Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

Ale fajny ten wisiorek

00xc.jpg

Przyznam, że pierwszy raz spotykam się z taką tarczą. Bardzo ładna, tylko zdjęcie kiepskie. Wskazówki też oryginalne :)

qkmq.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny Wostoczek, przyznam, że ja też nie widziałem jeszcze takiej tarczy. Gratuluję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takie tarcze widziałem i mam, Ale nie w tak dobrym stanie. U mnie wyblakłe strasznie i wtedy już nie wyglądają tak ładnie  :(

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super kompozycja. Wzór na tarczy współgra z rzymskimi indeksami, a do tego te wyjątkowe wskazówki. Godzinowa niesamowita. Stan super. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swietny Wostok!

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś sobie potrafię poradzić ze zdjęciami :) Często po prostu trudno uchwycić rzeczywiste piękno zegarka :) Czasami najlepsze zdjęcia go nie oddadzą ;)

Broń Boże , nie próbowałem Cię pouczać . To prawda , można stawać na głowie , a i tak nie wyjdzie , za to czasami zupełnie przypadkowe  zdjęcie okazuje się rewelacyjne .

Edytowane przez ksawery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Broń Boże , nie próbowałem Cię pouczać . To prawda , można stawać na głowie , a i tak nie wyjdzie , za to czasami zupełnie przypadkowe  zdjęcie okazuje się rewelacyjne .

Ależ wiem że nie! :) To ja głupio zabrzmiałem :) Co do reszty to dokładnie wyjąłeś mi to z języka, dokładnie tak jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie cuś:

post-60883-0-33896700-1387385992_thumb.jpeg

Nie działa, nie wiem co jest w środku, bo nie mam czym odkręcić dekla i nie wiem co mu dolega. Ale zaciekawił mnie ten stoper, więc zastanawiam się czy warto go ożywić. Jeśli ktoś coś takiego posiada, proszę o jakieś wskazówki, info itd.

Pobieda "czerwona 12" - 1-47

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rośnie mi w domu konkurencja :D  Pierwszy okazyjny zakup zegarkowy mojej drugiej połówki :D  urocza Czajka wisiorek za całe 4zł :D radość bezcenna :Dpost-46446-0-20676400-1387467433.jpgpost-46446-0-78986400-1387467434.jpgpost-46446-0-90476100-1387467436.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie cuś:

attachicon.gifIMG_1018.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpeg

Nie działa, nie wiem co jest w środku, bo nie mam czym odkręcić dekla i nie wiem co mu dolega. Ale zaciekawił mnie ten stoper, więc zastanawiam się czy warto go ożywić. Jeśli ktoś coś takiego posiada, proszę o jakieś wskazówki, info itd.

Domniemam, że to wersja bardziej dokładnego stopera (duża podziałka). Można bez problemu zmierzyć czas do 0,1 sekundy. Nightdream on jest duży, ponad 6 cm średnicy? Jak tak to powinien siedzieć w nim taki werk.

post-41034-0-54684300-1387469403.jpg

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, w środku jest właśnie takie cuś. Udało mi się odkręcić wczoraj jeszcze. Chyba go przywrócę do stanu używalności; muszę tylko znaleźć wskazówkę, ale gorzej może być z balansem, bo na pewno ma uszkodzoną oś :( i nie wiem czy znajde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, w środku jest właśnie takie cuś. Udało mi się odkręcić wczoraj jeszcze. Chyba go przywrócę do stanu używalności; muszę tylko znaleźć wskazówkę, ale gorzej może być z balansem, bo na pewno ma uszkodzoną oś :( i nie wiem czy znajde.

Jak nie znajdziesz części zawsze może Ci posłużyć do obrony :D  

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha…o tym nie pomyślałem ;) Fakt…waży całkiem sporo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Urodzinowy prezencik :)

b7192f00dd39d098med.jpg

A tak swoją drogą... z jakich on lat może być ten zegarek? 80-te?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

b7192f00dd39d098med.jpg

W katalogu z 77' występuje ten Lucz z tą samą tarczą tylko w pozłacanej kopercie i czerwoną wskazówką sekundową na werku 2209 ;)

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To model z połowy lat '70. Były potem różne modyfikacje w zakresie wskazowki sekundnika, koloru tarczy itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak urodzinowy, to i ode mnie serdeczne życzenia urodzinowe.

Dwóch gablot nowych zegarków życzę..

Ale zegarka z tej okazji nie dam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup troszkę w ciemno.

2p5s.th.jpgwgz8.th.jpg44gq.th.jpg 7h70.th.jpg

Czy ta tarcza jest przekladka? Dziwi mnie napis Molnia na godz 3. Zegarek zakupiony z mysla o pasowce ale zobaczymy co z tego wyniknie.

Cyk...cyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój dzisiejszy, niespodziewany suvenir ;) Otrzymany od serdecznego kumpla w prezencie świątecznym. Zegarek w w stanie nieużywanym na bank, tyle, że bez papierow i pudełeczka ;) Za to baaardzo mnie cieszy, bo marzyłem o tej slavce:

post-60883-0-55137600-1387489471_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja takiej wersji nie spotkałem. Nie wiem czy to widać dokładnie na fotce, ale kolory pierścieni są jakby bordowo - miedziane. Coś niesamowicie pięknego :) Cieszę się jak dziecko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj pmwas-a co o niej sądzi :rolleyes:

Edit.

Ja gratuluje i zazdraszczam :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nightdream przepiękna ta Twoja Sława!!

Kurde muszę w końcu swoje naprawić, ale mi zrobiłeś smaka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakup troszkę w ciemno.

2p5s.th.jpgwgz8.th.jpg44gq.th.jpg 7h70.th.jpg

Czy ta tarcza jest przekladka? Dziwi mnie napis Molnia na godz 3. Zegarek zakupiony z mysla o pasowce ale zobaczymy co z tego wyniknie.

tarcza z pewnością przełożona! tzn pochodzi z późniejszego otwieranego modelu mołni 

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi