Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MacAron

Zegarek „Dywizjon 303” cz. 3

Dywizjon 303  

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

@Dmn

Pozamiatałeś tymi wizualkami. Dwójka niesamowita. Kosa na sekundniku - CZAD!!!

IMO koronka powinna być trochę większa

Edit: MacAron nie strzelaj focha :)

Pozdrawiam, Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki nr 2 są tym czego osobiście oczekuję ;) Mam pytanie co do polerki i szczotki - bezel glanc i koperta szczotka czy bezel - szczota, boki - polerka jak na wizualizacji kilka postów wyżej ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. jest bardzo fajny tak w ogóle, ale w kontekście Dywizjonu 303, biorąc pod uwagę zalożenia, to wg mnie mocno obok...

Chyba strzelę focha :)

że tak całkiem obok to chyba jednak nie do końca - miał nawiązywać do 6B/159 i nawiązuje. Podkreślę - nawiązuje, a nie jest jego hommagem, kopią, czy powiększoną repliką. Wskazówki przypominają historyczne, ale jest w nich coś nowego, świeżego, co nie pozwala obok tego zegarka przejść obojętnie nawet mnie (optowałem za większą kopertą ;) ) Generalnie IMO ta propozycja idealnie wpisuje się w założenia Projektu :blink:

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, bardzo fajne projekty, tylko... jakoś nie dostrzegam w nich B6/159...

Ale ja się może nie znam.

Edyta: kosa na sekundniku wymiata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypowiadam się w temacie, cierpliwie śledzę rozwój sytuacji i generalnie mógłbym wziąć każdy zegarek do tej pory proponowany, w dowolnych kombinacjach koloru tarczy i dekla. Ale ta ostatnia koperta - zupełnie nie w mój gust i całkowicie zrywa z koncepcją zegarka nawiązującego do zegarków pilotów RAFu (w mojej skromnej opinii oczywiście). Zgubiło się wszystko z klasycznego zegarka, nawet 303 nie przemawia do mnie jak wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przesadzajcie z wielkościąkoronki to nie pokrętło od radia blink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dmn ten 2gi mi się bardzo podoba. świetna robota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wskazówki w drugim projekcie są b. fajne.

koronka powinna być ciut większa

świetna robota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn, bardzo fajne projekty, tylko... jakoś nie dostrzegam w nich B6/159...

Ale ja się może nie znam.

Edyta: kosa na sekundniku wymiata.

jak różne mogą być gusta. Dla mnie kosa to najgorsza rzecz w tym projekcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten projekt odpada, zbyt popłynąłem i zatraciła się ogólna wizja. Wszystko wskazuje na to że będziemy rozwijać pierwszą z pokazanych koncepcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda, jedyna wizja która nie była nudna i coś wnosiła do tematu przepadnie i powstanie kolejny zegarek jakich wiele z dodanym napisem 303 na tarczy :)

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki bardzo oryginalne! pomysł świetny, ale coraz bardziej zaczynamy odbiegać od pierwowzoru.

Co do koronki! Panowie pamiętajcie proszę, że to jest mechanik i koronka powinna być do tego faktu dostosowana, czyli odpowiedniego rozmiaru i kształtu aby łatwo się nakręcało (walec moim zdaniem odpada, będą odciski)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki bardzo oryginalne! pomysł świetny, ale coraz bardziej zaczynamy odbiegać od pierwowzoru.

Dlatego powracamy do korzeni, czyli do koncepcji nr 1 :( ... i to jest słuszna koncepcja IMO.

RG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DMN – nio szkoda szkoda tak czułem że wskazówek nie da się obronić ale koperta zaproponowana przez Ciebie jest naprawdę bardzo fajna dodajeświeżości temu projektowi – może jednak trzeba by --------ja rozważyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak różne mogą być gusta. Dla mnie kosa to najgorsza rzecz w tym projekcie

Znaczy ja bym zegarka z taką kosą nie chciał. Nie zmienia to faktu, że wymiata :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn zaproponował dwa fantastyczne projekty, świeże, odważne i nie pozwalające być obojętnym. Niestety podobnie jak to bywa w przypadku concept car'ów wersja rynkowa będzie po prostu zwykła:( Powrót do projektu 1 to powrót do zegarka jakich wiele a była szansa na zrobienie czegoś unikalnego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmn zaproponował dwa fantastyczne projekty, świeże, odważne i nie pozwalające być obojętnym. Niestety podobnie jak to bywa w przypadku concept car'ów wersja rynkowa będzie po prostu zwykła:( Powrót do projektu 1 to powrót do zegarka jakich wiele a była szansa na zrobienie czegoś unikalnego...

nie zgodzę się... zawsze jest szansa, naciskajcie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to naciskamy naciskamy naciskamy..........i.......... .blink.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jednym z postów napisałem coś takiego:

Nic to, czekamy. Ja i tak wezmę każdy, ale skoro mam możliwość się wypowiedzieć, to to robię :(

No i śledząc tok dyskusji muszę nieco się poprawić. Otóż fajnie, że są świeże i ciekawe koncepty - na przykład te wskazówki - ale jak dla mnie pomysł, aby zegarek, który ma być tribute dla Dywizjonu 303, był jakimś "concept - watch'em" jest zły. Inaczej - concept watch - czemu nie? Ale nie w tym projekcie. A więc nie każdy wezmę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowa wizka będzie pokazana coś bliżej piątku- soboty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale jak dla mnie pomysł, aby zegarek, który ma być tribute dla Dywizjonu 303, był jakimś "concept - watch'em" jest zły. Inaczej - concept watch - czemu nie? Ale nie w tym projekcie. A więc nie każdy wezmę :)

a dla mnie zupełnie na odwrót :D tribute dla Dywizjonu nie oznacza, że zegarek ma być nudny, wtórny, smutny czy co tam jeszcze. Wystarcz spojrzeć na Projekt PZL który oddaje hołd Polskim lotnikom walczącym w Kampanii Wrześniowej czy Projekt Dzik i Sokół poświęcone dwóm Polskim okrętom podwodnym. Czy przez to, że są zrobione inaczej, nowocześnie, ten hołd jest mniejszy, gorszy ?? Panowie, nie róbmy z zegarka który z założenia ma przecież cieszyć, muzeum w którym trzeba zachować ciszę i nie wolno robić zdjęć! To, że zegarek ma nieco nowocześniejszą kopertę nie czyni go mniej poważnym i mniej stosownym, nikt nie proponuje pomarańczowej tarczy czy innych udziwnień. :( Ja bym proponował ankietę czy większość zainteresowanych chce jak najbardziej trzymać się specyfikacji 6B/159 czy może woli coś nieco bardziej nowoczesnego (jak ostatnie projekty Damiana) :D

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym proponował ankietę czy większość zainteresowanych chce jak najbardziej trzymać się specyfikacji 6B/159 czy może woli coś nieco bardziej nowoczesnego

Ok, tylko czym dokładnie jest specyfikacja 6B/159??

- Tarcze w obu projektach jak na razie są te same i prawie takie same jak w 6b/159.

- Koperty w obu projektach są zupełnie inne niż w 6b/159

- Wskazówki w moim blisko 6b/159, u Damiana zupełnie inne

Oczywiście określenia 6b/159 używam umownie, bo właśnie nie wiem, co dokładnie ta specyfika oznacza. Myślę jednak, że żaden z tych zegarków nie załapałby się oficjalnie na tę specyfikację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak zwał tak zwał, też trzymam się go umownie. Załóżmy, że Twój projekt jest bardziej klasyczny, a przez to bliższy 6b/159, a projekt Damiana odchodzi od niego nieco dalej :(

World Wide Watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...czy Projekt Dzik i Sokół poświęcone dwóm Polskim okrętom podwodnym. Czy przez to, że są zrobione inaczej, nowocześnie, ten hołd jest mniejszy, gorszy ??

Może trochę OT, ale jak dla mnie Dzik i Sokół to dwa straszne brzydale :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.