Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm, po latach zawodowego prowadzenia negocjacji wiem, że raczej mało konstruktywna jest ta krytyka, po której jedna ze stron zabiera zabawki i idzie w siną dal.

Myślę, że nie ma  co rozmieniać tamtej sytuacji na drobne  :unsure:  Kolega po krytycznych opiniach zamiast wyciągnąć z tego wnioski i spokojnie funkcjonować na forum, to w dbałości o prowadzony interes odpuścił sobie forum :o nikt go do tego nie zmuszał.

Co do opisanej transakcji to nie widzę sensu w tym, abyś sam miał wyceniać przedmiot, który zakupiłeś i dawać więcej niż chciał sam sprzedający. Co innego jeśli sam zainteresowany poprosi o anulowanie transakcji i się dogadacie :mellow:

Jak to mawiają " za błędy trzeba płacić" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm, po latach zawodowego prowadzenia negocjacji wiem, że raczej mało konstruktywna jest ta krytyka, po której jedna ze stron zabiera zabawki i idzie w siną dal.

Będzie się to ciągnąć.

Prowadząc zawodowo negocjacje raczej nauczyłes się zapewne oceniać po faktach a nie po tym że ktoś coś gdzieś? 

Znasz jakieś fakty tej sprawy?

Edycja

Żeby nie drążyć  to ja miałem "różnicę zdań" z tym panem, Skoro  skasował konto i wątek na forum to  widocznie tak chciał.

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jakiś dawny spór, ale emocje cały czas w Was buzują. Tak jakby był sens  B)

@mayor

porównanie o tyle nietrafne (i nawet lekko populistyczne), że te domy generują dla banków-właścicieli duże obciążenia, związane z utrzymaniem i podatkami. W takim wypadku lepiej je od razu zbyć za dolara i wywalić z bilansu.

Co do wartości, to te zegarki osiągają na allegro wartość dużo wyższą niż dwie dychy, co też wyznacza jakieś ramy ich wartości.

@Tajtek

O, właśnie trafiłeś w punkt, za błędy trzeba płacić. Może i błędem jest sprzedaż przedmiotu za złotówkę, ale błędem byłoby także wykorzystanie tej sytuacji. Świat jest mały, a konfliktowanie się z zawodowym sprzedawcą zegarków dla paru złotych wydaje mi się pozbawione sensu. Takie pyrrusowe zwycięstwo. 

Dzięki Wam za rady. Albo się z nim dogadam, albo po prostu anuluję transakcję

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby jakiś dawny spór, ale emocje cały czas w Was buzują. Tak jakby był sens  B)

@mayor

porównanie o tyle nietrafne (i nawet lekko populistyczne), że te domy generują dla banków-właścicieli duże obciążenia, związane z utrzymaniem i podatkami. W takim wypadku lepiej je od razu zbyć za dolara i wywalić z bilansu.

Co do wartości, to te zegarki osiągają na allegro wartość dużo wyższą niż dwie dychy, co też wyznacza jakieś ramy ich wartości.

@Tajtek

O, właśnie trafiłeś w punkt, za błędy trzeba płacić. Może i błędem jest sprzedaż przedmiotu za złotówkę, ale błędem byłoby także wykorzystanie tej sytuacji. Świat jest mały, a konfliktowanie się z zawodowym sprzedawcą zegarków dla paru złotych wydaje mi się pozbawione sensu. Takie pyrrusowe zwycięstwo. 

Dzięki Wam za rady. Albo się z nim dogadam, albo po prostu anuluję transakcję

@Sursum

Twój zakup i twoja sprawa co zrobisz.  Nikt tutaj do niczego cię nie namawia i dyskusja na ten temat staje się zbędna.

Nikt też nie zmusza cię do konfliktu z, jak sam raczyłeś zauważyć "zawodowym sprzedawcą zegarków" :o 

O jakich emocjach piszesz??

Nie ma dziś żadnych negatywnych emocji w kwestii kolegi Sose :D

Pytałeś o "ataki" to i dostałeś informację.

Sprawa dawno przebrzmiała, a jej skutek to  nic innego jak biznesowa decyzja "zawodowego sprzedawcy", który nie wytrzymał krytyki i zawinął się gdzie indziej szukać klientów :o w odróżnieniu od szeregu innych funkcjonujących na forum, mniej lub bardziej zawodowych sprzedawców, ale za to uczciwych i przy okazji  miłośników zegarków ;)

Krytyka zaś nie dotyczyła jego produktów czyli  pasówek i przeróbek zegarków jakie robił bo tu wszyscy byli zgodni, robił fajne rzeczy :o  Krytyka dotyczyła rzetelności, słowności i po prostu zwykłej ludzkiej uczciwości, którą każdy człowiek powinien się kierować na co dzień, a wśród grona forumowiczów i miłośników zegarków winna być normą ;)

Kończę zatem przynudzanie na ten temat bo to nie jest miejsce na takie dyskusje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Tajtek - "nihil plus, nihil minus" jak mawiali starożytni Indianie  ;)

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdobycie jednego takiego to sztuka a On ma dwa - i gdzie tu sprawiedliwość  ;)

Żeby było w temacie to pokażę mój nowy nabytek - wprawdzie nie jest to zegarek ani zegar ale do odmierzania a raczej urządzenie do  wskazywania upływającego czasu wiec nadaje się

Kupiony w niedzielę od sprzedawcy warzyw i jakiś starych smieci - sam nie wiedział co to jest tym bardziej ze kartoniki z dniami były osobno w woreczku 

Kupiony za 2 dyszki nie wiem po co bo nie wiedziałem czy uda się to uruchomić i czy jest kompletne ale udało się wielkim trudem , czemu wielkim ?? ponieważ kartoniki są dwustronnie numerowane.Jak z jednej jest powiedzmy 1 to z drugiej 23 tylko do góry nogami bo każda plakietka wskazuje dwie daty tylko w innych okienkach 

W końcu doszedłem aby ułożyć dwa stosiki w jednym dni 1 , 3 , 5 , 7 , 9 itd... a w drugim 2 , 4 , 6 ,  8 , itd.... tylko ten drugi trzeba włożyc do pudełka do góry nogami 

Niby proste ale zanim udało mi się zmontować to tak aby obracając wskakiwały kolejne dni minęło 40 minut i z pięć razy rozkręcałem ten zasobnik 

Każdy dzień to kartonik okuty w metalową ramkę aby był ciężki i się przesuwał  - w zasobniku działa to tak że dochodzi do tzw tasowania jak karty przez co obracając się raz w jednym raz w drugim pokazuje się kolejny dzień miesiąca aż do 31 potem wyskakują informacje (no właśnie bardzo proszę obeznanych biegle w radzieckim o dokładne przetłumaczenie)

Jest jeszcze na dole przestawiany ręcznie dzień tygodnia i miejsce na nazwę miesiąca (niestety nie był w komplecie) 

Ciekawi mnie jeszcze co przedstawia plakieta i na jaką okazję powstała ?

Oglądajcie podziwiajcie komentujcie  :)

w filmie animowanym Biełka i Striełka  widać taki kalendarz i się zastanawiałem czy takie cos naprawdę istniało a okazuje się ze tak

https://www.youtube.com/watch?v=928DF56ddx4 - 44 minuta i 5 sekunda filmu

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hee Heee fajny - 3 maja 1960goda  :)

Istnieją - mam potwierdzam - stoi teraz obok zegara BECNA z dniami tygodnia 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje stadko powiększyło się o kolejne sztuki, dzięki koledze rav_c i Casper_rsi. Dzięki panowie :) Zdjęcie średnie, ale warunki nie najlepsze za oknem :)

di-RY6D02NP.jpg

Edytowane przez bahuone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bahuone - dobrze, że podałeś od kogo je masz, wpiszę tych Panów na moją czarną listę ;)

Edytowane przez yorki_man

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bahuone - dobrze, że podałeś od kogo je masz, wpiszę tych Panów na moją czarną listę ;)

Nie żebym CIę namawiał, ale wpisuj, nawet podwójnie. Więcej zostanie dla mnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten niebieski to chyba przez chwilę był na allegro (mogę się mylić;)) ... czaiłem się na niego ale znikł :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten niebieski to chyba przez chwilę był na allegro (mogę się mylić ;)) ... czaiłem się na niego ale znikł :/

Tak to ten :) Moja determinacja wygrała :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jakbyś szukał białego, to jest tutaj, tylko nie wiem, czy cena adekwatna?

http://allegro.pl/poljot-i5133050374.html

I do mnie w końcu coś dotarło dzięki koledze forumowemu, może nic specjalnego, ale straśnie lubię te RAKIETY :D

post-33253-0-83010200-1425049635.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje stadko powiększyło się o kolejne sztuki, dzięki koledze rav_c i Casper_rsi. Dzięki panowie :) Zdjęcie średnie, ale warunki nie najlepsze za oknem :)

di-RY6D02NP.jpg

ten w środku to stalówka czy chrom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrom. Nie było chyba tych poljotów w stalowych kopertach, ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

di-RY6D02NP.jpg

Gdybyś chciał się pozbyc tego kremowego chetnie przygarne ;p 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrom. Nie było chyba tych poljotów w stalowych kopertach, ale mogę się mylić.

były

str%2019_cr.jpg

a tu mój

2012-06-05%2010.35.51.jpg

ps

Najłatwiej wypatrzyć stalówkę po koronce,zawsze są stalowe.

Edytowane przez buran69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się ogląda co poniektóre egzemplarze to wstyd z czymkolwiek wyskakiwać, ale do mnie wczoraj dotarła oto taka Pobieda z 53 roku. Najstarsza w kolekcji jak na razie. Przysłowiowy kot w worku, bo po zdjęciu można było tylko domyśleć się nazwy. Myślałem, że ma koronkę diamentową , ale niestety  :(.  Gdyby ktoś, coś wiedział co to za Pobieda będę wdzięczny, za informacje. Czy da się doczyścić tarczę, czy lepiej zostawić jak jest? ...Aha ma zerwaną sprężynę naciągu i chodzi tylko podczas nakręcania. Czy to proste w naprawie?

post-44737-0-57131100-1425058017_thumb.jpg

post-44737-0-43830200-1425058028_thumb.jpg

Edytowane przez spoxx2006

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybyś chciał się pozbyc tego kremowego chetnie przygarne ;p 

Nie ma szans, tych poljotów jeżeli się nie powtarzają to się nie pozbywam :D

były

str%2019_cr.jpg

a tu mój

Hmmm, szczerze mówiąc nawet nie wiedziałem. Ładny ten Twój, takiego nie mam. Masz może katalog, gdzie jest więcej tych Poljotów pokazanych, albo screena jakiegoś. Sam mam uch około 12 nie powtarzających się, ale to żaden z powyższych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

były

str%2019_cr.jpg

a tu mój

czy to nie: 

Mutant Giant Spider Dog? :)  :D  :P

Edytowane przez spoxx2006

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadła do mnie na podmiankę koperty do innego egzemplarza, ale to zestawienie tak mi się spodobało, że chciałbym zostawić...tylko ta tarcza z ubytkiem lakieru mnie troszkę irytuje ;) Jakby ktoś miał, to przy okazji proszę o pw :) A oto ta piękność::

post-60883-0-69559900-1425058692_thumb.jpeg

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny zabytek juz doma. Wiem, nic to nowego nie jest ale zaczynam od podstaw. Powyższa sława też jest w moich zakupowych planach. A dziś

9df89a3fabc993c5b78234b6cdb32a16.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się ogląda co poniektóre egzemplarze to wstyd z czymkolwiek wyskakiwać, ale do mnie wczoraj dotarła oto taka Pobieda z 53 roku. Najstarsza w kolekcji jak na razie. Przysłowiowy kot w worku, bo po zdjęciu można było tylko domyśleć się nazwy. Myślałem, że ma koronkę diamentową , ale niestety  :(.  Gdyby ktoś, coś wiedział co to za Pobieda będę wdzięczny, za informacje. Czy da się doczyścić tarczę, czy lepiej zostawić jak jest? ...Aha ma zerwaną sprężynę naciągu i chodzi tylko podczas nakręcania. Czy to proste w naprawie?

To nie jest 1953 rocznik tylko I kwartał 1951

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi