Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Rmak - pochuchaj na tego poljota, bo to zacny modny model... RK7000 gdyby nie doposażenie dwóch bryk w opony zimowe, to Nightdream już by szybciej tej rakietki nie miał ;-( - gratuluję... będę dalej polował na taką sztukę...

Ja ostatnio takiego łuczka niebieskiego kwadrata reanimowałem:

Łucz piękny :) Z resztą oba fajne. Gdybyś kupca na nie szukał, to daj znać. Jak do tego czasu nie trafię, to raczej łyknę ;)

Co do Rakiety…wisiała sobie kilka razy na bazarku, zainteresowania nie było, aż poszla w dobre ręce bidula ;)

Edytowane przez Nightdream

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Dzisiejszy budzik kupiony z premedytacją w celach uszczęśliwienia jakiegoś forumowicza  ;)

Stan no naprawdę bardzo dobry, na dodatek po czyszczeniu i regulacji, więc takiej okazji się nie przepuszcza.

Coś mi wskazówki nie pasują... ja mam w swoim takie:

https://picasaweb.google.com/112635467817842058386/ZegarkiRadzieckie#5813966976031186290

I mam 100 proc. pewność, że nic nie było w nim zmieniane bo jestem jego pierwszym właścicielem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wskazówkami w budziku Rekiniastego wszystko jest w porządku. Tu katalog z fotkami str.3 i 4: https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/19922?noredirect=1#

Wojtek takie wskazówki jak u Ciebie też są w katalogach ale z końca lat 70 i początku 80 np. tu : https://picasaweb.google.com/113098239036073221216/197703?noredirect=1#slideshow/5592379848714858962

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy za garść dodatkowych informacji i motywację do pracy nad tym egzemplarzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy budzik kupiony z premedytacją w celach uszczęśliwienia jakiegoś forumowicza  ;)

Stan no naprawdę bardzo dobry, na dodatek po czyszczeniu i regulacji, więc takiej okazji się nie przepuszcza.

Rekiniasty a gdzie go nabyłeś, bo widziałem dziś Twoje nabytki, którymi się pochwaliłeś i mam wrażenie, że byliśmy na tej samej giełdzie.

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekiniasty a gdzie go nabyłeś, bo widziałem dziś Twoje nabytki, którymi się pochwaliłeś i mam wrażenie, że byliśmy na tej samej giełdzie.

Nie pucuj się bo się naród zjedzie skończą się okazje  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądź żyła pochwal się. Czyżby Grodzisk?

Wysłane z GT-N7100 (Tapatalk)

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bądź żyła pochwal się. Czyżby Grodzisk?

Wysłane z GT-N7100 (Tapatalk)

Ty masz koło domu i ja mam koło domu  B)

Gregorian, nie ma co przeglądać mapy, bo do dobrych zakupów trzeba mieć po prostu farta, bez znaczenia gdzie bazar  :D

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK to teraz ja się co nie co pochwalę. Każdy zegarek ma feler i wymaga większego lub mniejszego grzebnięcia. I oczywiście SPA :)

1. biały Komandir (urwana sprężyna), ale ładny stan :)

ltbj.jpg

2. Zwykły Wostok, ale takie zegarki też są fajne :) Polerka szkła i trzeba mu wskazówkę poprawić go nie pokazuje pełnych godzin.

rqmu.jpg

3. Lodóweczka :D W innym temacie rozgorzała dyskusja jak ceny idą w górę. Ta tutaj może nie wygląda super, ale potencjał jest. Jedynie problem będzie ze szkłem....

sjz4.jpg

Tyle ode mnie :D

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK to teraz ja się co nie co pochwalę. Każdy zegarek ma feler i wymaga większego lub mniejszego grzebnięcia. I oczywiście SPA :)

1. biały Komandir (urwana sprężyna), ale ładny stan :)

ltbj.jpg

2. Zwykły Wostok, ale takie zegarki też są fajne :) Polerka szkła i trzeba mu wskazówkę poprawić go nie pokazuje pełnych godzin.

rqmu.jpg

3. Lodóweczka :D W innym temacie rozgorzała dyskusja jak ceny idą w górę. Ta tutaj może nie wygląda super, ale potencjał jest. Jedynie problem będzie ze szkłem....

sjz4.jpg

Tyle ode mnie :D

Znam gościa, co by prawdopodobnie dorobił takie szkiełko do lodówki bez problemu. Mi dorabiał już różne nawet bardziej niestandardowe szkła. Pytanie tylko, czy miałby czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buczo, naprawdę fajne zegarki gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie pokaż ją po chromowaniu.

A to z jakiego powodu ?

Bardzo ciekawa sprawa. Mołnia po kupieniu przeskakiwała przy nakręcaniu. Dałem ją do zegarmistrza żeby dorobił wskazówkę i przejrzał werk. Jak odbierałem to przy mnie nakręcał i ciągle przeskakiwało więc polecił żebym popytał o beczkę i półbeczkę. A teraz najlepsze. po 2 dniach Mołnia jakby się ułożyła i już nie przeskakuje przy nakręcaniu :-) Nie wiem czy wcześniej ktoś jej nie rozbierał i nie poskładał niewłaściwie. W każdym razie mołnia ma już wskazóweczkę. Kopertę wyślę chyba do tej warszawskiej firmy co na allegro za 6 dych się ogłasza. A w sprawie wskazówek napisże do Nightdreama tak jak mi ktoś polecił w temacie części. Chyba że obecne wskazówki wyślę też do odmalowania. Zostaje jeszcze temat koronki. Zegarmistrz nie miał więc muszę nabyć nową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawa sprawa. Mołnia po kupieniu przeskakiwała przy nakręcaniu. Dałem ją do zegarmistrza żeby dorobił wskazówkę i przejrzał werk. Jak odbierałem to przy mnie nakręcał i ciągle przeskakiwało więc polecił żebym popytał o beczkę i półbeczkę. A teraz najlepsze. po 2 dniach Mołnia jakby się ułożyła i już nie przeskakuje przy nakręcaniu :-) Nie wiem czy wcześniej ktoś jej nie rozbierał i nie poskładał niewłaściwie. W każdym razie mołnia ma już wskazóweczkę. Kopertę wyślę chyba do tej warszawskiej firmy co na allegro za 6 dych się ogłasza. A w sprawie wskazówek napisże do Nightdreama tak jak mi ktoś polecił w temacie części. Chyba że obecne wskazówki wyślę też do odmalowania. Zostaje jeszcze temat koronki. Zegarmistrz nie miał więc muszę nabyć nową.

Kolego Marqz  jak masz stalowe nerwy, nie zależy ci na czasie, lubisz niesłowność, nierzetelność, brak komunikatywności i jeszcze parę innych miłych cech wspaniałego rzemieślnika to oczywiście ten za 6 dych z allegro będzie w sam raz ;) Poczytaj sobie na forum opinie ;) a następnie oddaj gdzie indziej. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego Marqz  jak masz stalowe nerwy, nie zależy ci na czasie, lubisz niesłowność, nierzetelność, brak komunikatywności i jeszcze parę innych miłych cech wspaniałego rzemieślnika to oczywiście ten za 6 dych z allegro będzie w sam raz ;) Poczytaj sobie na forum opinie ;) a następnie oddaj gdzie indziej. ;)

No właśnie wspominam o tym między innymi po to aby zebrać informacje czy warto oddawać. Na forum jestem od niedawna. Ta mołnia to ładny i rzadki egzemplarz (mniejsza o dyskusję czy ory ginał czy nie). Zbieram ewentualnie gdzie warto dać do renowacji a gdzie nie. Oczywiście werku i tarczy bym nie wysłał. Mam zamiar podejść do mojego zegarmajstra, on werk wyjmie i da mi kopertę (ewentualnie wskazówki do tego) do wysłania. 

Dzięki za wszelkie info, bo mam zamiar w miarę możliwości doprowadzić tą mołnię do dawnego blasku (tarcza zostaje jak jest).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trzymaj. :D

W  Łodzi masz dwie firmy,  Warszawa Głowaccy lub możesz skorzystać z podpowiedzi kolegi Wąskiego.  Gość z Gdańska często na A..... się reklamował. Brał tanio, robił szybko i estetycznie ale jak większość tego typu rzemieślników nie do końca dbał o zachowanie oryginalnych krawędzi. Tutaj jednak ten problem w pasówce Mołni raczej odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, kiedyś sprzedałem taką rakietę(w stanie nos + instrukcja) tylko że z zieloną tarczą za 50zł... Do dziś sobie pluję w brodę :wacko:

Niech mnie ktoś jakoś wesprze psychicznie i powie, że to nie jest jakaś tragiczne niska cena, biorąc pod uwagę że pieniądze od dostałem od ręki :rolleyes:  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 zł za zieloną to niestety tragicznie mało wziąłeś. Czerwoną chętnie odkupie :-) no bo przecież nie jest"okolicznosciowa":-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Fajne nabytki Gregorian. Lubię te rakiety  duże... Mam białą i chętnie w niej łażę, bo to dokładny i niezawodny zegarek o ciągle atrakcyjnym wyglądzie.

Buczo  - ładnego upolowałeś tego komandira a i lodóweczka ciekawa... tylko pach straszliwy ;-P 

Edytowane przez D@dik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję Panowie za miłe słowa. Przy okazji - powiem też uczciwie, że przy takich kalendarzach to autentycznie warto polować i czekać na połączenia pozłacanej koperty i fajnego koloru bo z metalowym/srebrnym kolorem koperty to już nie te wrażenia wizualne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trzymaj. :D

W  Łodzi masz dwie firmy,  Warszawa Głowaccy lub możesz skorzystać z podpowiedzi kolegi Wąskiego.  Gość z Gdańska często na A..... się reklamował. Brał tanio, robił szybko i estetycznie ale jak większość tego typu rzemieślników nie do końca dbał o zachowanie oryginalnych krawędzi. Tutaj jednak ten problem w pasówce Mołni raczej odpada.

Tajtek a powiedz mi co sądzisz o firmie werk24. Zrobili Mołnie z kieszonki na pasówkę bardzo ładnie. Nie wiem czy się do nich nie zwrócić.

http://www.werk24.pl/modyfikacje-seryjnych-zegarkow/projektmolnia/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi