Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem złotą Rakietę w cenie skupu złota. Zapłaciłem 800zł. Nie na chodzie, rzadki mechanizm 2209. Wiedziałem, że może to wróżyć problemy, ale wiedziałem, że mam taką w domu bez złotej koperty, nawet z identyczną tarczą ,niestety brzydszą od tej. Wczoraj przyszła, waży 12,2g złota, wg skupu na osiedlu obok mnie 583 - 65zł/g także złomu za 793zł :rolleyes:

Posiada oryginalne nieporysowane szkiełko, żadnych przeróbek. Mechanizm okazał się w porządku, był jedynie zalany oliwą + namagnesowany włos. Została odpolerowana, mechanizm uruchomiony.

Niestety nie widziałem jej na żywo, jest u mojego dziadka, zależało mi na jak najszybszej diagnozie i naprawie :D

Tym oto sposobem mam rzadką złotą Rakietę na 2209 w cenie złomu!

tgjg.jpg
inn7.jpg

Drugi zakup, tu mniejsza rewelacja. Slava lodówka, bardzo dobrze wygląda. Mechanizm uszkodzony, pęknięta sprężyna + bardzo krzywy włos, trzeba będzie podmienić cały balans, nie ma problemu, bo pasuje z pewnością od wersji bez dni tygodnia na kalendarzu, a jak nie to sam włos. Zapłaciłem za nią 9 dych.

dxvw.jpg
ysjw.jpg
d0ss.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To są nabytki do własnej kolekcji czy na handel?

Pytam bo widziałem, że handlujesz na Allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym handlował to bym się nie chwalił na forum zakupem. Handluję tym, co bardziej pospolite i szukam innych, wolę mieć 10 rzadkich zegarków niż 50 pospolitych. Wracając do pytania, Raketa zostanie u mnie na pewno, a Slavę sprzedam, bo planuje zakup kolejnego 3133 i wyprzedażą zbieram na niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka do mnie dotarła.

Czy to jest Wostok "atomowy" ? :)

A do tego widzę, że ktoś miał jeszcze problem z zaakceptowaniem informacji o kraju produkcji :D

post-60300-0-54808000-1389885856.jpg

post-60300-0-04233800-1389885859.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawostka do mnie dotarła.

Czy to jest Wostok "atomowy" ? :)

A do tego widzę, że ktoś miał jeszcze problem z zaakceptowaniem informacji o kraju produkcji :D

Bardzo ciekawy Wostok. Na pierwszy rzut oka skojarzył mi się z Rakietą.

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nadzwyczajnego, ale jak już przyszły to pokażę :) Gdyby ktoś chciał Zarię to pisać, bo pewnie ją wystawię na bazarek.

cwbl.jpgdfpu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nadzwyczajnego, ale jak już przyszły to pokażę :) Gdyby ktoś chciał Zarię to pisać, bo pewnie ją wystawię na bazarek.

Opisz je obrazowo bo nic nie widać  B)

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne, u mnie zdjęcia są widoczne za każdym razem gdy odpalam temat.

Postaram się opisać. Otóż pokazałem dwa stare zegarki damskie. Prawdopodobnie lata 50/60. Jeden w kopercie złoconej, drugi chromowanej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

U mnie wszystko  dobrze się wyświetla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bodajże Łucza widzę ale tej Zarii to ni ciorta, czyli że niby co, u mnie coś nie halo ! u szefa szefów internetu !  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie kolega Buczo korzysta z serwisu imageshack, który to działa jak chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od zawsze właśnie z niego korzystam. Ostatnio trochę się u nich zmieniło. Może stąd te problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dumą prezentuje jeszcze raz moją Czajkę już na pasku :)

Automatyczna Czajka „stadion”, „stadionówka”, „żabka”, sputnik” – mój najnowszy nabytek. W tym momencie jestem najbardziej zafascynowany właśnie nim. Podobają mi się wysokie indeksy i niesamowita oryginalność formy i zdobienia w tym zegarku. Jednocześnie czajka przetarła szlaki jeśli chodzi o kupno na ukraińskim aukro. Idąc tą linią będę szukał jeszcze Czajki Rezonator, Łucza elektromechanicznego i być może jeszcze kilku modeli męskich czajek. Zegarek posiada dodatkowy smaczek w postaci grawera na deklu. Napis w cyrylicy głosi: „Władimirowi w dniu 30 urodzin od rodziców 14. IV. 1980”… Magia…

post-31719-0-06637300-1389949620_thumb.jpg

post-31719-0-85144800-1389949714_thumb.jpg

Edytowane przez daktarin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest w świetnym stanie - fajna duża koperta - miałem swego czasu kilka takich ale zawsze były jakieś skazy na tarczy ten widac igiełka a dodatkowo grawer co czyni zegarek bardziej wyjątkowy - stoją za nim ludzie jakaś rocznica - przestaje być bezosobowy - Piękny

Z grawerką mam taki

DROGIEMU MISZY OJCU I DZIADKOWI W DZIEŃ URODZIN 21.XI.56r

post-68206-0-00805800-1389951180_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednocześnie czajka przetarła szlaki jeśli chodzi o kupno na ukraińskim aukro.

Wysoka jest prowizja za przelew? Kilka-kilkadziesiąt złotych?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysoka jest prowizja za przelew? Kilka-kilkadziesiąt złotych?

Przez Western Union płaciłem 22 złote prowizji (kwota jaką przelewałem to były 42$)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Echh... Dlatego ebay i paypal to rzecz niezastąpiona :)

Taką formę zapłaty wybrał sprzedawca.Na zatoce za ten sam zegarek w podobnym stanie zaplacilbym 3 trzy drożej, więc w tym przypadku dla mnie to nie był argument.Ale ogólnie zgadzam się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dedykacja wg. mnie troszkę inaczej brzmi....  nie Miszy a mężowi ( Miszy byłoby z dużej litery - mam słaby komp i dobrze nie widzę). Zegarek b. ładny - mam ten model troszkę mniej ładny :)

Edytowane przez Zdzisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dedykacja wg. mnie troszkę inaczej brzmi....  nie Miszy a mężowi ( Miszy byłoby z dużej litery - mam słaby komp i dobrze nie widzę). Zegarek b. ładny - mam ten model troszkę mniej ładny :)

Mam zegarek od kilku lat i faktycznie dopiero na powiększonych zdjęciach zobaczyłem - tam jest napisane MĘŻOWI    cały wyraz jest z dużych liter  

Zegarek prezentowałem przy wielu okazjach i zawsze wciskałem ludziom że Miszy ale wtopa !!!!

Dzięki ci bardzo za czujne oko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdzisiek - dałem Twojemu postowi reputacyjnego plusa (czyli strzałkę) za czujność rewolucyjną :D

A przy okazji - Dlaczego właściwie nikt na forum tego nie używa? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak - ja się też dołożyłem z plusikiem to ode mnie powinien wyjść pierwszy jeszcze raz Bardzo Dziękuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi