Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Recommended Posts

Nowe powiedzenie chłopaków z podforum radzieckich zegarków - serwisowałbym

:D

Stwierdzenie to wyraża najwyższą formę gratulacji oraz uwielbienia dla zegarka jak i straszliwą chęć posiadania;)

wypassportowane z tapatalka

Gratulacje Jacek ;) tak jak bym przewidział że czwórka z przodu w cenie będzie :) zastanawiam się czy sekundowa taka była ? czy to jakiś zamiennik ?

Gratulacje Jacek ;) tak jak bym przewidział że czwórka z przodu w cenie będzie :) zastanawiam się czy sekundowa taka była ? czy to jakiś zamiennik ?

Sekundowa po mojemu zamiennik (w każdym razie na zdjęciu w katalogu wygląda jakby była taka jak standardowo w amfibiach - czyli z kulką/kropką, jeno że czarna. (katalog wostok 1977) Chociaż zdjęcie u Antonowa nie jest najwyższej klasy, ale widać wg mnie ewidentnie, że jest tam kulka. Co nie zmienia faktu, że zegar mega godny pozazdroszczenia. Sam bym chętnie przytulił. Gratuluję właścicielowi i wzdycham z lekkiej zazdrości :):wub:

Guest Yakovlev

Sekundowa po mojemu zamiennik (w każdym razie na zdjęciu w katalogu wygląda jakby była taka jak standardowo w amfibiach - czyli z kulką/kropką, jeno że czarna. (katalog wostok 1977) Chociaż zdjęcie u Antonowa nie jest najwyższej klasy, ale widać wg mnie ewidentnie, że jest tam kulka.

Sekundowa oczywiście nie z tej bajki, ale to żaden problem ;) Najważniejsze w tym bałaganie to oryginalny bezel, tarcza i wskazówki minutowa i godzinowa, że o reszcie nie wspomnę. Oglądając fotki nie byłem przekonany czy te wskazówki są oryginalne, bo wyglądały na czarne. Ale na żywo są mocno-ciemno-granatowe ;)

Jeden króliczek złapany. Zostały jeszcze dwa :)

Nooo.. Krislet.. Żmijka piękna.... Że tak powiem brzydko oddawaj :D

A Właściwie to gratulacje. śliczności

Guest Rafał75

Chciałem bardzo mieć... :D

attachicon.gifIMG_20161209_120706.jpg

Bardzo fajny zegarek. Gratuluję. Też na taki zachorowałem i dzięki informacji od Pawła udało mi się kupić. Musiałem niestety w swoim skleić i podmalować żmijkę, ale teraz jest OK i cieszy oczy. 

Oryginalna koperta do niczego się nie nadawała, była poobijana i pocięta z każdej strony. Na szczęście miałem lepszą, choć nie idealną, na zamianę i jakoś to wygląda teraz. Trudno o złoconą kopertę w dobrym stanie, złomiarze nie próżnują :(

Piękny zbiorek. :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Moje. Nie wszystkie jeszcze, bo nie mam pasków, tutaj też jeszcze do wymiany parę. Ale chwalę się, bo mi się podobają wszystkie

Piękne wszystkie, tylko trochę mało  widoczne :) w dolnej części nawet ładny arbuzek . Gratulacje Agnieszko ;)  

Edited by grigorij007

Mołnia pasówka z tarczą Hy Moser&Cie, koperta nie wiem skąd, ma sztywne teleskopy.

Jest wielki i głośno cyka. Może ktoś ma radziecką tarczę do niego? I wskazówki z lumą?

post-34219-0-82108800-1481386157_thumb.jpg

Pozdrawiam,
Zbyszek.