Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jest możliwe, nie przeczę, ale dokładnie taki pasek widziałem na zdjęciu zegarka w materiałach z ok. roku 1994-95. Poza tym wew. strona jest jednak jakaś taka "spatynowana".

A w sumie to niezależnie od okresu produkcji i tak mnie jakoś tak cieszy :rolleyes: .

Pewnie, że powinno cieszyć, a przy tym zawsze pozostaje  w serduchu radocha z zakupu zacnego sikorka z historią, nawet gdyby ta miała w perspektywie okazać się tylko bajką, ale za to jaką fajną :D

Gratuluję zakupu fajnego sikorka na fajnym klimatycznym i bardzo bardzo rzadko lub też wcale nie widywanym paseczku z podobizną imć Pana Gagarina :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale byłoby fenomenalnie jakby był sensowny sposób na wstawienie takich elementów z podobiznami np. Breżniewa, Czernienki, Chruszczowa albo jakichś wojskowych typu Grieczko czy Rokossowski.

Tajtek - niedrogie - tzn. czyli ile i gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale byłoby fenomenalnie jakby był sensowny sposób na wstawienie takich elementów z podobiznami np. Breżniewa, Czernienki, Chruszczowa albo jakichś wojskowych typu Grieczko czy Rokossowski.

Tajtek - niedrogie - tzn. czyli ile i gdzie?

Myślę, że nie ma większego problemu z wstawianiem takich podobizn. Są punkty gdzie można dowolne grafiki nanosić na różnego rodzaju, rozmiaru i kształtu znaczki, kubeczki itp itd. Potem wstawienie tego do paska już nie jest takie trudne ....... no chyba, że podobizna będzie na kuflu do piwa :D

Są takie znaczki z wąsami gdzie wąsy przekłada się przez otwór i zagina z drugiej strony.

Swoje paski  kupowałem na początku roku i skleroza nie pozwala mi jednoznacznie powiedzieć czy zapłaciłem 16 czy 26 zetów za sztukę. :rolleyes:

Na Ząbkowskiej  róg Nieporęckiej lub Tarchomińskiej jest prywatny zakład kaletniczy / rymarski gdzie stary fachura między innymi robi paski do zegarków (jak na moich fotkach) w kilku kolorach i dwóch fasonach tj. takie jak moje i z prostokątną podkładką ;)

Jak pod koniec listopada wrócę do cywilizacji to bryknę zobaczyć czy jeszcze gościu funkcjonuje i kilka paseczków sobie dokupię :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo już u mnie leżą, ale dopiero niedawno odebrałem od majstra chyba jeszcze nie pokazywałem.

post-58041-0-55556000-1382611095_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo już u mnie leżą, ale dopiero niedawno odebrałem od majstra chyba jeszcze nie pokazywałem.

piękna para -gratki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne, szczególnie Leningrad klasa.

U mnie tym czasem taki Poljocik, stan średni, ale działa. Już poszedł na gruntowny przegląd i czyszczenie.

Mam przy tej okazji pytanie - co zrobić z wytartymi przyciskami stopera? jest możliwość chromowania takich małych elementów? A może ktoś ma w dobrym stanie?

3ioh.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, gdzie go wyrwałeś? :)

Przyciski można było kupić na ukraińskim allegro. Być może wciąż są dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało się fuksem :) Znajomy znajomego dziadka miał ;) Teraz nosi kwarca bo tani i nie trzeba nakręcać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

waski123  - I Rossija i Leningrad bardzo fajne. Leningrad podwójnie super bo rzadki i wreszcie chyba egzemplarz ze świetnymi wskazówkami. Rossiji też nie można nie doceniać bo wcale ich nie tak dużo, szczególnie wersji tarczy z "pajęczynką".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kunamatata, czemu ja takich znajomych nie mam co takie Poljociki rozdają ;)

Takie małe elementy jak przyciski czy koronki, też można pochromować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękna parka z PCzZ - bardzo mi się podoba!!!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kunamatata, czemu ja takich znajomych nie mam co takie Poljociki rozdają ;)

Takie małe elementy jak przyciski czy koronki, też można pochromować :D

No nie tak do końca rozdają, zapłacic trzeba było i to nie tak mało :-)

Może pochromuje jak się da

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w tym momencie moja zazdrość ;)  jest mniejsza :D

Gratuluję nabytku i życzę udanego SPA :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Moim aktualnie jedynym źródłem pozyskiwania zegarków są sąsiedzi i znajomi ojca, którzy są w zaawansowanym wieku. Jedni dają za darmo, od innych za symboliczną kwotę kupuję... ale wbrew pozoro w takich domowych szkatułkach i szyfladkach całkiem ciekawe egzemplarze się kryją. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego wbrew pozorom. Szufladowce są najlepsze. Niepoprzerabiane i nieprzechodzone przez tysiąc rąk, a jeżeli przechowywane z szacunkiem albo mało noszone to już w ogóle rewelacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem potrójnie szczęśliwy :wub: bo

[1] go mam,

[2] bo to olimpijczyk,

[3] no i bo to coraz rzadziej spotykane ufo 

post-60300-0-62197700-1382722683_thumb.jpg

post-60300-0-93241900-1382722685_thumb.jpg

post-60300-0-65132300-1382723054.jpg

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pikna śtuka łoj pikna śtuka Panocku :D  Gratuluję Gregorian - przodujesz w wyszukiwaniu sowieckich perełek :D a ja troszku posmutniałem bo z ruskimi drugamia miałem niedługo wstrieczitsia i naliwku, samogonczik pić..... :D a oni cholerka chyba nie przyjadą na soriezowanja :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ufo super. Nad kopertą można dyskutować, ile dyskutantów tyle opinii, ale tarcza i wskazówki dla mnie ideał.Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grześku, olimpijczyk piekny. Takiego nie mam, ale coraz bardziej motywujesz mnie do poszukiwań. Chyba czas udać się za wschodnią granicę.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wyjazdem to się nosiłem od jakiegoś już czasu i w końcu stanie się to w grudniu :D Już zbieram kaskę na wypasione Наручные часы!!!

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym wyjazdem to się nosiłem od jakiegoś już czasu i w końcu stanie się to w grudniu :D Już zbieram kaskę na wypasione Наручные часы!!!

To tłumaczy ciekawe oferty od ciebie na bazarku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie. Wzruszenie odbiera mi pismo :). Aczkolwiek pracuję nad kolejnymi niespodziankami...

gregch - jadę z Tobą :D. Tylko po co?

Przecież już sama ściana wschodnia to eldorado - byłem raz, tęsknię do dzisiaj.

A sam chyba pisałeś, że gdzieś w republikach nadbałtyckich to było mniej sovietów niż szwajcarów i japończyków.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi