Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość argos72

NAJNOWSZE ZAKUPY - NOWE NABYTKI

Rekomendowane odpowiedzi

O i do tego serwer stroi fochy nie chciał przyjąć zdjęć a opis przeszedł stąd powtórzony - przepraszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://allegro.pl/vostok-komandirski-automat-stal-90-lata-nowy-nos-i5366157432.html

Z ostatniej chwili  :wub:  Zastanawiam się kim jest z...4 Brał udział w innych aukcjach tego sprzedającego i wygrywał dużymi kwotami. Niezły kolekcjoner :) Godny przeciwnik <_<  :)  

Swoją drogą, w pesymistycznych wariantach, akurat obstawiałem właśnie taką cenę, ale skoro było to moje trudne, niepoprawne zegarkowe marzenie, a i ostatnio kolekcję mocno uszczupliłem, to i tak wpisałem dużo wyższą kwotę, niż tą, za którą się sprzedał  :ph34r:

Moja ulubiona seria wostoków "Generalskie" (nazywam ją Amfibia premium de luxe ^_^ ) Akurat mój ulubiony wostok z topu 10 pochodzi z tej serii.  Ogromna stalowa koperta, większa niż normalnie, automat na 21 kamieniach, oryginalna, o wyjątkowo estetycznym i prostym dizajnie rzadka tarcza, lepiej wykonana luma niż w pozostałych wostokach, większy, grubszy bezel.

Kurdę, muszę ją już założyć  :wub: Pójdzie na solidny pasior, którego to sobie już tydzień temu odłożyłem u zegarmistrza specjalnie dla tego Wostoka  :blink:  :lol:

Piękny jest. Gratuluje. Konkretna sztuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i do tego serwer stroi fochy nie chciał przyjąć zdjęć a opis przeszedł stąd powtórzony - przepraszam

Mój post też jakiś pocięty wyszedł. Pisałem o zakupie Daniela*Komandira. Gratuluję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten złoty Wostoczek, nie widziałem jeszcze takiego w złocie. Stan też zacny. Hipkowy deluksiak też ciekawy, bardzo podobają mi się indeksy w nim :)

U mnie ostatnio biednie, ale takie cuś udało się trafić :) Szkło ma jeszcze oryginalne, ale tarcza na 7-9 ma skazę. Nie wiem czy to nie jakiś składak, doinformuje mnie ktoś, bo jeszcze takiego w łapach nie miałem.

Generalnie tak jak napisał Kchrapek - tarcza mimo skazy jest i tak niezła i w cyrylicy. Obawiam się tylko że jest to składak. Między kopertą a tarczą widać wałek co świadczy o tym że tarcza jest zbyt mała względem koperty.

To oczywiście tylko moje zdanie.

Ed

Tylko mi forum "muli"?

Fajna Pobieda a Cwiet jeszcze fajniejszy.

Komandir super :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie tak jak napisał Kchrapek - tarcza mimo skazy jest i tak niezła i w cyrylicy. Obawiam się tylko że jest to składak. Między kopertą a tarczą widać wałek co świadczy o tym że tarcza jest zbyt mała względem koperty.

To oczywiście tylko moje zdanie.

Ed

Tylko mi forum "muli"?

Fajna Pobieda a Cwiet jeszcze fajniejszy.

Komandir super :)

Roman nie ma mowy o składaku. Ta koperta  jest większa niż wszystkie inne stalowe Poljota (nawet jeśli wygląda podobnie do innych np. 17j) i nie pasuje do niej nic oprócz tej tarczy. W każdym razie nie widziałem innej tarczy w tej kopercie niż ta. Choć jak zawsze mogę się mylić... :D

Mój, niestety słaby stan:

post-49869-0-63760200-1433108147_thumb.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

di-CNO4CWKV.jpg

Ja tez się nie upieram ale zgodzisz się że tu widać wałek?!

Mam dwie takie koperty stalowe - jedną od 23j a drugą od 17j 

Sprawdzę czy są identyczne tarcze ale raczej nie jutro.

Edycja

Odnosnie innej tarczy w tej kopercie to ja widziałem.

A nawet mam :)

imag2082.jpg

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm też go u siebie znalazłem.

post-49869-0-07308500-1433110573_thumb.jpg

Tylko nie wiem czy coś z tego wynika. Przecież ta tarcza z de luxa  jest ewidentnie do tej koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Twój fajniejszy bo w cyrylicy :)

Nie wiem co jest ale w Twoim wałka nie widać a na zdjęciu bahuone jest widoczny.

Nie chcę nikomu wmawiać że ma składaka bo może jest inna przyczyna. Budzi to moje wątpliwości więc w celu wyjaśnienia o tym piszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Twój fajniejszy bo w cyrylicy :)

Nie wiem co jest ale w Twoim wałka nie widać a na zdjęciu bahuone jest widoczny.

Nie chcę nikomu wmawiać że ma składaka bo może jest inna przyczyna. Budzi to moje wątpliwości więc w celu wyjaśnienia o tym piszę.

Też mnie to zastanawia czemu widać wałek, tylko że z kolei nie wydaje mi się żeby ta tarcza występowała w innej kopercie. Jestem niemal pewny że nie. Zostawiam sobie 1% na niepewność. Jak się rozmawia o radzieckich zegarkach to nigdy nie można mieć 100% pewności :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czerwona 12 w stanie bdb

img-0017.jpg

Edytowane przez Goral35

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Bardzo ładna Rakieta, czyżby czeka nas wysyp okazów po weekendowej giełdzie staroci ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładna Rakieta, czyżby czeka nas wysyp okazów po weekendowej giełdzie staroci ?

rakietka i jeszcze dwa szwajcary w tym Glicyne i b.ładna zentra po 2,5 dyszki na świebodzkim trafiłem.

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Roman, kchrapek, ja też się nie upieram, że to nie składak - nie wiem tego, ale mi się podoba. Jeszcze ojciec nie zaglądał do środka, więc może są tam jakieś luzy. Zobaczymy. Dzięki za informacje dot. tego deluksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekiniasty - świetny złoty Wostok. Gratulacje. Jedna mała uwaga pasek nie jest z epoki, sowieci Wostok pisali przez W nie przez V.

Hipek - chyba najładniejszy pozłacany de luxe, 23 kamienie, piękny.

bahuone - - chyba najładniejszy stalowy de luxe, 23 kamienie, Wygląda na oryginał, nie wiem czemu widać wałek. Mój jest taki   http://www.slavnyhans.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=2

krywoj75 - ładna parka

kchrapek, rk7000 - szukam takiego Poljota już bardzo długo i jakoś nie mogę upolować

Goral35 - reedycja czerwonej 12 w wykonaniu Rakiety :) Podoba mi się

U mnie Pabiedy:

Miedziana do dopieszczenia

post-29552-0-46138200-1433171224_thumb.jpg

Czarna:

post-29552-0-61377600-1433171159_thumb.jpg

i Zim na dokładkę

post-29552-0-35866400-1433171310_thumb.jpg

www.slavnyhans.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Hans, Twój ma dużo lepszą tarczę. Co do wałka to nie wiem, może jest jakieś przesunięcie w środku - jeszcze nie było patrzone w bebechy.

Przy okazji, fajne te Pabiedy - czarna jest genialna i ten stan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi taka rzymianka na 39mm wpadła koperta Au stan idealny niestety wskazówka w gorszym stanie i nazwy dni tygodnia jakieś krzywe  :(

post-59322-0-87353400-1433173214_thumb.jpg

post-59322-0-34814300-1433173251_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi taka rzymianka na 39mm wpadła koperta Au stan idealny niestety wskazówka w gorszym stanie i nazwy dni tygodnia jakieś krzywe  :(

Sławcia ładna,datownik się da poprawić, spadła z koła i trzeba rozebrać i tyle :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwalę się :)

Na jednym z portali aukcyjnych udało mi się  upolować bardzo ciekawy zegarek marki „FLODEGA”

Moją ciekawość przykuła nie tylko dziwna nazywa ale sam stan zegarka.  Zegarek prawie nie noszony w pudełku z całą dokumentacją wyprodukowany 12 marca 1960 roku – piękna  pozłacana  FLODEGA

Natomiast historia tego zegarka okazał się jeszcze bardziej elektryzująca i ciekawa.

Zegarek okazał się  darem od towarzysza  Nikity Chruszczowa, który pod koniec marca 1960 roku składał wizytę we Francji.

http://www.kronikarp.pl/szukaj,14028,tag-689418,strona-5

Według sprzedającego, a potem okazało się że syna Generalnego Komisarza Żandarmerii w Paryżu (znam imię i nazwisko  - Wikipedia to potwierdza), zegarek osobiście został wręczony przez tow. Nikitę w podzięce za bezpieczeństwo podczas składanej wizyty we Francji w 1960 roku.

Nie zamieszczam jeszcze zdjęcia bo zegarek jest jeszcze w drodze. Jak tylko pojawi się to go całego obfocę.

Ps. To była moja najdroższa FLODEGA czyli  Pobieda jaką kupiłem do tej pory :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taką sobie chciałem sprawić, a tu niespodzianka. Leżała u rodzinki zapomniana :)

18354576282_f1e944d1a9_c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niebieska tarcza, fajnie wygląda. Gratulacje.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Stylistyka bardzo kontrowersyjna... ale gratuluję :) Ciężko go zdobyć...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta wygląda jakby od kowala spod imadła wyszła :) Ale zegarek świetny i na pewno rzadki, nie ma się czym chwalić ale pierwszy raz taki na oczy widzę:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi