Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

a'propos rakiety @Frantz70 mam do Was pytanie: jeżeli zegarek w identycznej kopercie ma tarczę z napisem "wostok" i czistopolski mechanizm z datownikiem i subsekundą, to jest składakiem??

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię sprzedam zamienię oddam... I poczta przyniosła...

Dziękuję Krzysztof...6a13bc166c89437a562f9a563f7c21a9.jpg

Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a'propos rakiety @Frantz70 mam do Was pytanie: jeżeli zegarek w identycznej kopercie ma tarczę z napisem "wostok" i czistopolski mechanizm z datownikiem i subsekundą, to jest składakiem??

Ten??

post-68064-0-12706300-1574205525_thumb.jpg

Miom zdaniem nie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie chyba na ten gdzieś trafiłem, ale sobie od razu pomyślałem, że ktoś sobie dużo trudu zadał żeby wymalować tarczę ect...

A tu widzę, że koperta petrodworecka czyli całkiem niedaleko od ...Czistopola :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektóre mimo takiej budowy wcale nie wyrywają włosów. Jak zegarek nie spada z ręki i nie boli to moim zdaniem się nadaje :)

Tutaj z frontu, najlepszy stan to to nie jest, ale tarcza bardzo mi się podoba.

bardzo udana

Dokładnie chyba na ten gdzieś trafiłem, ale sobie od razu pomyślałem, że ktoś sobie dużo trudu zadał żeby wymalować tarczę ect...

A tu widzę, że koperta petrodworecka czyli całkiem niedaleko od ...Czistopola :)

Wczoraj był taki licytowany na Alle, brakowało mu sekundnika. Teraz tak sobie patrzę, że chyba to nie jest jedyna rzecz, jakiej mu brakowało, no ale. 

https://allegro.pl/oferta/wostok-piekna-koperta-szklo-cale-8691285672

Za dużo ich jak na składaki. Niedawno Enkil pokazywał taki jako posiadany, obok 2 rakiet w tej samej kopercie. U niego jest z czarnymi wskazówkami, ja widziałem ze srebrnymi.

Edytowane przez Po Bieda

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, tanio poszedł, szkoda że nie widziałem aukcji bo bym wziął drugi, szczególnie że od Tomka :)

No właśnie po fakcie podrapałem się w głowę, że zegarek poszedł za niecałe 60 zł, a nowe szkło do niego to 35 - 40 zł. Więc dla samej koperty i szkła - którego, not bene, poszukuję - warto było.

"Proszę pamiętać, że zdecydowane stwierdzenia, takie jak „wszystko”, „zawsze” i „bez wyjątku” rzadko mają zastosowanie w dziedzinie radzieckich zegarków". (Mroatman)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha, tanio poszedł, szkoda że nie widziałem aukcji bo bym wziął drugi, szczególnie że od Tomka :)

W nim to chyba mechanizmu w ogóle nie ma - no ale jest w opisie

Stan techniczny bliżej mi nie znany ( dokładność chodu , ostatni serwis , jakieś wady , braki mechanizmu itd..... <_< <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan techniczny bliżej mi nie znany ( dokładność chodu , ostatni serwis , jakieś wady , braki mechanizmu itd..... <_< <_<

Ja kiedyś kpiłem Rakietę, zwyczajną nakręcaną jako niesprawną z baterią do wymiany...

Może nowy właściciel jeśli jest wśród nas pochwali się nabytkiem i zobaczymy co w nim siedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jakoś tak dziwnie wyglądał datownik, jakby pod tarczą nic nie było, i dlatego odpuściłem. Potem przyszła refleksja, że albo werk by się przecież znalazł, albo byłby dawca dla mojej Rakiety, która od lata szuka szkła. Może jeszcze się znajdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytując klasyka: wpades

Podpowiedzcie czy te czarne wskazówki są prawilne?

post-76233-0-01023200-1574329059_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cytując klasyka: wpades

Podpowiedzcie czy te czarne wskazówki są prawilne?

Tak, wszystko ok. Fajny i nietypowy kolor tarczy. W zeszłym roku wahałem się, czy by takiego nie kupić, ale niestety nie zdecydowałem się. I żałuję...

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zima ma być ciężka to i łopaty się przydadzą... :)2ec25f1071ce0ae5ceb519ed4c8d030d.jpg

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info, nie miałem pojęcia że to wersja eksportowa, a wskazówki to myślałem że malowane. Człowiek się cały czas uczy...:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Remo74

Jak już wspomniał kolega Walter_87 zegarek jest oryginalny.

Bardzo ładny i efektowny zegarek. Tak wygląda mój egzemplarz. Gratuluję zakupu.

post-97671-0-12992200-1574334801_thumb.jpg

U mnie z nowości taka Slava.

post-97671-0-98353100-1574334911_thumb.jpg

Mercel

Gratuluję łopat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pabloo_ wielkie dzięki za fotkę, pasek przy Poljocie wintydżowy = fajowy. Slava ma swój niepodrabialny klimat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny. On ma coś wspólnego z elektrycznymi zegarami Leningradu? Fabrykę?  :)

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz zegarów elektrycznych robili też naręczne, nie mieli oczywiście linii do produkcji podzespołów, radzili sobie w ten sposób, że bydowali zegarki z elementów dostarczanych z różnych fabryk, sami robili jedynie tarcze z własnym logo fabryki pod markami «Победа», «Звезд», «Свет», «Маяк», wychodziły z tego różne cuda. W tym przypadku mamy kopertę i werk z petrodworca, ale zdarzały się mieszanki między fabryczne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszanki między fabryczne... :) udane określenie, ciekawe co by na to prof. Jerzy Bralczyk powiedział, którego wczoraj z moim kolegą od piwka minęliśmy nocą na ulicy Kruczej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi