Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Diablo_

Który Rolex Submariner?

Który kolor?  

76 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak nie przepadam za Rolexem tak ten zielony sub jest po prostu piekny i przyprawia mnie o mocniejsze bicie serca.

Tylko i wylacznie zielony, czarny jest nijaki. Dla mnie czarny rolex to jak kupic rozowe ferrari - po prostu nie pasuje i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co powiecie o zegarku omega planet ocean xl pomaranczowa i pomaranczowy pasek do garnituru? ostatnio takie cos widzialem u osoby z dosc powaznym zawodem i powiem wam, ze rozbraja :lol: w pozytywnym znaczeniu oczywiscie. o to wlasnie chodzi zeby łamać konwenanse.

To, że ktoś ma poważny zawód nie oznacza, że ma gust, a ten przypadek jest idealnym przykładem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie czarny rolex to jak kupic rozowe ferrari - po prostu nie pasuje i tyle.

Hmm... zastanawiam się czy tego cytatu nie wstawić sobie do stopki :D

Bo mimo wszystko to dość osobliwe zdanie. Zawsze się zastanawiałem czy istnieje diver, do którego by czarny kolor nie pasował, a tu się okazuje że do Rolexa nie pasuje hmm.. :lol:

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm... zastanawiam się czy tego cytatu nie wstawić sobie do stopki :D

Bo mimo wszystko to dość osobliwe zdanie. Zawsze się zastanawiałem czy istnieje diver, do którego by czarny kolor nie pasował, a tu się okazuje że do Rolexa nie pasuje hmm.. :lol:

Mialem tu na mysli, ze rolex w czerni traci. Jego kolorem jest ta zielen - zreszta nawet pudelka maja chyba tez w tej zieleni.

Zegarkow podobnych do czarnego rolexa suba jest multum tylko ten zielony sie na tyle wyroznia, ze widac, ze to jest rolex a nie jakis jego "biedniejszy" brat.

P.S. zielen w zegarkach jest piekna wystarczy sobie zobaczyc np. seiko alpinist sarb017

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko pudełka, jest to jakby oficjalny kolor Rolexa. Ale pisanie, że czarny Sub. to jak różowe Ferrari jest grubo przesadzone.

Moim zdaniem jako pierwszy Rolex, to tylko czarny. I niech mnie drzwi ścianą jeżeli ten zegarek coś na żywo traci :lol: Jeżeli już, to zyskuje.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem tu na mysli, ze rolex w czerni traci. Jego kolorem jest ta zielen..

Musisz mi wybaczyć, bo ja już po prostu chyba za stary jestem :lol:B)

Submariner z zieloną tarczą jest produkowany bodajże od 2 lat.

Natomiast z czarną tarczą jest produkowany od 60 lat.

No i z tego powodu, starsi ludzie, tacy kuśtykający z laseczką, trochę się dziwią jak ktoś mówi, że czarny do Suba nie pasuje :D

Ale generalnie, to Cię rozumiem, bo zielony Sub jest bardzo piękny. Mnie też się podoba :D

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tytan się rysuje, bardziej jeszcze niż stal.

Jest tytan (TIC, DLC) i tytan, tak samo jak jest stal i stal :lol:

Tylko jeśli chodzi o zegarki w porządnym tytanie, to raczej nie ta strona globu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na Twoim miejscu wybralbym czarnego wg mnie zdecydowanie bardziej uniwersalny , ale jeszcze do wyboru masz jeszcze niebieska tarcze :lol:

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dla mnie czarny rolex to jak kupic rozowe ferrari - po prostu nie pasuje i tyle.

Chyba żartujesz :D

Czarny Sub jest najbardziej kultową wersją tego zegarka i jeśli chcesz odnieść to do Ferrari to chyba tylko czerwonego (równie kultowy kolor dla tej marki) - po prostu klasyk wyrobiona przez lata.

Teraz wyobraź sobie zielone Ferrari - wolałbyś niż czerwone? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tytan (TIC, DLC) i tytan, tak samo jak jest stal i stal :lol:

Tylko jeśli chodzi o zegarki w porządnym tytanie, to raczej nie ta strona globu.

Tak, wiem.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba świetne ale mój głos na zielony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie mi racjonalnie :D wytlumaczyc dlaczego krzycza sobie wiecej za zielony model?? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa Rado..... Jakos sie jeszcze nie porysowaly :lol: . Jesli chcesz cos uszkodzic i bardzo sie postarasz.....oczywiscie uda ci sie :D i jeszcze raz...zielony i tylko zielony!

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie mi racjonalnie :angry: wytlumaczyc dlaczego krzycza sobie wiecej za zielony model?? :angry:

Proces produkcyjny tarczy lub bezela(ew obu)zielonego jest trudniejszy/bardziej czasochłonny i dlatego inaczej go cenią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dwa Rado..... Jakos sie jeszcze nie porysowaly :angry: . Jesli chcesz cos uszkodzic i bardzo sie postarasz.....

Nie no - prosze... co jak co, ale na takim forum jak ktos radzi czlowiekowi zegarek na lata zmienic z Rolka na Rado, to juz paranoją albo kompletna niewiedza/zlosliwoscia lub zwyczajna zazdroscią zalatuje :angry: .

Skonczcie ten OT, bo to kompletnie nie na temat - zadajacy pytanie chyba dokladnie juz wszystko wyjasnil o jaka rade mu chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proces produkcyjny tarczy lub bezela(ew obu)zielonego jest trudniejszy/bardziej czasochłonny i dlatego inaczej go cenią.

Bo? cos dokladnie? Pytam powaznie :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zieleń. Czarny jest super. Ale podobnych zegarków czarnych (firmowych i nie) jest cała masa.

Po za tym jak piszesz, że na lata. W miedzy czasie na pewno kupisz inne zegarki o różnych kolorach tarczy, a zielonego będziesz już miał. I to jakiego.

Tak jak napisał gniewko.

Zegarkow podobnych do czarnego rolexa suba jest multum tylko ten zielony sie na tyle wyroznia, ze widac, ze to jest rolex a nie jakis jego "biedniejszy" brat.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme.....

Ciezki komentarz... Kazdy ma prawo do swojego zdania, prawda? Doradzam? Zielony.... :angry: . Staram sie przekonac do Rado? Nie sadze......

Dlaczego starasz sie doszukac nakierowania na konkretna marke? Oczywiscie Rolex jest wyzej niz Rado.... Nie rozumiem tej zlosliwosci..... Jestesmy w koncu ludzmi ktorzy dziela podobne zainteresowania.... Przykre.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mozecie mi racjonalnie :angry: wytlumaczyc dlaczego krzycza sobie wiecej za zielony model?? :angry:

Ja mogę wytłumaczyć. Czarne schodzą hurtowo, a to co nie schodzi to próbują nadrobić ceną i dodać mu sztucznej wyższej wartości żeby jeden snob mógł powiedzieć drugiemu "kupiłeś czarnego? eee tam, ja kupiłem zielonego bo był droższy" i tak właśnie zwiększają sprzedaż tego co nie schodzi.

Oczywiście nie piszę, że wszyscy klienci znanych marek są snobami, ale niestety to jest na prawdę duży procent. Żeby nie było to nie piszę tylko o Roleksie, a o wszystkich "prestiżowych" markach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

litr zielonej farby jest o 2 centy droższy od czarnej :angry:

Kupię Omega Geneve Automatic 166.0197

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głosowałem na czarnego, bo praktyczny, jednak osobiście jakbym mógł kupić dwa to zielony na pewno na tak za piękną zieleń.

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doprawdy, przykra sprawa.....artme....... Pomoc i jecszcze raz pomoc..... Zlosliwosci ? Jaki sens? Odpowiedz , prosze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajcie spokój. Człowiek pyta o dwa Submarinery to odpowiadajcie w zakresie pytania, albo wcale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zielonego bierz, ajk Ci nie przypasuje to wystawiaj z dobrą ceną :angry: a na pewno nie będziesz długo czekał na klienta !

Czarnych są miliony i to najczęsciej podrabiany zegarek na świecie , w zielonym nie razi lupka - w czarnym natomiast klasycznie troszkę przeszkadza, drugi to gmt master II ceramiczny i tez ma zieloną wskazówkę - zielony pasuje rolkowi.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

artme.....

Ciezki komentarz... Kazdy ma prawo do swojego zdania, prawda? Doradzam? Zielony.... :( . Staram sie przekonac do Rado? Nie sadze......

Dlaczego starasz sie doszukac nakierowania na konkretna marke? Oczywiscie Rolex jest wyzej niz Rado.... Nie rozumiem tej zlosliwosci..... Jestesmy w koncu ludzmi ktorzy dziela podobne zainteresowania.... Przykre.....

Ciebie zacytowalem, bo Twoja wypowiedz znowu powracala do marki Rado, ktorą to ze 2 strony wstecz poruszyl inny forumowicz, dlatego zareagowalem. Niefortunnie wyszlo, jakbym calosc tylko do Ciebie przypisal a nie o to mi chodzilo. Nie ma u mnie zadnej zlosliwosci. :angry:

A wracajac do ceny zielonego, to sie teraz troszke nazbiera Rolkowi za wyzsza cene :angry::angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.