Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

johnny_b2

zegarki quarz a zdrowie

Rekomendowane odpowiedzi

+1 Mechaniki szkodzą na psychike-to ciągłe cykanie... :lol: (nawet w reklamie Ing było czasu nie zatrzymacie drodzy koledzy :lol: )

+++In hoc signo vinces+++

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno to mechaniki szkodząc na psychikę? :D

15minrule.jpg

tik... tak... tik... tak... tik... tak... ... :):lol::o:(:P:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie śmiać się, kiedyś nie mogłem zasnąć w pokoju, w którym tykał zegar. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się nie śmieję, też to kilka razy przeżyłem.

Zwykłe, niezauważalne za dnia tykanie, a jak niszczy człowieka o 3 w nocy... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, tylko ja pamiętam że stary Metron wahadłowy mnie usypiał, wręcz hipnotyzował... a z kolei innym razem dźwięk silnika krokowego od kwarca naściennego, niemal doprowadził do szału :lol: Tak więc reguły nie ma!

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zygmac

Chyba stąd to wszystko:

http://forums.watchuseek.com/f2/electromagnetic-influence-wearer-quartz-watches-434001.html

Dość oczywista bzdura, ale jeśli wpłynie na zwiększenie udziału zegarków mechanicznych w społeczeństwie, należy ją popierać:

Kwarc szkodzi!

Oczywiściez szkodzi!!!!

Ale tylko wtedy,kiedy wizualnie sprawdzasz godzinę(promienie kwarcopenetrującesiatkówkę),

tak przez analogię komórki też szkodzą- tylko podczas rozmowy.:)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie ! przecież zużywająca się bateria może w końcu się wylać i poparzyć skórę , a to już rzeczywiście szkodliwe :) .

Kiedyś była w obiegu odpowiedź dla pytających o godzinę : że dla biednych to na ratuszu (godzina ) , a teraz to chyba będzie ,że dla "bojących się o zdrowie " na Ratuszu .

Ball, Eterna, JeanRichard 1681, CyS, Glycine, Damasko, ChWard, Epos, Herbelin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified
nie śmiejcie się, ale ostatnio przy poszukiwaniu jakiegoś ciekawego zegarka (tactical watch etc.) natknąłem się na temat na zagraniczym forum, że najlepiej brać automatic (oczywiście się zgadzam, ale nie zawsze) niż quarz, bo ten przesyła jakieś negatyne promieniowanie (bateria etc.), które nie jest zbyt dobre w przypadku noszenia praktycznie non stop przy nadgarstku. Coś w tym jest, czy jakieś urban legend? :P Mnie osobiście zatkało :).

Niezłe idiotyzmy co?

Johnny, włóż to między bajki. Bzdura i tyle. Bateria CR2032 nie emituje żadnego promieniowania (to nie jest bateria izotopowa ani RTG - Radioisotope Thermoelectirc Generator). Podobnie krysztal kwarcu, który biedny drga sobie jak do niego prąd się przyłozy. To jest jak to mówił pewien czerwony "dla mnie zero, panie johhny" :D

Waveceptor MOŻE wymagac konsultacji z lekarzem jeżeli masz rozrusznik, ze wzgledu an emisję radiową, ale to inna broszka. Zakładam że rozrusznika nie masz.

Szczerze mówiąc, jestes wystawiony na tyle źródeł promieniowania elektromagnetycznego, mikrofalowego i kosmicznego że prędzej bój sie swojej komórki niż zegarka, tym abrdziej ze jest on absolutnie neiszkodliwy...

Ach jeszcze ejdno: Koperta z niklu to dopiero zagrożenie dla skóry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh, kiedyś życie było proste. Człowiek kupując zegarek kierował się dwoma wytycznymi: podoba się/nie podoba się i stać mnie/nie stać mnie.

Później kolejne wątpliwości - mechaniczny, automat czy jednak kwarc. Koperta kwadratowa czy okrągła? I pod co podczepić beczułkę? Itd.,itp.

Teraz doszło pytanie - czy koperta stalowa bardziej wyziębi mi nadgarstek, czy może jednak kupić coś srebrnego (bo i w ostateczności przetopić można) i co ma lepszą przewodność cieplną... To może kurde jednak nosić tylko coś w plastiku czy w gunie?

Zastawki serca nie mam, ale kto wie? W końcu człowiek ma swoje lata.

Kolejne pytanie bransoletka czy pasek?

Albo moim zdaniem poważniejsze - jak ciężki powinien być zegarek? Jak ciężar zegarka wpływa na obciążenie stawów i wydolność kręgosłupa? Czy przypadkiem dla ochrony zdrowia nie powinno się nosić dwóch zegarków? Po sztuce na każdą rękę? Albo (dla oszczędnych) w dni parzyste na lewym, w nieparzyste na prawym ręku?

Chyba łatwiej jest znaleźć idealną żonę niż idealny zegarek...

Dlatego mykam szukać kolejny, biorąc pod uwagę pierwotne wytyczne laugh.gif

www.katatime.pl 

www.toskania.org.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaleźć zegarek idealny - ciężka sprawa, zgadzam się, ale co do żony.... TOTALNY science-fiction. Wiem co mówię :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to zmienić zegarek łatwiej niż żonę więc gdy się nie utrafi to mniejszy problem ;)

Pozdrawiam, Wojtek

Dążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to zmienić zegarek łatwiej niż żonę więc gdy się nie utrafi to mniejszy problem ;)

Zaraz nam się dostanie za męski szowinizm etc, ale.... obie sentencje są genialne. Moja Żona, wierzę, doceni je :D

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.