Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

post-26957-0-36530300-1331249833.jpg

post-26957-0-99419400-1331249830.jpg

Edytowane przez Voli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-26957-0-58049000-1331250021.jpg Edytowane przez Voli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość szymeklipinski

Sprowadzony z Czech, bezwypadkowy, 40-to lub 50-cio letni Sviet z fabryki Petrodworcowej.

Czad ! :)

Voli

Miażdżysz :P

Pozdrawiam :)

Moje Nowe : Nabytki

Poljot 18 kamieni

post-0-0-22731900-1331250113.jpg

Czajka Kwarc Trup :):)

post-0-0-69930200-1331250115.jpg

Edytowane przez szymeklipinski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do mnie takie sprzęty zawitały:

c5e40ffddbbaa687med.jpg

w tym kirowie walnięty jest balans, kiedyś słyszałem, że do kirowa balans pasuje z chodzika majak prawda to?

oraz drugi sprzęt:

c993cff925dbbef6med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek, a kiedy pokażesz tego sputnika, co go z Tobą przegrałem :D

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny zegarek, a kiedy pokażesz tego sputnika, co go z Tobą przegrałem :D

Jest w bardzo dobrym stanie. Foto pokaże jak się zbiorę i rozłożę moje fotostudio z baniakiem ze śmietnika. Swoją drogą dobrze, że w tej licytacji nie doszliśmy do 500 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółty zim wymiata ;)

U mnie w sumie nic szczególnego. A fotki na bardzo szybko :)

post-4979-0-77962700-1331251072.jpg

post-4979-0-10990700-1331251074.jpg

post-4979-0-18072600-1331251076.jpg

post-4979-0-98626000-1331251077.jpg

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Voli - tego Wostoka z koronką na godzinie pierwszej to z zapasową kopertą kupiłeś? ;) A tak na poważnie - to nabyłem ostatnio bardzo podobnego Wostoka - w moim jest inny bezel (zamiast cyfr ma kropki). Już myślałem, że tarcza tego zegarka to jakaś "rzemieślnicza" robota (głównie ze względu na tę jasnoniebieską kolorystykę), widzę jednak, że w Twoim Wostoku jest identyczna tarcza, więc chyba nie ma powodu do obaw :) Nie jestem specem w radzieckich/rosyjskich zegarkach "militarnych", więc zadaję pytanie do znawców tego tematu: jaką nazwę nosiły modele Wostoka z takimi właśnie tarczami?

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie w sumie nic szczególnego...

Taa... zwłaszcza zajefajny błoniacz i rakieta z samolocikiem smile.gif Gratuluję smile.gif

@Voli - tego Wostoka z koronką na godzinie pierwszej to z zapasową kopertą kupiłeś?

Ano smile.gif Wiedziałem,że facet miał odłożone na boku trochę kopert i innych części z rozbiórki w ładnym stanie to przy zakupie zacząłem grymasić smile.gif A że stały klient jestem to wybrałem sobie kilka kopert na zapas smile.gif

... jaką nazwę nosiły modele Wostoka z takimi właśnie tarczami?

To jest Amfibia, te zegarki często nie mają na tarczy nazwy - jest na deklu lub wcale. Ten konkretnie model uchodzi zazwyczaj za damski, ponieważ jest mniejszy od typowych amfibi (zwykła ma "fi" ok. 40mm a ta 34mm, bez koronek) i to jest chyba najbardziej typowa dla tej koperty tarcza smile.gif. Edytowane przez Voli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź odnośnie nazewnictwa tych Wostoków:) Dodam jeszcze, że w moim Wostoku jest jakieś dziwne zjawisko, jeśli chodzi o "świecenie" elementów fosforyzujących - punkty na indeksach godzinowych i wskazówce sekundowej świecą długo i mocno, natomiast punkty na wskazówkach godzinowej i minutowej prawie w ogóle nie świecą. Czyżby na wymienione elementy były używane różne partie farby fosforyzującej? ;)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź odnośnie nazewnictwa tych Wostoków:) Dodam jeszcze, że w moim Wostoku jest jakieś dziwne zjawisko, jeśli chodzi o "świecenie" elementów fosforyzujących - punkty na indeksach godzinowych i wskazówce sekundowej świecą długo i mocno, natomiast punkty na wskazówkach godzinowej i minutowej prawie w ogóle nie świecą. Czyżby na wymienione elementy były używane różne partie farby fosforyzującej? ;)

Czyżby wskazówki godzinowa i minutowa były wymienione z innego modelu... czy może indeksy "odświeżone" i nowa wskazówka sekundowa? :)

... powinien być prosty jak zegarek Świat...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24476-0-28668500-1331251370.jpg

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne chrono. Wskazówka małą minutowa jest tu w ruchu czy tak fotka zniekształciła? Pokaż dekiel jeszcze, pełnY?

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-24476-0-77508100-1331251402.jpg

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zbliża sie zima i nabieram zapału do czasomierzy - kupiłem ostatnio 2...

lekkie zdziwko bo w temacie nic sie nie zmianiło dalej nie ma czasomierzy wsród znajomych sprzedawców dla kórych portfel warto wybebeszyć - to mnie napawa optymizmem bo radości wiecej z jednego wyczekanego a nie posiadanego

hurtowo nie mam sensu kupowac mimo ze pół roku dałem spokój to co sie pojawia to już dawno w szafie leży

miłe zaskoczenie ceny jakies niskie - jak pomarudze to chca za darmo oddac...

pozdrowienia

p.s. zapał coraz większy i niedługo zrobie zdjęcia i praca twórczzą się zajmę...

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółty zim wymiata B)

U mnie w sumie nic szczególnego. A fotki na bardzo szybko :)

post-22637-0-58502100-1331251413.jpg

Nick555 - faktycznie nic szczególnego - Kurka Wodna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! jestem "nowy"na forum :) kolekcjonowanie działających :) zegarków dopiero zaczynam. Amfibią już się zdążyłem pochwalić a poniżej 2 pozostałe radzieckie nabytki.

Śliczny Poliot

post-28028-0-66606700-1331251452.jpg

I taki oto wynalazek... co ciekawe tylko tarcza jest od Cornavina a werk to poliot automat na 23 kamieniach w którym jakiś zegarmistrz :P wyjął automat - więc pierwszą wtopę też zdążyłem zaliczyć na szczęście kupiłem go za 40 PLN więc strata nie duża. Ale i tak pójdzie na sprzedaż B)

post-28028-0-94813000-1331251456.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluję - ten Twój pierwszy łucz to obiekt pożądania wielu osób na tym forum (także mój), laureat forumowego konkursu na najładniejszy zegarek radziecki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieżle zacząłeś! Super zegareczek.Również na takiego poluję i coś nie mogę upolować mimo że sporo ich się pokazuje :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi