Goral35 57 #626 Napisano 12 Stycznia 2014 hey postanowiłem postawić na nogi poljota 17 kamieniowego, koperta i szkiełko po wstępnej polerce, werk po czyszczeniu i smarowaniu, płyty postanowiłem zrobić na wysoki połysk, koła naciągowe i śrubki mają być niebieskie, i tu rodzi się pytanie:skąd wykombinować przeszklony dekielek tak aby było widać werk ?? macie może jakieś pomysły ?? a może ktoś samemu coś takiego robił ?? 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mhu 5 #627 Napisano 12 Stycznia 2014 (edytowane) Też kombinuję jak zrobić przeszkolony dekielek...Coś takiego jak w temacie 'pimp my watch'. Będę próbował (jak kupię mini szlifierkę ) w ten sposób: zaznaczę na dekielku otwór, który ma być przeszklony, potem wiertłem powiedzmy 1-1,5mm nawiercę obok siebie możliwie dużo otworów, następnie jakoś to ponacinam . Założę jakiś frezik węglikowy i wszystko spiłuję i wyszlifuję. A po okrągły jak najcieńszy kawałek szkła udam się do szklarza...i tak nic z tego pewnie nie wyjdzie Edytowane 12 Stycznia 2014 przez mhu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #628 Napisano 12 Stycznia 2014 u mnie z otworem nie ma problemu, dekiel jest mocno wypukły i wystarczy na szlifierce tąśmowej zeszliwować mocno spód i mamy dziurkę ale jak w tym później pleksi zamocować aby było trwale i estetycznie !!! 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mhu 5 #629 Napisano 12 Stycznia 2014 Hmmm, zostawić trochę brzegu i podkleić od spodu...ale czy będzie wyglądać estetycznie taka różnica poziomów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #630 Napisano 12 Stycznia 2014 no właśnie klejenie nie będzie estetyczne myślałem o wtopieniu na gorąco i wyszlifowaniu rantów ??sam jush nie wiem, ale obiecuję że jak coś wymyślę to się podzielę pomysłem 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8455 #631 Napisano 12 Stycznia 2014 A nie łatwiej zapytać użytkownika z tematu "pimp my watch" ? Zrobił naprawdę piękne zegarki napewno nie będzie ukrywał swoich technik. Sam jestem ciekaw jak takie zeczy się robi. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackie01 18 #632 Napisano 16 Stycznia 2014 Panowie ruszylo sie cos w temacie przeszklenia dekla? 0 Cyk...cyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #633 Napisano 16 Stycznia 2014 Nie Nie mam pomysłu pustKa w głowie. 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregch 282 #634 Napisano 16 Stycznia 2014 Może konkurencyjne forum cos pomoże w temacie tych dekli?http://czwarty-wymiar.pl/printview.php?t=212&start=0 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gogiel 0 #635 Napisano 16 Stycznia 2014 Kupiłem ostatnio Raketę z mechanizmem na zdjęciu. Wyróżnia się ona na tle innych moich starych zegarków - jest straszliwie głośny, co przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Czy da się coś z nim zrobić i go "uciszyć" Byłem z nim u zegarmistrza - naoliwił, ale nic to nie pomogło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
popek2121 1 #636 Napisano 16 Stycznia 2014 Dla mnie im głośniej tyka tym lepiej Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 0 life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #637 Napisano 17 Stycznia 2014 Kupiłem ostatnio Raketę z mechanizmem na zdjęciu. Wyróżnia się ona na tle innych moich starych zegarków - jest straszliwie głośny, co przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Czy da się coś z nim zrobić i go "uciszyć" Byłem z nim u zegarmistrza - naoliwił, ale nic to nie pomogło.Ten głośny chód czy jak wolisz praca pojawia się na Styku palet i koła wychwytowego, można wymienić ten komplet i cykAnie powinno być bardziej ciche !! Ale nie rób tego, bo kiedyś będziesz żałował 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #638 Napisano 17 Stycznia 2014 Kupiłem ostatnio Raketę z mechanizmem na zdjęciu. Wyróżnia się ona na tle innych moich starych zegarków - jest straszliwie głośny, co przeszkadza w codziennym użytkowaniu. Czy da się coś z nim zrobić i go "uciszyć" Byłem z nim u zegarmistrza - naoliwił, ale nic to nie pomogło.Ten głośny chód czy jak wolisz praca pojawia się na Styku palet i koła wychwytowego, można wymienić ten komplet i cykAnie powinno być bardziej ciche !! Ale nie rób tego, bo kiedyś będziesz żałował 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackie01 18 #639 Napisano 18 Stycznia 2014 Panowie jaka jest rezerwa chodu w zegarkach: Mołnia 15 kamieni, Start 17 kamieni? 0 Cyk...cyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Yakovlev #640 Napisano 18 Stycznia 2014 Mołnia 15 i 18 kamieniowa - katalogi podają różne dane: 32 lub 38 godzin. Start - 34 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jackie01 18 #641 Napisano 18 Stycznia 2014 Dziękuję ! 0 Cyk...cyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8455 #642 Napisano 19 Stycznia 2014 Witam mam pytanie. Werk rakiety 2628 różni się od 2628H ? Koronki po zamianie nie działają dobrze.pierwszy werk jest zepsuty a zegarek ma dóbrą kopertę , zamontowalem werk z innej nie kompletnej raakiety ale z powodu rónic w kopertach musiałem pozostawić koronke z nie dzialającego werku, z taką koronka daje się nakrecac ale nie przestawi się wskazówek.koronki z wyglądu są tej samej długości i mają takie same ksztalty. Tej z 2628H nie mogę zamontować bo ma dodatkową uszczelkę której nie da się usunąć.? I drugie pytanie dotyczy tego nie działającego werku. Przy nakrecaniu coś nie trzyma i wskazówki się kręcą . Jeśli przytrzymam bęben palcem to da się nakręcić a gdy puszczam wskazówki zapierdzielaja doodkoł aż skończy się naciąg.? Jest prosta odpowiedź czy to jednak bardziej skomplikowane? Dzięki za każdą poradę. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #643 Napisano 19 Stycznia 2014 Witam mam pytanie. Werk rakiety 2628 różni się od 2628H ? Koronki po zamianie nie działają dobrze.pierwszy werk jest zepsuty a zegarek ma dóbrą kopertę , zamontowalem werk z innej nie kompletnej raakiety ale z powodu rónic w kopertach musiałem pozostawić koronke z nie dzialającego werku, z taką koronka daje się nakrecac ale nie przestawi się wskazówek.koronki z wyglądu są tej samej długości i mają takie same ksztalty. Tej z 2628H nie mogę zamontować bo ma dodatkową uszczelkę której nie da się usunąć.? I drugie pytanie dotyczy tego nie działającego werku. Przy nakrecaniu coś nie trzyma i wskazówki się kręcą . Jeśli przytrzymam bęben palcem to da się nakręcić a gdy puszczam wskazówki zapierdzielaja doodkoł aż skończy się naciąg.? Jest prosta odpowiedź czy to jednak bardziej skomplikowane? Dzięki za każdą poradę.w yym sprawnym werku spadł. palec ptzerzutnika z polbeczolki a w drugim usterka to prawdopodobnie uszkodzona kotwica lub koło. wychwytowe 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8455 #644 Napisano 19 Stycznia 2014 Werk jest sprawny (ten pierwszy) kiedy wyjme go z koperty i złożę właściwą koronke wszystko działa, tylko tej koronki nie mogę założyć przy tej kopercie a koronka z tej koperty nie działa przy tym werku w kopercie (nie sprawdziłem czy działa poza kopertą).Trochę to zagmatwalem ale chyba wiadomo o co chodzi?Pisze z komórki i z tąd skruty myślowe i błędy. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #645 Napisano 19 Stycznia 2014 A dlugość walków jest taka sama nie licząc koronki ?? 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8455 #646 Napisano 19 Stycznia 2014 A dlugość walków jest taka sama nie licząc koronki ??Wyglądają na taką samą długość tylko koronka nie działającą jest trochę podniszczona wałek był lekko skorodowany; może trzeba poszukać innej koronki? 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #647 Napisano 19 Stycznia 2014 Wyglądają na taką samą długość tylko koronka nie działającą jest trochę podniszczona wałek był lekko skorodowany; może trzeba poszukać innej koronki?Jeśli dLugość wałków jest jednAkowa i obydwa sa identyczne to usterka musi pojawiać się w zespole remontuAru, musisz zdjàć TArcze i popatrzeć przy tym niedzialajacym waŁku dlaczego tak się dzieje co jest tego przyczyną 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 8455 #648 Napisano 19 Stycznia 2014 Jeśli dLugość wałków jest jednAkowa i obydwa sa identyczne to usterka musi pojawiać się w zespole remontuAru, musisz zdjàć TArcze i popatrzeć przy tym niedzialajacym waŁku dlaczego tak się dzieje co jest tego przyczynąDzięki za pomóc i zainteresowanie. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Goral35 57 #649 Napisano 19 Stycznia 2014 nie ma problemu, niekiedy naprawdę mała pierdółka przeszkadza w uruchomieniu zegarka zmień może jeszcze koronki na wałkach i zobacz wtedy ! 0 KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leobol 2 #650 Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Witam mam pytanie. Werk rakiety 2628 różni się od 2628H ?Koronki po zamianie nie działają dobrze.pierwszy werk jest zepsuty a zegarek ma dóbrą kopertę , zamontowalem werk z innej nie kompletnej raakiety ale z powodu rónic w kopertach musiałem pozostawić koronke z nie dzialającego werku, z taką koronka daje się nakrecac ale nie przestawi się wskazówek.koronki z wyglądu są tej samej długości i mają takie same ksztalty. Tej z 2628H nie mogę zamontować bo ma dodatkową uszczelkę której nie da się usunąć.? I drugie pytanie dotyczy tego nie działającego werku. Przy nakrecaniu coś nie trzyma i wskazówki się kręcą . Jeśli przytrzymam bęben palcem to da się nakręcić a gdy puszczam wskazówki zapierdzielaja doodkoł aż skończy się naciąg.? Jest prosta odpowiedź czy to jednak bardziej skomplikowane? Dzięki za każdą poradę.Usterka prosta do usunięcia. Wypadła beczka. A konkretnie spadł wodzik odpowiedzialny za przesuwanie beczki.Do tej usterki dochodzi prawie zawsze jak wyjmujesz wałek naciągu ustawiony w pozycji nastawu godziny a nie nakręcenie. Werk osadzony w kopercie jak nie masz imaka przyklejasz do blatu na taśmę dwustronną np piankową.Po zdjęciu mostka przesłaniającego bęben sprężyny. Masz dostęp do beczki i półbeczki.Wprowadzasz wałek naciągu tak aby przeszedł przez półbeczkę i zaczepił z beczkę. I go podtrzymujesz.Drugą ręką przy pomocy np. igły ustawiasz przez otwór dźwignię przesuwki tak aby weszła w wycięcie w beczce.Wałek wsuwa się na swoje miejsce. I po sprawnie. Sprawdzasz działanie remontuaru i po sprawie.Montujesz to co wcześniej było okręcone.Delikatnie oklejasz zegarek od blatu tak aby szkiełko nie wylazło w koperty. I już W rakiecie to łatwa czynność. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez leobol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach