Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Według mnie w tej wersji tarcza i wskazówki kojarzą się z tanim plastikowym kwarcem...

W koncepcji wyglądało to dużo lepiej.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zewnętrzny ring ma być schodkowany i junakowe paski będą ładnie widoczne. Trochę tu to widać:

bpf9ld3.jpg?1

Prawie na 100% nie da się normalnego paska użyć. Mieliśmy właśnie burzę mózgów w temacie :-)

Edytowane przez atomtomski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to zwracam honor :) czy myśleliście o wersji na bransolecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy do tego jaja da sie rozsadny adapter do bransy zrobic.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj powiem tak - jak ja nie lubię bulhheadów (ale żubra mam). I tak ich nie lubię, że junaka chętnie widziałbym w pudełku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie bullhead tylko eggshell;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie bullhead tylko eggshell;-)

Może dlatego tak mi się podoba (i to pomimo braku chrono) ;) BTW - widziałem, że wspominałeś, że ta koperta ma własną nazwę :D

Edytowane przez jslanina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jeśli nie ma możliwości użycia normalnego paska, lepsza byłaby bransoleta. Zywotnośc paska niestety zawsze jest ograniczona. I byłby to słaby punkt projektu. Dużo słabszy niż niestandardowe szkło (bo na szkło można po prostu uważać, a pasek nawet przy noszeniu od czasu do czasu i tak mocno się zużywa...)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa juz jakies zapisy na junaka ? wezme pare sztuk :)

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokombunujcie jeszcze z bransoletą, do klimatu zegarka motocyklowego bardzo by pasowała

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Branoleta może być fajna bardziej praktyczna choć moim zdaniem skóra to bardziej motocyklowy klimat ale ...prezentowane zdjęcia rodzą moją obawę że " inny" kształt koperty + biżuteryjne mocowanie paska+ relatywnie i nieproporcjonalnie do grubości zegarka cienki pasek dadzą w sumie edit.wypadło mi słowo :dziwny, trochę "damski" zegarek.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak się sprawuje czarna mańka. Chodzi mi o powłokę DLC. Podoba mi się ta wersja tylko obawy mam ze po pół roku będzie strasznie porysany, a ma to być to zegarek na codzień. Swoją drogą juz wybrałem Hamiltona, ale odkryłem coś polskiego które mi się podoba. Ktoś miał pasje, a pasja rodzi profesjonalizm. Bądź co bądź gradki dla ludzi którzy za tym pomysłem stoją. To jak ma ktoś ta wersje dłuższy czas? Pewnie polarowac tego się nie da cape cod.

Po kwartale noszenia niemalże dzień w dzień stwierdzam, że DLC nieścieralne. Jedyne co zmieniłem to pasek na nieoryginalny - po prostu szkoda mi fabrycznych na co dzień. Dodam, że zdarzyło się kilka razy lekko puknąć w jakąś suszarkę do prania czy inną poręcz na jakiejś klatce schodowej - nie pozostawiło to śladu na kopercie ani na szkle. no i przez kwartał noszenia raz musiałem korygować dokładność chodu o jakąś minutę - po prawie dwóch miesiącach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dzis o drugiej w nocy zatrzymal mi sie circle. Robi tak raz na kilka tygodni. Zostawilem go w domu, bo dzis pojechalismy do wroclawskiego aqaparku. Niechcialbym zrobic komus prezentu gubiac go na jakiejs zjezdzalni. Malo mozliwe, ale wolalem nie ryzykowac.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propos wodoszczelności. Wybieram się na urop i planuję zabrać ze sobą xicorra warszawę.

I pytanie, czy jego 10atm przy braku zakręcanej koronki, wytrzyma "przypadkowy" kontakt z wodą w basenie/morzu?

Sam nigdy tego nie sprawdzałem na nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę Warszaw udało się klientom zamoczyć. Ale generalnie powinna znieść wakacyjne przygody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o wodoszczelność, ja z Circle nie miałem problemów. Na basenie wszystko było ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, mam szybkie pytanie, szczególnie że widzę, że w temacie udziela się też właściciel Xicorr (nawiasem mówiąc, gratulacje) -

czy da się gdzieś jeszcze znaleźć M20 w wersji 01? Widziałem 02, ale ten kontrast na tarczy jest urzekający.

Edytowane przez MDN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co masz na myśli pisząc znaleźć M20.01? chcesz pooglądać, czy kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie kupić. Także internet też może być. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wakacyjny, eksperymentalny zestaw. Pozdrawiam.

post-69167-0-26283900-1434972781_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

F125p Akropolis - przedostatnia prosta. Dziś otrzymaliśmy tarcze i kolorowe pierścienie. Czekamy jeszcze tylko na wskazówki.

8q50uq6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, mam szybkie pytanie, szczególnie że widzę, że w temacie udziela się też właściciel Xicorr (nawiasem mówiąc, gratulacje) -

czy da się gdzieś jeszcze znaleźć M20 w wersji 01? Widziałem 02, ale ten kontrast na tarczy jest urzekający.

Aktualnie jesteśmy praktycznie wyczyszczeni ze wszystkich modeli. Czekamy na opóźnioną dostawę mechanizmów.

Dodatkowy problem z  M20 to dostawca koronek, który postanowił zakończyć działalność w trakcie realizacji zamówienia. Staramy się jakoś ratować sytuację, damy znać jak coś się dowiemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanko do Pana Adama. Czy to możliwe, że w moim circle powoli zaczyna padać automat? słyszę głośną pracę wachnika, i zauważyłem, że co kilka dni zegarek zatrzymuje się. Dziś w pracy usiadłem na chwilę, popisałem trochę i patrzę a zegarek stoi od jakichś 30 minut. Ostatnio nakręcałem go w sobotę wieczorem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi