Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze taka pospolita Slava dotarła, za to w idealnym stanie i za małe pieniądze. Sorry za paprochy na szkle :ph34r:

post-49869-0-21336300-1416732198_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie jest na sprzedaż, tyle że brakuje w nim jednej małej części jak widać, niestety mój zegarmistrz jej nie ma - więc pewnie trzeba się będzie wybrać na poszukiwania poza granice powiatu  :P

post-43196-0-08859100-1416732841_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli wymienił szkło, to konieczne niech ci z koperty wyciągnie werk i zakręci pustą kopertę! Taką kopertę wrzuć do wody i zobacz czy nie wpuszcza wody !

Jeżeli nie było napęknięć na szkle, to pomacham grożącym palcem za wymianę szkła. Nawet mega chamskie rysy, tak głębokie, że paznokieć się o nie haczy, można łatwo zeszlifować, a samo szkło będzie praktycznie wyglądać jak nowe :);)

Nie było szkła wiec musiałem czekać na to od zegarmistrza i znalazł ...  ale dzięki za info :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sezon łowiecki 2014/2015 :D

Dzień II :D

Zdjęcia zrobione na gorąco, jeszcze przed spa ;)

post-46446-0-10314700-1416735287.jpgpost-46446-0-35912800-1416735287.jpg

Biorąc pod uwagę wczorajszą zdobycz post-46446-0-05346100-1416735364.jpg którą już się chwaliłem, to śmiało mogę stwierdzić, że ten weekend był dla mnie typowo rakietowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ale ta rakieta ma świetną bransoletkę! Jakby coś to ja chętnie odkupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja wciąż się nie dorobiłem "Dużego Zera" :( Gratki za udane łowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razem przyleciały więc razem pokazuję...

post-62679-0-81879700-1416738226_thumb.jpg

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek dumny pokazuje co upolował, a Ty od razu z propozycją korupcyjną wyskakujesz! Nie ładnie   :angry:

Szukam ładnej tarczy do złotego Kirowskiego. POMÓŻCIE!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie jest zbędna, a i stan tej bransolety jest taki sobie ......  Jak to mówią " spragnionego zaspokoić" ;)

mam nadzieję że nigdzie  nie odlatujesz  ;)

Niestety, do końca marca, swoją miotłę trzymam w szafie i nigdzie nie odlatuję. Dopiero pierwsze bociany mnie wygonią z mrowiska ;)

A ja wciąż się nie dorobiłem "Dużego Zera" :( Gratki za udane łowy :)

Dzięki :D  Szukajcie, a znajdziecie ;)

Tajtek dumny pokazuje co upolował, a Ty od razu z propozycją korupcyjną wyskakujesz! Nie ładnie   :angry:

Eeeee tam.... negatywne działanie ofert korupcyjnych jest mocno przesadzone  .......... odrobina dobrze rozumianej i ukierunkowanej  korupcji, mile łechcze ludzką próżność :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sezon łowiecki 2014/2015 :D

Dzień II :D

Zdjęcia zrobione na gorąco, jeszcze przed spa ;)

Biorąc pod uwagę wczorajszą zdobycz  którą już się chwaliłem, to śmiało mogę stwierdzić, że ten weekend był dla mnie typowo rakietowy :D

Jak zwykle udane łowy!

Razem przyleciały więc razem pokazuję...

Bardzo ciekawy zestaw. Naprawdę gratuluję. Obydwa Poljoty mocne ale ten z lewej wyjątkowo udany. Wostok tez niezły.

Więc i ja się pochwalę

Łucz - pierwsza klasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajtek od razu nadrabiasz zaległości?  :)

"Wyposzczony" musisz być po "zesłaniu"  :D

Wyposzczony to mało powiedziane.......... łaknę tego jak roślinność na pustyni deszczu :D Dzisiaj miałem swój dzień łowiecki, ale niestety cieniutki portfel spowodował, że w kilku bardzo fajnych przypadkach musiałem obejść się smakiem :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyposzczony to mało powiedziane.......... łaknę tego jak roślinność na pustyni deszczu :D Dzisiaj miałem swój dzień łowiecki, ale niestety cieniutki portfel spowodował, że w kilku bardzo fajnych przypadkach musiałem obejść się smakiem :unsure:

No ale w kilku przypadkach trafiłeś fajne zdobycze  :D

Zeby nie śmiecić całkowicie to ja taką skromną parkę polsko- radziecką pokażę

imag1460.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się dzisiaj tak tu dużo dzieje to i ja coś dorzucę - fenomenalna tarcza i świetne nakładane logo w grażdance.

post-60300-0-61810500-1416744612.jpg

post-60300-0-46052400-1416744608.jpg

post-60300-0-67289000-1416744610.jpg

Ten zegarek, w sensie nabywczym jest dla mnie zagadką kolekcjonerską

Wisiał na naszym bazarku za 40zł, nawet dłuższą chwilę.

Wocio go przesmarował, wyczyścił,  i nikt nie chciał takiego Poljota?! :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Fajne nabytki Koledzy! Idą wszyscy na hurtowo. Tajtek się zbroi się rakietowo ładnie! RTK też ładne garnitury przygarnął! Kwiatek - ładny ten Twój łuczyk!

U mnie oprócz Primków, jakie w stosownym temacie pokazałem z radzieckimi posucha. Nawet trudno nabytkiem to nazwać...bo zmarł mi niedawno Ojciec i mam teraz jego Sławę, którą  niegdyś w pracy dostał. Prawie wcale jej nie nosił, bo zawsze miał jakieś kwarce. Choć nie jestem wielkim fanem Sław ten egzemplarz ma u mnie dożywocie. 

gallery_26467_715_24328.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to najnowszy zakup ale tutaj chyba pasuje. Łucz po dziadku 23 kamienie mechanizm 2209, złocony Au 10, piękna tarcza i indeksy. Koperta posiada otarcia ale zegarek ma ponad 30 lat i  to jest jego urok nie zamierzam tego zmienać :P:) Niestety nie jestem fotografem żeby uchwycić jego piękno. Od niego zaczęła się przygoda z ruskami :D

Łucz

Edytowane przez dymek91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem w spadku parę zegareczków. Między innymi Poliocik z tarczą, na wygląd której duży wpływ ma kąt padania światła

post-75614-0-70280300-1416751620.jpg

post-75614-0-63577100-1416751622.jpg

post-75614-0-54124700-1416751624.jpg

post-75614-0-98865500-1416751625.jpg

Zegareczek chodzi, choć będzie wymagał porządnego czyszczenia. Po kilkukrotnym przekręceniu godzin do zmiany daty, koronka zaczęła chodzić dość ciężko. Prawdopodobnie pozostałość starych smarów i olejów przyczynia się do takiego zatarcia.

Na razie koronka z wałkiem posłużyła mi do sprawdzenia innego Poliota, z którym mam pewne problemy natury amatorskiej.

Tak przy okazji. Opis problemów znajduje się tu:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/113315-wk%C5%82adanie-wa%C5%82ka-do-2614/

Pomożecie? :)

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi