Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Moje 3 Ruski

Wostok już go tu gdzieś pokazywałem

2j1r8d5.jpg

Aviator 273

206limd.jpg

6qk1li.jpg

Aviator od War-a

24wed12.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-30614-0-67129700-1331567742.jpg Edytowane przez Canis

life's a piece of shit [...] just remember that the last laugh is on you. and always look on the bright side of life

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Canis-ja też wczoraj oglądałem tę pabiedę na allegro,też wpadła mi w oko,tylko jak dla mnie jedno jedyne zdjęcie to trochę za mało...Chociaż z drugiej strony,za taką kwotę...chyba masz rację :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne te Wasze zegareczki. Ja ostatnio dużo mniej kupuje.

Ostatni zakup to Krzyśkowy Wostok z nurasem made in CCCP (widzieliście go pewnie na giełdzie). Od blisko roku polowałem na takiego. Co prawda niewiele drożej można mieć nowego nurasa made in Russia ale takiego nie chciałem. Już raz, z 7-8 miechów temu, był taki CCCP na giełdzie i to w bardzo dobrej cenie ale się spóźniłem :) Teraz się udało choć z racji ceny dość długo się zastanawiałem :(

boctok96.jpg

Edytowane przez tomirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomirek jedna z ładniejszych amfibii jakie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trupki przywrócone do życia ;)

post-23779-0-06271600-1331567759.jpg

post-23779-0-83282100-1331567760.jpg

żal mi ich było jak tak leżały ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna,oryginalna tarcza w POLJOCIE. Czy mi się wydaje,czy POLJOT ma z lewej strony na dole przycisk? Czy to może brakująca koronka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie też takie odratowane, albo poskładane z paru zegarki cieszą najbardziej, bo gdyby nie taka działalność to najpewniej skończyły by w śmieciach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Mnie też takie odratowane, albo poskładane z paru zegarki cieszą najbardziej, bo gdyby nie taka działalność to najpewniej skończyły by w śmieciach

Święta racja - nie ma to jak ratowanie starych zegarków przed konsekwencjami starości i nadawanie im drugiego życia. Tu się balans przeszczepi, tam tarczę doczyści, szkiełko w pocie czołą wypoleruje "na nowe", itp, itd. Sama radość, a efekty jak cieszą ;) Nekroskop - a lodówka klasa, muszę przyznać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowanie sprawnych zegarków jest fajne. Ale tak jak piszecie prawdziwa frajda jest dopiero jak uruchomi się biednego trupka za 5 zł. A jak jeszcze zrobi się to samodzielnie to dopiero duma człowieka rozpiera.

Z takim "ożywieńcem" przynajmniej mi jest się trudniej rozstać niż nawet z długo wyszukiwanym sprawnym okazem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się kupi trupka za 50 zeta to już w ogóle orgazm ;) Właśnie jeden taki do mnie jedzie. Zobaczymy, czy to kot w worku czy może się udało fajnego sikorka kupić

Edytowane przez tomirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak się kupi trupka za 50 zeta to już w ogóle orgazm :D Właśnie jeden taki do mnie jedzie. Zobaczymy, czy to kot w worku czy może się udało fajnego sikorka kupić

A propo kotów w butach, to do mnie takie cuś idzie:

http://www.allegro.pl/item1041022946_zegarek_nurkowy_amphimibian_200_m.html

;)

niewiele lepsze zdjęcia dostałem na maila

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aronus mimo klasycznie beznadziejnego zdjęcia wygląda dość uczciwie :D

Tak na marginesie lubię takie aukcje. Ten dreszczyk emocji co to przyniesie listonosz ;)

Ostatnio kupiłem siostrzeńcowi niegłupiego Casio za 5 zł na aukcji z takim właśnie zdjęciem...a nawet jeszcze gorszym :)

Edytowane przez buczo85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koronka ładnie się błyszczy... ;)

@tomirek-a ja z kolei się cieszę,jak uda mi się upolować za 50 zł radziecką perełkę w niemal idealnym stanie...

:) Jakiś czas temu w takich pieniądzach nabyłem pięknego WOSTOKA i RAKIETĘ. Piszę w niemal idealnym,bo 30sto,czy 40sto-letni zegarek bez żadnych śladów użytkowania to jednak nie jest to,nie ma takiego klimatu. Chociaż fajnie jest też czasem znależć jakiegoś NOSa... :D

Edytowane przez SecondTom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trupki i "koty w worku" to moja domena. Pokaże moje ostatnie zakupy

Pierwszy zakup

post-28642-0-85998900-1331568093.jpg

post-28642-0-99046200-1331568096.jpg

Werk Wołny, raczej kompletny, chyba ;) kupiony z kilkoma innymi mechanizmami i działającą Moskwą w całkiem dobrym stanie za 30 zł :D

Drugi zakup

post-28642-0-24745600-1331568100.jpg

post-28642-0-81514200-1331568105.jpg

To co widać, czyli resztki resztek Poljota Chrono. Mam mocne postanowienie żeby go skompletować i złożyć. Daje sobie na to tak ... z 5 lat :)

Ten zakup też był udany bo kupiłem go w ciemno, w zestawie z prawie 19 innymi zegarkami za 40 zł. Na szczęście tylko 4 z nich okazała się kwarcami madeinchina.

Edytowane przez kaer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaer - jak uda Ci się zrobić tego Poljota to jesteś przekozak !

Pozdrawiam, Dawid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

W nim można nurkować nie do 200m a nawet głębiej! Do dna :). Mój kolega, z którym nurkowałem miał coś takiego na ręku. Chciał się zapewne poczuć

choć przez chwilę "twardym bojcem" nie mniej nie dalej jak na głębokości 8m zegarek pożegnał go "Doswiedania Rodina (żegnaj Ojczyzno)" ;). Na

brzegu nie mogłem się powstrzymać zarówno od lekkiego sarkazmu jak i od ataku śmiechy gdy po odkręceniu koronki wylewał wodę równie mocno się

śmiejąc.

Zapewne wydającym te zegarki w armii czerwonej przyświecał taki właśnie cel by ci, którzy będą je nosili nacierając na plaży w Danii albo w Niemczech

Zachodnich czuli się "twardymi bojcami". Bo nie sądzę by komukolwiek przy zdrowych zmysłach, biegnącemu pod ciężkim ostrzałem z broni maszynowej

dział i moździerzy przyszło do głowy sprawdzić, którą to właśnie mamy godzinę...:D????!!!!

Stop sekunda w radzieckich wojskowych to iluzja! I to iluzja unosząca się w oparach alkoholu i absurdu. Radzieccy stratedzy zawsze byli zwolennikami

prostych nieskomplikowanych rozwiązań na polu walki. Na początku natarcia po uprzednim albo i nie przygotowaniu artyleryjskim wysyłali zwykle dwie

nowo przybyłe na front dywizje celem "rozwietki bajom (rozpoznania walką)". Jeśli przeżyli to zasługiwali na szacunek i... Drugą szansę!

Dlatego stop sekunda mogłaby jedynie być użyteczna, nie tyle przy synchronizacji czasu natarcia, co przy pomiarze doszczętnego wybicia owych dwóch

dywizji.

Przepraszam, że trochę nie na temat.

A zegarek całkiem fajny. Szkoda, że nie da się fotografii wyostrzyć nawet programem do tego służącym. Jak na kota w worku to w sam raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

To co widać, czyli resztki resztek Poljota Chrono. Mam mocne postanowienie żeby go skompletować i złożyć. Daje sobie na to tak ... z 5 lat ;)

Ten zakup też był udany bo kupiłem go w ciemno, w zestawie z prawie 19 innymi zegarkami za 40 zł. Na szczęście tylko 4 z nich okazała się kwarcami madeinchina.

A po co chcesz go kompletować? Teraz masz Poljota3105. Jeśli działa mechanizm bazowy to można go "uzbroić" w nową standardową tarczę i

na rękę. A przez te 5 lat zbierzesz części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
aronus - ostro zagrałeś jak na aukcję w ciemno, ale może się trafi coś ciekawego - ja swego czasu jako "stary uszkodzony zegarek" z aukcji ze zdjęciem z ....(ekhem) kupiłem w pełni sprawnego Sportivnego pływaka w super stanie za jakies grosze ;). Wkrótce mam nadzieje pochwalić się Amfibią 300m (ale tu już zapłaciłem słono).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kaer - jak uda Ci się zrobić tego Poljota to jesteś przekozak !

Hehe jeśli mi się uda to sam będę mocno zdziwiony i wtedy zmienię nick na przekozak ;)

Ritter ciekawy pomysł.

Czy ten mechanizm to 3017 ?

Edytowane przez kaer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo kotów w butach, to do mnie takie cuś idzie:

http://www.allegro.pl/item1041022946_zegarek_nurkowy_amphimibian_200_m.html

:)

niewiele lepsze zdjęcia dostałem na maila

ja ostatnio na podstawie podobnego zdjęcia kupiłem zegarek, który w opisie miał jedynie: "zegarek Made in Germany, z tyłu jakies wygrawerowane napisy". Po kształcie nie wyglądało mi na Ruhlę, poprosiłem o zdjęcia na maila. Otrzymałem praktycznie to samo co na aukcji, tylko większe.

Zaryzykowałem i po przyjściu przesyłki okazało się,że za 19 zeta kupiłem ładniusiego, automatycznego garniturowca Glashutte Spezmatic :D:);):)

Edytowane przez tomirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yasiooo

Parę postów wyżej, była mowa o przyjemności z odratowywania trupków. Poniżej właśnie przykład martwej Sławki, którą złożyłem potem z trzech innych, naprawiając kalendarz, częściowo czyszcząc, polerując i na koniec myjąc kopertę. Zajęło mi to ponad pól dnia roboty bez przerw. Co prawda model średnio rzadki, ale radocha jest  :) :

82a5e49be2951170med.jpg

Staruszki - Kłos i Newa:

82f693323ae34926med.jpg

4378294b771edeb2med.jpg

Łucz na 2209:

24e15bc56c198298med.jpg

I taki eksperymencik  :)

74f8b316e733794emed.jpg

Edytowane przez yasiooo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi