Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Poljocik - ofiara poszukiwaczy złota - długo leżał w pudełeczku w oczekiwaniu na kopertę, dostał jak na razie zastępczą ale jest:

attachicon.gifPB150105.JPG

Nawet w zastępczej mi się bardzo podoba:) Lubię w Poljotach ten klasyczny wygląd, niby prosto a jednak zajedwabiście elegancko;)

Edytowane przez CarlosBdg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Nowy wostoczek w kolekcji kupiony za dyszkę wczoraj na targu. Na chodzie oczywiście.

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2013/11/wczorajszy-wschod-czyli-wostok-kupiony.html

31866f9723285349med.jpg

Tylko zmienić szkiełko i będzie pięknie :)

Wostok już po spa:

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2013/11/przemiana-wostoka.html

A w międzyczasie w moje skromne progi zawitał Start i Sputnik kupiony za całe 15 zł u znajomego zegarkistrza... koerta od Rodiny i sekundnik nie oryginalny, ale trudno, może  być.

3cf68e24d221d5f2med.jpg

457e5d0770ec6b8amed.jpg

Zapraszam do wpisu n.t. :

http://zegarkiradzieckie.blogspot.com/2013/11/sputnik-i-sputnik-czyli-pamiatki-lotu-w.html

Edytowane przez Wojciech1500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Start fajny ale ten Sputnik ?!

Fuj, przecież to w tym momencie rodzaj Frankena - szczególnie te wskazówki (h i min.) strasznie rażą. Sekundnik też.

Kwestia koronki czy koperty mniej ale razem to wszystko jest niestrawne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

No ale czego byś chciał za 15zł? Juz sama tarcza i sprawny werk jest tyle warta...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz, zaraz, skleroza czy jak, przypomnijcie co robi się o tej porze roku u wulkanizatora ...................................... :D  aaaaaa koła zmienia, no wiem że po coś tam pojechałem :D  a przy okazji choć nie za bardzo potrzebne, ale grzech było nie odkupić ;)

Poljot, damska Zaria i damska Czajka

post-46446-0-97310500-1384617998.jpg

Jedyny mężczyzna w grupie

post-46446-0-31343900-1384618037.jpg

Zaria

post-46446-0-04461400-1384618071.jpg

i przeogromna ;) chyba dla noworodka płci żeńskiej Czajka w krabie :D

post-46446-0-41218400-1384618170.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komandirski Rising Star :wub: , na dodatek z Zakazem..

post-60300-0-06484500-1384620669_thumb.jpg

post-60300-0-57792800-1384620700_thumb.jpg

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątkowo fajna tarcza. Gratuluję kolejnego nabytku z górnej półki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komandirski Rising Star :wub: , na dodatek z Zakazem..

Ładny model, jeszcze takiego nie widziałem... Ale ja to w radzieckich zegarkach jeszcze bardzo dużo mam do zobaczenia:) Wygląda na bardzo ładny stan zachowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie.

Nie mam pewności czy to NOS ale sam stan jest igła - po prostu perfecto.

Wszystko aż się lśni.

Tylko ze zdjęciami mam nadal problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie.

Nie mam pewności czy to NOS ale sam stan jest igła - po prostu perfecto.

Wszystko aż się lśni.

Tylko ze zdjęciami mam nadal problemy.

A mało to razy zegarek na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciach? :) Ja tam do zdjęć talentu nie mam na pewno :D

A makro z aparatu to nieraz na zdjęciach małą wadę potrafi pięknie wyolbrzymić :) Osobiście wolę oceniać to co mam w ręku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio znalazłem takie coś - stan marny, a i wiedza na temat tego modelu niewiele lepsza  -_-

0b6t.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot automat na 23 kamykach tzw. 55g. Zacny i poszukiwany przez kolekcjonerów model Poljota. Wypoleruj mu szkiełko i wyczyść kopertę, a zobaczysz inne oblicze tego zegarka. Tarcza i wskazówki wydają się być w bardzo dobrym stanie. Jeśli nie pracuje poprawnie to trzeba odwiedzić zegarmistrza - czyszczenie i konserwacja.

Gratuluję fajnego nabytku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot automat na 23 kamykach tzw. 55g. Zacny i poszukiwany przez kolekcjonerów model Poljota. Wypoleruj mu szkiełko i wyczyść kopertę, a zobaczysz inne oblicze tego zegarka. Tarcza i wskazówki wydają się być w bardzo dobrym stanie. Jeśli nie pracuje poprawnie to trzeba odwiedzić zegarmistrza - czyszczenie i konserwacja.

Gratuluję fajnego nabytku :D

Popieram, zacny sikor. Sam chcę włączyć takiego do mojej kolekcji już niebawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dostałem od starego znajomego mojego Taty, niewiele jednak mógł powiedzieć o jego historii. Szkoda, osobiście traktuje zegarki jako namacalny wycinek historii z czasów kiedy ktoś nosił je na ręce zanim trafiły do szuflady. Jeśli chodzi o blog to odkąd udało mi się tam trafić zaglądam regularnie i tylko zazdroszczę kolekcji i wiedzy :) Niedługo zbliża się niedzielny bazarek więc może i mi wpadnie coś nowego :) Jednak zegarki "zdobyte" w rodzinie bądź znajomych zawsze mają pewną wartość dodaną. Pozdrawiam,

HE hE kolejny zainfekowany :) Witaj wsrod swoiCh :)

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny kolor wypełnienia wskazówek i kropek indeksowych. Gratulacje

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z ostatnich nabytków - 30 minut czyszczenia i efekt już lepszy... kurde dlaczego ludzie nie czyszczą zegarków z brudu :unsure: ?

post-62679-0-97676900-1384685058_thumb.jpg

post-62679-0-24214600-1384685063_thumb.jpg

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście odżył widać, że go wypieściłeś.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gregorian! Jak to się mawia- Me gusta!!! :D  :rolleyes:  Dobrze, że w chwili pisania tego postu mam swój najnowszy, komandirowy nabytek w stanie NOS na nadgarstku  :wub:   :lol: Nie moje zdjęcie ale ten model(nawet nieco podobny kolorystyką do twojego) W rzeczywistości sprawia wrażenie dużo bardziej nietuzinkowego :D  http://russianwatches.altervista.org/P1030810.JPG ) 

Inaczej bym był smutny :lol: Przezacna zdobycz!  Można spytać ile kosztowała :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy budzik kupiony z premedytacją w celach uszczęśliwienia jakiegoś forumowicza  ;)

Stan no naprawdę bardzo dobry, na dodatek po czyszczeniu i regulacji, więc takiej okazji się nie przepuszcza.

post-60538-0-24316600-1384698634_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Rmak - pochuchaj na tego poljota, bo to zacny modny model... RK7000 gdyby nie doposażenie dwóch bryk w opony zimowe, to Nightdream już by szybciej tej rakietki nie miał ;-( - gratuluję... będę dalej polował na taką sztukę...

Ja ostatnio takiego łuczka niebieskiego kwadrata reanimowałem:

lucz_square_4.JPG

i się kostki rozmnożyły

kostki_radzieckie.JPG

Zerknijcie, jak kto chętny do wątku http://zegarkiclub.pl/forum/topic/54037-reanimacja-ponowne-narodziny-czyli-zegarki-przed-i-po-odpicowaniu/page-11 Zobaczycie jakie to zabiedzone przyszło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z ostatnich nabytków - 30 minut czyszczenia i efekt już lepszy... kurde dlaczego ludzie nie czyszczą zegarków z brudu :unsure: ?

Ze zwykłego lenistwa :)

Dzisiejszy budzik kupiony z premedytacją w celach uszczęśliwienia jakiegoś forumowicza  ;)

Stan no naprawdę bardzo dobry, na dodatek po czyszczeniu i regulacji, więc takiej okazji się nie przepuszcza.

Zarąbisty, takiego jeszcze nie upolowałem w dobrym stanie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi