Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Enkil - fajny Kopernik, oprócz tego jestem pod wrażeniem jak bardzo poprawiła się jakość Twoich zdjęć :)

Enkil super zdjęcie! Wybacz szczerość, ale Twoje wcześniejsze zdjęcia były bardzo....brzydkie ;) Cieszy fakt, że poziom fotek wzrasta na forum. Też muszę zrobić sobie nowe "studio" i podszkolić się w rzemiośle :)

Kopernik super, a poza tym wyrasta nam nowy mistrz migawki ;)

Trochę późno, ale dopiero się wczytałem w temat dokładnie- miałem bardzo zajęty dzień. ;) otóż panowie:

Bardzo wam dziękuję za miłe, podnoszące na duchu słowa, zachęcające do dalszej dbałości o fotograficzny warsztat podczas prezentacji zegarków.

Dziękuję raz jeszcze.

Ed.

TabaQ - tobie dziękuję za odkopanie tematu foto i post który mnie kopnął w zadek do tego by też coś z tym zrobić.

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ed.

TabaQ - tobie dziękuję za odkopanie tematu foto i post który mnie kopnął w zadek do tego by też coś z tym zrobić.

Sam musiałem podszkolić warsztat, dlatego stwierdziłem że się tym podzielię na forum, a jeśli komuś to pomogło, np Tobie to bardzo mi miło. 

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka skromna rakietka :)

post-41034-0-05846200-1416597107_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skromna, ale taka faktura tarczy to moje klimaty. ;)

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka skromna rakietka :)

Dobry stan, gratki.

Mam taką ze skazą na tarczy, od forumowego kolegi, miała być na części ale była zbyt ładna i zostawiłem sobie jak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam. Moje wszystkie 9 działają :)

Moje też ,ale 29 nie działało :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie kwestia baterii ;) rzadko który działa

Więc co? Mechanika, czy elektronika?

Szkoda byłoby go tak zostawić. W sumie ładny jest. :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to kolega wie jak trafić w moje serce :)

Do mnie taki powinien przyjechać w poniedziałek :)

Daniel chciałeś w którymś z tematów, żebym dał foto mojego Zakazu MO.....

Nie do końca nowy nabytek....ale można go podciągnąć pod ten temat. Stan na pewno nie idealny ale koronka czeka na wymianę i wskazówki do czyszczenia ;)

Sory za złe zdjęcie...ale aparat kiepski ;)

image.jpg

Edytowane przez Qba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daniel chciałeś w którymś z tematów, żebym dał foto mojego Zakazu MO.....

Nie do końca nowy nabytek....ale można go podciągnąć pod ten temat. Stan na pewno nie idealny ale koronka czeka na wymianę i wskazówki to wyczyszczenia ;)

Sory za złe zdjęcie...ale aparat kiepski

Dzięki: D Tarcza na zdjęciu, wygląda jak ze skóry :) Nieważny stan, jeśli zakaz, to już naprawdę okaz, bo niezwykle trudno o ten model w zakazie :) Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki: D Tarcza na zdjęciu, wygląda jak ze skóry :) Nieważny stan, jeśli zakaz, to już naprawdę okaz, bo niezwykle trudno o ten model w zakazie :)

Dokładnie, spękana farba wygląda jak skóra....po części ma to swój urok....no cóż taki się trafił ....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledze Krisowi stałem się posiadaczem takiej fajnej Pobiedki (dzięki!!!)

2014-11-22%2011.20.07.jpg

Wpadł jeszcze Leningrad

2014-11-22%2011.20.40.jpg

I klasyczna piękność,czyli Moskwa

2014-11-22%2011.20.58.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca  już nowy nabytek. ale jeszcze nie pokazywany,szkło nowe wymienione ale nie do końca mnie satysfakcjonuje - zegarmistrz mówił że oryginalne ale  jakieś takie .... ktoś ma na zbyciu szkło do tego komandira?

post-70077-0-52336600-1416655475.jpg

post-70077-0-70727000-1416655482.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie pokazywany już (chyba) Wostok, ale po wymianie szkiełka i przeglądzie z bransoletką, rakieta pokazywana wczoraj, dzisiaj wrzucam lepsze zdjęcie oraz nowy nabytek Cardinal :)

post-41034-0-69797600-1416656159_thumb.jpg

post-41034-0-85971700-1416656171_thumb.jpg

post-41034-0-17373500-1416656176_thumb.jpg

post-41034-0-10894400-1416656195_thumb.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca  już nowy nabytek. ale jeszcze nie pokazywany,szkło nowe wymienione ale nie do końca mnie satysfakcjonuje - zegarmistrz mówił że oryginalne ale  jakieś takie .... ktoś ma na zbyciu szkło do tego komandira?

Jeżeli wymienił szkło, to konieczne niech ci z koperty wyciągnie werk i zakręci pustą kopertę! Taką kopertę wrzuć do wody i zobacz czy nie wpuszcza wody !

Jeżeli nie było napęknięć na szkle, to pomacham grożącym palcem za wymianę szkła. Nawet mega chamskie rysy, tak głębokie, że paznokieć się o nie haczy, można łatwo zeszlifować, a samo szkło będzie praktycznie wyglądać jak nowe :);)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety,  przyszedł czas na powrót do mrowiska na zimowe leże :wacko:

W ramach długotrwałego procesu aklimatyzacji, rozpocząłem dzisiaj szaleństwo bazarowej archeologii zegarkowej ;)  Efekt mizerny, ale nie wróciłem do domu z pustą ręką ;)

Rakietka, fotki na gorąco :D     post-46446-0-27462600-1416660107.jpg   i po niewielkim spa :Dpost-46446-0-78955000-1416660119.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kontynuuję realizowaną przeze mnie nową, świecką tradycję, czyli prezentowanie z okazji okrągłych rocznic postowych ciekawych lub rzadkich zegarków. Tym razem, z okazji mojego postu nr. 2500, postanowiłem zaprezentować zegarek specyficzny i bardzo mnie cieszący.

Rakieta Antarktyda 24h  :wub:

post-60300-0-75332400-1416659487.jpg

Zegarek niezwykle specyficzny. Z jednej strony jest to zawsze ceniony i poszukiwany model 24h. Z drugiej strony, jak rzadko kiedy, idealnie pasuje tutaj konwencja 24h do okoliczności geograficznych - Antarktydy i zaznaczonych radzieckich stacji badawczych (stacje to temat sam w sobie - niektóre już nie istnieją, niektóre istniały tylko przez chwilę, inne monumentalnie prowadzą badania nawet dzisiaj).

post-60300-0-25538100-1416659495.jpg

Dodatkowo jeszcze udało mi się trafić wersję pozłacaną.

post-60300-0-76284900-1416659497.jpg

Warto podkreślić, że te zegarki w ogóle mają koszmarny problem z odchodzącą, granatową farbą na tarczy - jest to wręcz zjawisko systemowe. W związku z tym, według mnie, praktycznie można wyróżnić aż cztery stany w jakich pojawia się ten model:

A. Stan całkowity (bez odprysków i wyblaknięć)

B. Stan dobry (małe lub mało odprysków)

C. Stan dostateczny (dużo i duże odpryski)

D. Stan niedostateczny (prawie całkowity ubytek granatu) - taki egz. też mam

Jak widać ten egzemplarz jest w stanie B [dobry] (mankamenty to uciekająca farba w okolicach g.18 i 20)

Oczywiście każdy stan to także inna cena..  A wiadomo ile to kosztuje..

Na polskim Allegro prawie nie występują. Trzeba szukać za granicą - najprościej na zatoce.

post-60300-0-40749800-1416659485.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rakieta arktyczna w takim stanie, fiu, fiu. Gratuluję :)

Hmm... Troszkę zazdraszczam bo mam chromowana i z niewielkimi ubytkami granatowego ;-)

Ed

Warto dodać że zegarek 24h na Antarktydzie ma praktyczne zastosowanie że względu na występujące tam dzień i noc polarną :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie, do mnie dzisiaj dotarła piękna Slava, jak na razie wskoczyła na nato :)

post-38269-0-08359600-1416661401_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili :) ! Nie mogłem go sobie darować! Niektórzy na pewno go kojarzą. Według mnie nie był jakiś drogi.

Rzadki model[wyjątkowo mi się podoba) a jak się pojawia, to praktycznie zawsze w złym stanie, albo brudas albo wyblakla flaga.

Zdjęcia oczywiście z aukcji.

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/04/43/33/4804433315_3

http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/04/43/33/4804433315

weapon_tt33_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja pokażę nowego Komandira, tarcza spękana ale ja dla odmiany uwielbiam ten efekt spękanego błota. Nadaje zegarkowi stylu jakby spędził dwadzieścia lat na dłoni żołnierza w Afryce. Kolejny z mniejszości Komandirów które mi się podobają, ale za to jak się już podobają to bardzo :D Jeszcze do zdobycia Rising star!

post-49869-0-20058200-1416732071_thumb.jpg

post-49869-0-30512800-1416732079_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi