Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bawmy sie w znajdz 10roznic... Bo nie przyszedlem tu trolowac. Chodzilo mi o to ze albo wiernie odwzorowujemy zegarek z epoki i nazywamy sprawe po imieniu albo robimy smiala inspiracje. Myslalem ze jasno sie wyrazilem. Podalem imo dwie drogí ktorymi projekt moze pojsc, bez krytyki ktoregokolwiek

Nie, nie odwzorujemy zegarka z epoki. To ani nie było zamierzeniem, ani tak nie wyszło. jedyny wspólny mianownik to tarcza i po części wskazowki. Wszystko inne jest ZUPEŁNIE INNE, nawet, jeśli Tobie wydaje sie takie same

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monopolu na rację nie ma nikt ale pomysłodawcy jasno określili jaki zegarek chcą zrobić. Osobiście czekam na kolejne kroki w tym kierunku. Nie spodoba się ich pomysł to po prostu nie będzie chętnych na zegarek... Chyba od lat mamy wolność wyboru. Jezeli komuś zależy na użytkowym fajnym zegarku, który przy okazji jest "tribute to" a nie interesuje go związek z historią to moze najpierw, zgodnie z pomysłem autorów, niech da szansę tym, dla których to ma znaczenie.

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee ;)

Ale wszystkie projekty są klasyczne i to do bólu.. jedyna ekstrawagancja jak mi przychodzi do głowy to kosa z sekundnika, no i może zabawy w koronkę -papryczkę i szczerze nie rozumiem o co chodzi w pojedynku klasyka vs armanii, cokolwiek to znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@makaron chyba juz sie pogubilem w dziesiatkach stron tego watku,ale jak ktos porownal projekt do marine to padla odpowiedz ze wzorujecie sie na zegarkach z tamtej epoki. Tak sie sklada, ze dla mnie tarcza i wskazowki to bardzo duza czesc zegarka . Teraz juz nie wiem co chcesz stworzyc.

@ dmn fakt wszystkie projekty to klasyka,ale Twoje ostatnie projekty wnosza pewien powiew swiezosci, z przyjemnoscia obejrzalbym ich kontynuacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętni na klasyczny 303 sie znajda, to widać po wypowiedziach, a chętnych 50 ciu na hybryde? tego to nie jestem już taki pewien.

Ja na pewno nie wejdę w taki zegarek bo to bedzie 'skopanie' zamysłu który od początku nam czy tez projektantom przyświecał. Generalnie nie wiem po co niektórzy cofają się i kombinują ze wskazówkami zamiast robić to co zostało- koronka, bezel etc. Jak tak dalej pojdzie to będziemy się bujać z projektem jak ludzie od innego zegarka- dwa lata i końca nie widać ;)

Ktoś napisał ze to kopia Omegi, niech doczyta temat a nie pisze bzdur.

To nie jest projekt Omegi ani ich zegarmistrzów!

To są wytyczne/specyfikacja Armii GB.

Kosa mnie sie kojarzy z kosynierami, smiercia, arabami[ksiezyc] i wszystkim tylko nie z 303 dywizjonem ;)

Ta 'lupka" to już imo nieporozumienie na potęgę

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosa mnie sie kojarzy z kosynierami, smiercia, arabami[ksiezyc] i wszystkim tylko nie z 303 dywizjonem ;)

Nie to żebym promował kosę na sekundniku, ale tak na marginesie, gwoli sprawiedliwości dla historii, to dywizjon 303 był był kościuszkowski, czyli jednak powinien Ci się trochę kojarzyć z kosynierami ;)

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zegarek ma mi sie kojarzyc z lotnikami a nie kosynierami. Wystarczy mi napis na tarczy.

To chyba oczywiste? Hold Kosynierom? to chyba raczej kominkowy ;)

Mozna tez dać na wskazówce czapkę krakuskę..tez zwiazane z 303 ehh.

Anglicy walczą do ostatniego żołnierza swego sprzymierzeńca...- stara to prawda znana od setek lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozna tez dać na wskazówce czapkę krakuskę..tez zwiazane z 303 ehh.

Nic takiego nie powiedziałem. Nie promuję ani czapki, ani kosy na tarczy.

Powiedziałeś po prostu że dywizjon 303 nie kojarzy się w żaden sposób z kosynierami.

A on się po prostu kojarzy, i ma się kojarzyć... na deklu:

265px-PSP_Dywizjon_303.svg.png

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic takiego nie powiedziałem. Nie promuję ani czapki, ani kosy na tarczy.

Powiedziałeś po prostu że dywizjon 303 nie kojarzy się w żaden sposób z kosynierami.

A on się po prostu kojarzy, i ma się kojarzyć... na deklu:

265px-PSP_Dywizjon_303.svg.png

Jesteś w błędzie ;) , napisałem:

Wiem jaki jest herb 303, ale imo umieszczanie kosy z przodu jest przekombinowaniem

W drugiej sprawie sie zgadzam : ma sie kojarzyzc na deklu, na tarczy jest napis/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy znajdzie sie 50 chętnych na projektDamiana ---- ale ja sie piszę jak nic a gdyby jeszcze miał czarną tarczę------- ach

IMHO robienie bliższej czy dalszej kopii chyba nie ma sensu--- a dla miłośnikówhistorii ostatnio na zatoce był oryginalny zegarek z polskich sił powietrznychi poszedł za bardzo rozsądne pieniądze---- J

A może render tarczy wskazówek z projektu nr1 i Kopery Damiana --- rozwiązał byprzynajmniej część wątpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tubiss jesli piszesz o tym z napisem na deklu "Kosciuszkowsaki" to nie poszedł, bo nie osiągną ceny minimalnej.

Wiec nie pisz głupot czy tez półprawdy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy piszemy o tym samym – miłośniku całych prawd biggrin.gif

Jeśli jest do kupienia – to………… masz szanse

A tak na marginesie to jakie ma znaczenie dla tego wątku??????????????? Czy zegarek został kupiony czy nie ????????? tongue.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mecza mnie ludzie którzy piszą by pisać.

Wrzuc linka tego zegarka o którym wcześniej napisałeś. JA okresliłem sie jasno.

Jesli sie myle to zwroce ci honor jeśli nie to dalej będziesz dla mnie kimś kto pisze by tylko se nabić posta czyli spamerem, nic nie wnoszącym do wątku a co wiecej piszącym bzdury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Równie meczący są ci którzyzawsze chcą mieć patent na rację aa ---jakoś nie odpowiedziałeś na moje pytanie

A wycieczki osobisteświadczą tylko o twoim poziomie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Tomtom, zaczynasz mieszać. Przedstawiłeś swój poglad na zegarek, wystarczy.

Znamy juz dość dokładnie twoje stanowisko.

I bez wycieczek osobistych, jeśli można prosić, odpuść!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tubiss ja nie odpowiedziałem? heh , śmieszny lub niekumaty człek z ciebie.

Zacząłeś temat, podciągnąłem go :)

I jakbyś nie zauważył to ty ! nie odpowiedziałeś mimo ze dwa razy jasno spytałem sie o to samo. Wskaż ten zegarek!

Rozmowa z tobą dla mnie jest zakończona, nie dam się wciągnąć w trolowanie.

Xylog- wycieczki osobiste? mylą ci sie pojęcia. To jest próba wyjaśnienia sprawy i czekanie na odpowiedź. Nie siedzę cicho i nie daje sobie wciskać ciemnoty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hendrix albo MacAron, poproście moda o wywalenie z tematu postów nie na temat bo, jak się chce nadgonić zaległości w temacie to przypomina to drogę przez ciernie.

Ogólnie to widzę, że ciężko temat się posuwa na przód.

Ja czekam cały czas na końcową Finalną Wizualizację z pytaniem :

Chcesz kupić ten zegarek

TAK/ NIE

Ps. Albo nie doczytałem albo faktycznie nie ma jeszcze tej informacji :

Ile w końcu ma kosztować ten zegarek? Wiem, około 1000 zł, ale czy ktoś z G.Gerlacha w ogóle widział co tu projektujecie (jakieś wstępne grafiki rysunki) i czy podejmą się tego w tej formie za te pieniądze ?

I czy jest możliwość żeby i G.Gerlach zaprezentował swoja wizję Dywizjonu ? Może to Wam w czymś pomoże, nasunie jakiś pomysł ??? Zainspiruje ? I sprawi że temat nie będzie stał w miejscu.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Jimi. temat się posuwa, Gerlach widział projekty. czy się ostatecznie podejmą, zobaczymy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozmowa z tobą dla mnie jest zakończona, nie dam się wciągnąć w trolowanie.

Wiec po co pytasz znowu ?

Wiesz ja tu nowy jestem wieć moge sie nie znać jeśli twoja obecność na tym forum jest tylko taka twórcza to oświeć mnie pokarz zrealizowane twoje projekty te pomniejsze odpuść – walnij tylko te np: dla JLCbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

a tak to pozdrawiam serdecznie rolleyes.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie Jimi. temat się posuwa, Gerlach widział projekty. czy się ostatecznie podejmą, zobaczymy :)

Ja jestem spokojny (na razie), ale jak widzę innym puszczają nerwy, tylko nie wiem po co ?

Chciałbym żeby się coś twórczego urodziło w tym temacie, zamiast zaczepek.

Mam nadzieję że nie będzie sytuacji że projekty będą a Gerlach powie , ok zrobimy ale 2000 pln :)

Szkoda by było żeby zostać z "ręką w nocniku"

Niech zaproponują jakąś aktywną pomoc w temacie (kto się ciska w temacie dostanie do zegarka kopa w d. od G.Gerlacha ) ;)

Mam nadzieję że już niedługo doczekamy się konkretów, jak to się mówi : czarno na białym - ceny grafiki końcowe itp.

Pozdro 4 All

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomtom, Turbiss, chłopaki, ja rozumiem, że wymiana zdań ,że czasem jest gorąco, ale już wystarczy, ok? Dajcie sobie jeszcze na koniec po razie, ale na PW, zgoda? ;)

JimiJump - wycena to raczej jak będzie wybrany projekt, ale to już niedługo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec po co pytasz znowu ?

Wiesz ja tu nowy jestem wieć moge sie nie znać jeśli twoja obecność na tym forum jest tylko taka twórcza to oświeć mnie pokarz zrealizowane twoje projekty te pomniejsze odpuść – walnij tylko te np: dla JLCbiggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

a tak to pozdrawiam serdecznie rolleyes.gif

Yyy.. że co ?? Co to za słowotok? jest coś takiego jak: kropka, przecinek czyli tzw. znaki przestankowe;)

Pytam a raczej pytałem bom myślał żeś chłop, i możliwa jest z tobą konstruktywna rozmowa, a jednak ....;)

Makaron u mnie luz, całkowity :)

Nie sądze by Gerlachy dały cene 2 k.

Dzik, Sokół teraz zegarek forumowy CW mieści sie w 1 tysiącu a wymagań ma wiele więcej- konkretna luma, większe WR, obracane bezele, zakręcane koronki etc etc.

Fajnie by było by projekt zamknął się w 700-800 pln..wtedy może był by sens, zrobić wersje z ciemna tarczą.

Ja bym w tym wypadku prawdopodobnie bym wziął parkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję że nie będzie sytuacji że projekty będą a Gerlach powie , ok zrobimy ale 2000 pln :)

Szkoda by było żeby zostać z "ręką w nocniku"

Jimi spoko, forumowiec CW, dużo bardziej skomplikowany (Wielopoziomowa tarcza, nakładane indeksy, multikolorwa luma, ruchomy 120 klikowy bezel, szafir z wewnętrznym AR, głęboko grawerowany dekiel itp.) został wyceniony na 1000zł, więc żeby dojść do 2K/sztuka musielibyśmy spooooooooro nakombinować jeszcze w projekcie ;)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętni na klasyczny 303 sie znajda, to widać po wypowiedziach, a chętnych 50 ciu na hybryde? tego to nie jestem już taki pewien.

Ankieta powinna rozwiać wszelkie wątpliwości w tym zakresie. Zamiast deliberować na ten temat można rozwiązać problem. Dla mnie osobiście wersja z tzw. kosą jest bardzo ciekawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, wystarczy na kilka dni wyjechać i już kilka stron naprodukowaliście ;) Strach pomyśleć, co by było, gdyby forum nie miało przerwy :)

Pomysł z tą kosą w sekundniku bardzo mi się podoba :) Jestem tez generalnie zdania, żeby poddać pod głosowanie kilka konkretnych wersji.

Jak tak dalej pojdzie to będziemy się bujać z projektem jak ludzie od innego zegarka- dwa lata i końca nie widać :)

ehh, proponuję bliżej zapoznać się z naszym MC, bo jego projektowanie wcale nie zajęło dwóch lat. Po prostu dłuuugo zbierali się chętni. Myślę, że bez sensu jest porównywanie tych projektów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.