzień ;-)

7W4CnjR.jpg?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Moje zdanie jest takie, że zegarek cud, miód i orzeszki  :wub: Szkoda tylko, że trzeba mieć do niego łapę jak drwal bieszczadzki  :( U mnie, przy wątłych 17 cm nadgarstka wyglądałby jak ...prodiż. Może kiedyś jakaś odchudzona wersja powstanie? Tak max. 42 mm średnicy i L2L do 48 mm  :D Z perspektywy czasu bardzo żałuję, że moja Garda poszła do ludzi. Próbuję sobie przypomnieć, co mnie do tego podkusiło? Nie znajduję racjonalnego uzasadnienia  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko zależy co kto lubi. Ja lubię duże mimo ze mam małą łapę. Przykładem jest mój Deep Blue Juggernaut II. Duży i ciężki. Biceps można ćwiczyć.  ;)

post-44358-0-80437800-1516006209_thumb.jpg

post-44358-0-84781300-1516006215_thumb.jpg

Janusz

Longines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio,  Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Wszystko zależy co kto lubi. Ja lubię duże mimo ze mam małą łapę. Przykładem jest mój Deep Blue Juggernaut II. Duży i ciężki. Biceps można ćwiczyć.  ;)

Ok., faktycznie, co kto lubi. A Garfisha nosiłbyś na co dzień, bo jednak wygląda na zdecydowanie większy niż Deep Blue  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu Bellona na 17cm oraz porównanie z Warszawą.9201a41bb21826a0114b3ab670e230c5.jpg8d819026cbf8e1a90161b15293d16e0f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj większy. Jugg ma średnicę 46mm (Garfisch 52mm), z uszami i koronkami 55 mm (Garfisch 58mm) i grubość tylko 18mm (Garfisch 21,4 mm). Czy bym go nosił na co dzień? Wyglądało by to trochę komicznie, ale bym spróbował.  B)

Janusz

Longines cal. 18.86ZABC x 1932r, Atlantic Worldmaster 53754.41.93R, Xicorr FSO M20 nr 38, G.Gerlach Żubr nr 008, G.Gerlach Kosmonauta, Deep Blue Juggernaut II, Tribuna Omaggio,  Seagull 1963, Seiko 5 Sports SKZ229K1, Seiko 5 Sports 7S36-02B0, Seiko SNAA45P1, Jacques Lemans Monte Carlo F-5016C. Pattini x kilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tu Bellona na 17cm oraz porównanie z Warszawą.

O Panie, M20 miałem, nosiłem i nie było z nim problemu. Ale Bellona to dla mnie zupełnie inna liga. IMO zostawić DNA tego projektu, który bardzo mi się podoba, ale jednak zrobić w bardziej kompaktowym rozmiarze  ;) Kolego @sanik, to na Twoim nadgarstku ta Bellona?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Panie, M20 miałem, nosiłem i nie było z nim problemu. Ale Bellona to dla mnie zupełnie inna liga. IMO zostawić DNA tego projektu, który bardzo mi się podoba, ale jednak zrobić w bardziej kompaktowym rozmiarze ;) Kolego @sanik, to na Twoim nadgarstku ta Bellona?

Si, w wersji prototypowej. Już wtedy miał moc :) Siłownia nie potrzebna.

Jakbym miał łapę powyżej 20cm to byłaby moja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Si, w wersji prototypowej. Już wtedy miał moc :) Siłownia nie potrzebna.

Jakbym miał łapę powyżej 20cm to byłaby moja.

Co tu kryć, u mnie łapka podobna do Twojej, więc Bellony nie założę. A wzorem klasycznych B-Uhrów nakładanych na udo nie mam zamiaru iść  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tu kryć, u mnie łapka podobna do Twojej, więc Bellony nie założę. A wzorem klasycznych B-Uhrów nakładanych na udo nie mam zamiaru iść ;)

No to pozostało nam tylko podziwiać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

No to pozostało nam tylko podziwiać :)

Ewentualnie sporządzić, podpisać oraz popierać petycję o Bellonę w wersji "light"  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo na sweter lub bluzę zakładać w czasie zimy. A w lato łapę do ula i już się rozmiar powiększy.  :lol:

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Albo na sweter lub bluzę zakładać w czasie zimy. 

W sensie przepasać się, jak szarfą?  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie. Jak ktoś taki chudy.  ;)  Skoro nurkowie noszą zegarki na skafandrach to czemu na sweter nie założyć. Nowa moda może się wylansuje.  :P

Oris_Aquis_Depth_Gauge_zegarek_nurek.jpg

Edytowane przez Jaas

Janusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi